Honnan tudom, hogy eleget eszik-e a 4 napos babám?
Mikor elalszik a manó, csukd magadra a fürdő ajtót és sírd ki magad. Nem viccelek, nekem segített a 6. napon.
Egyébként pedig kitartás, idő kell még mindkettőtöknek, ne akard még irányítani, eszik annyit amennyi kell neki!
+ anytejből a (súlya kg-ban*150ml)/ (ahányszor eszik egy nap) az adagja.
A fiam kb. 60-90ml-t evett a második héttől 3 óránként, fejve, üvegből. Csak havonta mértem a súlyát, de a tejadagot mindig kimértem kiszámolva a súlyához és követtem, mennyit eszik.
Ha szoptatsz, akkor mérleggel tudod ellenőrizni, evés előtt és után mérve.
Nem baj!
Ne várj rendszert egy 4 napos babától.
Tudom hogy nehéz, de kell pár hét míg hozzászokik az új világhoz.
- ha bealszik ebreszt fel: masszirozd a talpat a nyakat vedd ki a melled a szajabol
- ha igy teszel 40 perc alatt vegez annal tovabb ne legyen a melleden.
- minden esetben bofiztesd legalabb 2 bofit varj kulonben a hasfajastol fog uvolteni
- ha ezek utan nem alszik probald cumival vagy ringatni. csak a legvegso esetben engedd h a ciciden aludjon mert hamar megszokja
- igyal citromfu teat tejserkento es nyugtato mindkettotoknek
- reggelente egyszer fejd mindket melled 10-15 percig. (en ezt 3. honapja csinalom es szinten tartja a tejem sose volt csomo)
- ha csomot erzel azt is fejd ki akar kezzel de a legjobb egy kezi mellszivo (ha sebesedne a bimbod lanolinnal kend es hasznalj bimbovedot)
- ha minden pelusba van vagy pisi vagy kaki akkor eleg a tej. de nem artana beszerezni egy merleget es heti egyszer tiszta sulyt merni. sokan ellenzik, nekem a legjobb baratom, ha nem lenne merleg nem lenne tejem de ez egy hosszu tortenet
- vegul ha nem eleg a tejed akkor emeld a fejes t napi kettore es ilyenkor amit fejsz fagyaszd mert ha a vabanak adod annyival kevesebbet eszik majd.
kesobb konnyebb lesz a fejés is ha megnyilnak a csatornak. a csuklasra jo a tovabbi ciciztezes mert megnyugtatja a rekeszizmait. de ha ot nem zavarja hagyhatod is csuklani allitolag nem zavarja oket (az en lanyom nyafog tőle ugyhogy en cicire szoktam tenni es akkor elmulik 4 percen belul.
a bofogesben is ugyesebb lesz idovel, lanyom 3 honapos es mar egyedul is tud a szopi parnan fekve. addig is jol dobd at a hatadon a ket keze logjon át. gyengéden csipkedd meg a hatat vegig a gerinc mentén. ettol is szoktak bofogni. ezen felul ha mégis ráalszik a válladra, altasd hason. akkor nem lesz belole gond ha bukik es az a pocakjanak is jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!