Mellgyulladásom miatt antibiotikum! Nektek is ennyire fájt lelkileg? Elfelejt majd szopni?
Melyik antibiotikumot szeded?
Mert elég sok mellett lehetne szoptatni, de azt mondják ne tegye az anyuka!
Igen, leszokhat a szopásról és a tej is elapadhat, mert annyit nem lehet lefejni, amennyit a baba szívna ki.
Pl. egy Augmentin vagy Aktil duo mellett simán lehet szoptatni, akár mit is tanácsol az orvos, aki le van ragadva az ezelőtt 30 évvel szokásos álláspontnál!
Mondjuk az jó, hogy 5 hónapig szopizott a picur, reméljük minden rendben lesz és még visszaszokik a cicire!
Igen, nyugodtan szembe lehet szállni az orvossal!
Nem Istenek ők sem, ők sem tudnak mindent jól.
Úgy látom ez mellett is lehet szoptatni, hiszen a tájékoztatójában is benne van, hogy lehet, de persze, mint mindig azt írják, hogy mérlegelni kell az alkalmazását, szóval LEHET mellette szoptatni.
Kérdezz meg esetleg más orvos(oka)t is, és a szíved, anyai ösztönöd alapján cselekedd azt, ami szerinted a jó megoldás, mert a babádnak nem lesz baja akkor sem, ha szoptatsz a gyógyszer mellett!
(Mindig a fiatalabb, mai nézetekkel tisztában lévő szakemberekre kell hallgatni és nem az idős befásult új dolgok iránt érdektelen doktorokra!)
Nekem a Dalacint a fogorvos írta fel, amikor szoptattam. (rettenetes szájzárat kaptam a bölcsességfogamtól)Lehetett mellette szoptatni.
A legtöbb antibiotikum mellett lehet, de az orvosoknak az a legkényelmesebb, ha tápszert javasolnak :(
ne bíráljátok már fölül az orvosi utasítást!!!!
kedves kérdező! szerintem ilyen miatt ne sírjál, nem fog elfelejteni szopni a babád. nem a világ vége, hogy 5 napig tápszert eszik. ne ess kétségbe, gondolj bele, hogy nem beteg a babád meg semmi ilyesmi. ez nem tragédia
Első és második vagyok.
Aki eü. szakember, de nem orvos.
Én simán felülbírálom az orvosok döntését, akiknek a szaktudásával és a tájékozottságával gond van!
Nekem más okból kellett fejnem és kiöntenem a tejemet, a picim pedig tápszert kapott (Tejallergiás lett a picim és a szigorú diétát-tejet nem ittam egyáltalán azelőtt sem- akkor kezdtem el), mert idő kell a tejfehérje kiürülésének az a szervezetből...
Néhány nap után megpróbáltam ciciztetni, mert gondoltam, hogy probléma lesz, de elfordította a fejét és soha többet nem volt hajlandó szopizni. Így már csak azért fejtem egyre kevesebbet, hogy ne kapjak mellgyulladást, majd szépen elapadt a tejem, így már nem láttam értelmét a diétának, mert a lefejt tej semmiképp nem lett volna elég a babámnak (addig is csak iszonyú erőfeszítések árán volt elég tejem).
Mindössze 3 hónapig szopott. Szóval igenis gondot tud okozni néhány napos szopi szünet!
Ezt láttam a munkám során is, ahol beültette a háziorvos a bogarat az anyuka fülébe, hogy az antibiotikum mellett nem szoptathat, nem lehetett az ellenkezőjéről meggyőzni. A gyermekorvos sem értette, hogy lehet ilyen maradian gondolkodni, de azon kívül, hogy elmondta, hogy lehetett volna szoptatni, mást nem tett, mert nem akart a kollégája ellen beszélni. Ezeknek az anyukáknak egytől-egyig elapadt a tejük, vagy a baba nem fogadta el többet a cicit, és ugyanúgy tejapadás lett a következmény...
Kívánom, hogy nálatok ne így legyen!
Nagyon örülök, hogy végre megoldódott a problémád, találtál segítő szakembert és megy a szopi is!
Őrjítő, hogy nem vesznek észre egy gombás fertőzést...
Minden jót, jó egészséget nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!