Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 16 napos fiamat szoptatom, de...

16 napos fiamat szoptatom, de szerintem nem eszik eleget, mert 2 órát alig bír ki. Mérni csak hetente egyszer mérjük. Mennyit kéne ennie egy ilyen pici babának, hány ml-t? Már nem tudom mit csináljak.

Figyelt kérdés
2009. ápr. 5. 20:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon picike a kisfiad, igény szerint célszerű szoptatni. Ha 2 órát nem bír ki, akkor etesd meg. Ha 2 óránként eszik az nem azt jelenti, hogy nem elég a tejed hanem azt, hogy éhes. Etesd meg nyugodtan, ne aggódj a sűrű étkezések miatt. Egy újszülött akár 10-14 alkalommal is szopizhat egy nap, s minél többet szopizik, annál több tejed lesz! Az én kisfiam nagyon sokáig 2 óránként evett, van, hogy most is így eszik, pedig már elmúlt 3 hónapos!

Nagyon változó, hogy mennyit eszik egy ekkora baba. Én mindig azt mondtam, annyit eszik, amennyi neki kell. Kiegyensúlyozott, szép a bőre, megfelelő számú kakis és pisis pelenkája van, aggodalomra semmi ok!

2009. ápr. 5. 20:35
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem baj, ha 2 óránként kéri a tejcsit! szereti és Téged is szeret!!! Adjál neki, mert attól csak több tejed lesz! Nekem a 9éves lányom 20 hónapig szopizott, gyakorlatilag éjjel-nappal és a most 9 hetes kisfiam a Nővérkéje példáját követve szopizik egész nap!!:):)

A babák tudják mennyi kell nekik, nem kell méregetni, ha fejlődik úgyis látni fogod!!!!

Jó babázást!!!

2009. ápr. 5. 20:39
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem azt jelenti,hogy kevés a tejed.Nem írtad mennyivel született,de a kisebb súlyú babák gyakrabban szopiznak az elején.Az én lányom is ilyen volt.Az első 6 hét alatt magára rámolt bő 1200g-ot,aztán szépen beállt 3-3,5 órás evésre.Amíg csak szopizott végig 2,5-3 óránként szopott.
2009. ápr. 5. 20:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem baj ha 2 óránként eszik a kisfiad nekem is az első hetekben pontosabban az első 3 hétben 2 óránként evett a kislányom.Ha van kaki,pisi és minden rendben akkor aggodalomra semmi okod sincsen.

Boldog Babázást!Gratula a Kisfiadhoz!

4 hónapos kislány anyucija (11 hetes kismama)

2009. ápr. 6. 08:54
 5/5 A kérdező kommentje:
3440gr született,3300gr hoztuk haza. Tegnap mértük 3650gr. Kaki pisi van sok azzal nincs gond.Sokszor elalszik a cicimen, pedig már mindent bevetettem.
2009. ápr. 6. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!