Akinek tápos a babája szinte a kezdetektől hogy éltétek meg lelkileg?
soha nem gondoltam, hogy hátránya lesz ebből.
nem vagyok ettől rossz anya, nem érzek bűntudatot, enni adok/adtam neki amit tudtam.
nem lett nagy fejű,szép formás kisfiú, 18hónapos,82cm,1010gr.
milupa tápszert kapott, és kap még mindig este,alvás elött.
Szia! Én is csatlakozom az elöttem szólókhoz. A kisfiam 3 hetes, nekem sincs sok tejem ép, hogy 20ml. Szóval ő is tápszert kap az első héttől. Én se éltem élem meg valami jól.Mert ugye mindenki mond ezt-azt. Miért tápszeres, miért nem próbálod szoptatni stb. Ilyenkor mindig büntudatom van. Pedig tudom, hogy én mindent megtettem, és még mindig, de egyszerüen nem lesz több. Ő pedig már hála istennek egyre többet eszik. Szóval kell a táp. Nekem az segít, segített, hogy próbálom elfogadni, hogy nincs tejem, tápszeres anyukákkal beszélgetek. És nem olvasok olyanokat ahol arról írnak mennyivel "jobb" a szoptatás mint a tápszer.
Szerintem Te se aggódj. Tudom nehéz. De tényleg észrevenni a babán ha stresszeled magad. Már én is észrevettem. Nem érdemes. Elkell fogadni ez van.
És ha valaki kérdezi tőlem szoptatok-e azt mondom igen. Már nem magyarázkodom. : )Én tudom, hogy a babám igy is egészséges lesz!
Teljesen összeomlottam. Mind a családban (anyós és nővérei közöttük eü dolgozók) mind a csecsemősök, mind a gyerekorvos és a védőnő szó szerint naponta csesztettek. Elmondtak mindennek, meg hogy biztos nem akarok szoptatni.
Nálam hormonális probléma miatt alig alig volt tej. (Napi 20-30 ml) Aztán az a sok stressz ami ért teljesen elvitte.
Mindent kipróbáltam...tejserkentő teák, porok, bogyók, sör, kaja, fejés.
Aztán egy nap miután jól kibőgtem magam, hogy a gyerek megint ordít úgy döntöttem lesz@rom. Kell a tápszer, és ha emiatt meg mer szólni az orvos, akkor feljelentem. (Nem volt hajlandó felírni receptre, azt mondta tegyem többet cicire)
Szép formás baba, nem lett nagyfejű, nincsenek szarvai és patái sem, mint ahogy sokan képzelik hogy táp mellékhatásai. Jól fejlett, igaz nem kövér (sztem nem normális 6 hós babánál 10-12 kg) de nagyon mozgékony, erős, ügyes.
8 hós, 7,65kg, 78 cm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!