Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan tudom, hogy eleget...

Honnan tudom, hogy eleget eszik-e a 4 napos babám?

Figyelt kérdés
Most kedden született, kb 2 napja kezdödött termelödni a tejem. Kb 2 óránként szopizik, van amikor 20 percet, van amikor csak 15öt, de volt hogy fél órát is. Szeretném, ha tovább szopizna, de automatikusan elalszik , és kifordul a cicim a szájából. Utána már büfizni se rudom felvenni, mert ordit és nem hagyja abba. Másnak is ilyen nehezen ment? Fejni hogy fejtetek? Tudom, hogy ki kell masszirozni a csomókat, de az is olyan idegörlö, hogy cseppenként jön. Kinek van arra ideje, de tényleg? Ne itéljetek el, imádom a kislányom, de annyira nehéz ek tünik minden, hogy sirógörcsöm van... más is volt igy? Hogy vészelte túl?
2014. nov. 15. 17:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Mikor elalszik a manó, csukd magadra a fürdő ajtót és sírd ki magad. Nem viccelek, nekem segített a 6. napon.

Egyébként pedig kitartás, idő kell még mindkettőtöknek, ne akard még irányítani, eszik annyit amennyi kell neki!

2014. nov. 15. 17:57
 2/14 anonim ***** válasza:
Én is így voltam, vettem egy elektromos mellszívót. Drága, de aranyba foglalnám képletesen. Minden problémánkat megoldotta, a normális evést, a mellgyulladásokat, a napi rutint és az éjszakai alvást is 6 héttől.
2014. nov. 15. 18:03
 3/14 anonim ***** válasza:
a büfizésre pedig a hason altatás volt a megoldás, kemény szivacs matracon. Kijött a büfi álmában is.
2014. nov. 15. 18:04
 4/14 anonim ***** válasza:
51%

+ anytejből a (súlya kg-ban*150ml)/ (ahányszor eszik egy nap) az adagja.

A fiam kb. 60-90ml-t evett a második héttől 3 óránként, fejve, üvegből. Csak havonta mértem a súlyát, de a tejadagot mindig kimértem kiszámolva a súlyához és követtem, mennyit eszik.

Ha szoptatsz, akkor mérleggel tudod ellenőrizni, evés előtt és után mérve.

2014. nov. 15. 18:13
 5/14 A kérdező kommentje:
14.45-15.05 ig 20 percet szopizott utoljára. Azóta alszik. Fel kellene keltenem enni, vagy várjam meg mig magátol felkel, mert ugyis éhes lesz? Rendszertelen még az egész szopizás, van, amikor 1 óra mulva ujraszopizna, most meg már 3,5 órája alszik. Pisi, kaka van. Nagyon sokat sír. Na most felkelt :) és csuklik. Elég sokszor, az baj? Rosszat jelent?
2014. nov. 15. 18:45
 6/14 anonim ***** válasza:

Nem baj!

Ne várj rendszert egy 4 napos babától.

Tudom hogy nehéz, de kell pár hét míg hozzászokik az új világhoz.

2014. nov. 15. 18:47
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha van babamérleged esetleg mérd le evés előtt, evés után, mert az nem mérvadó, hogy mennyi ideig szopizik, abból nem lehet tudni, hogy mennyit eszik.
2014. nov. 15. 18:48
 8/14 anonim ***** válasza:
87%

- ha bealszik ebreszt fel: masszirozd a talpat a nyakat vedd ki a melled a szajabol

- ha igy teszel 40 perc alatt vegez annal tovabb ne legyen a melleden.

- minden esetben bofiztesd legalabb 2 bofit varj kulonben a hasfajastol fog uvolteni

- ha ezek utan nem alszik probald cumival vagy ringatni. csak a legvegso esetben engedd h a ciciden aludjon mert hamar megszokja

- igyal citromfu teat tejserkento es nyugtato mindkettotoknek

- reggelente egyszer fejd mindket melled 10-15 percig. (en ezt 3. honapja csinalom es szinten tartja a tejem sose volt csomo)

- ha csomot erzel azt is fejd ki akar kezzel de a legjobb egy kezi mellszivo (ha sebesedne a bimbod lanolinnal kend es hasznalj bimbovedot)

- ha minden pelusba van vagy pisi vagy kaki akkor eleg a tej. de nem artana beszerezni egy merleget es heti egyszer tiszta sulyt merni. sokan ellenzik, nekem a legjobb baratom, ha nem lenne merleg nem lenne tejem de ez egy hosszu tortenet

- vegul ha nem eleg a tejed akkor emeld a fejes t napi kettore es ilyenkor amit fejsz fagyaszd mert ha a vabanak adod annyival kevesebbet eszik majd.

2014. nov. 15. 18:57
 9/14 A kérdező kommentje:
Mérleget mindenképpen fogok venni. Most ettünk, 20 perc volt megint, fekve szopizott, mikor be akart aludni, felültem, hogy ugy folytatjuk, de nem vette be a cicimet. Akkor felálltam, a vállamra "dobtam", hogy büfizzünk, de helyette csuklani kezdett... most apa vállán van, de büfi 10 perc után sem volt, hanem szépen lassan beszundizik.. a fejéshez türelmem nincs, kell hozzá apa is, mert egyedül nem megy, nekem közben massziroznom kell a mellem, mig apa szivja a tejcsit, mivel ilyen pumpás a mellszivó. Bögrébe cseppenként... van ilyen pumpás mellszivom, azzal fejek , szopi után, általában 15-20 ml jön még le. Azzal nyugtatom magam, hogy csak jol táplálom, elég neki, mivel utána elalszik. És ennyi, már el is aludt. A csuklásrol mit gondoltok? Nem baj, ha sokat csuklik. Persze, tudom, 4 naposan nagyon pici még, hogy bármiféle rendszer is legyen a kis életében, de jelenleg kilátástalannak tünik ez a zürzavar... :(
2014. nov. 15. 19:40
 10/14 anonim ***** válasza:

kesobb konnyebb lesz a fejés is ha megnyilnak a csatornak. a csuklasra jo a tovabbi ciciztezes mert megnyugtatja a rekeszizmait. de ha ot nem zavarja hagyhatod is csuklani allitolag nem zavarja oket (az en lanyom nyafog tőle ugyhogy en cicire szoktam tenni es akkor elmulik 4 percen belul.

a bofogesben is ugyesebb lesz idovel, lanyom 3 honapos es mar egyedul is tud a szopi parnan fekve. addig is jol dobd at a hatadon a ket keze logjon át. gyengéden csipkedd meg a hatat vegig a gerinc mentén. ettol is szoktak bofogni. ezen felul ha mégis ráalszik a válladra, altasd hason. akkor nem lesz belole gond ha bukik es az a pocakjanak is jobb.

2014. nov. 15. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!