Elválasszam, vagy van rá antibiotikum?
Köszi, megnyugodtam. Szerintem ha 5 napig nem szoptatok (általában annyi ideig kell min. szedni antibiotikumot), akkor akár véglegesen el is választhatom. Sajnos a tápszert nem fogadja el, már próbáltam. Illetve eleve a cumisüveggel vannak problémák, mivel vagy 4 hónapig nem volt rá szükség, most már nem tud vele mit kezdeni. Pedig az elején használtuk. Ki gondolta volna, hogy elfelejti.
A fogorvos meg egy őskövület, eleve elég furcsán nézett rám, hogy ekkora gyereket már minek szoptatni.
7 hónapos a fiam, a háziorvosom Augmentint írt fel a régóta nem múló köhögésemre. Azt mondta, hogy akkor is szoptathatok mellette, ha a tájékoztatóban az van írva, hogy nem.
Te döntesz, de én a helyedben tovább szoptatnék. Az antibiotikum nem ok az elválasztásra.
Az antibiotikumok mellett általában lehet szoptatni. Tehát az az orvos, aki akar, az talál megfelelő gyógyszert. Előfordulhat, hogy a babádnak is hasmenése lesz tőle, erre számíthatsz, más gondot nemigen okoz náluk.
Egyébként, ha a babád 1-2-3 hónapos korában kellett volna fogorvoshoz menned, akkor is ezt javasolja? Azért ne már a fogorvos döntsön arról, hogy meddig szopizzon a gyereked!
A szoptatási tanácsadó nem tud javasolni gyógyszert, viszont utána tud nézni a gyógyszerek szoptatás alatti alkalmazhatóságának. Tulajdonképpen együtt kellene működniük az anya és a babája érdekében.
Nem vitatom, hogy vannak olyan betegségek és esetek, amikor feltétlen elválasztásra van szükség, de nem hiszem, hogy egy szájsebészeti műtét ezek közé tartozna.
Nekem tavasszal volt szájsebészeti beavatkozásom 9egy fogmaradványt szedtek ki brr, vartak, vágtak, akkor volt 13 hónapos lányom.
adtak antibiotikumot, de mivel nem tudta senki megmondani, hogy szedhetem-e szoptatás alatt, így nem szedtem.
Nem tudom mi volt a neve,de a gyerkorvos, védőnő sem ismerte ndta, hogy amúgy a nyál a legjobb fertőtlenítő.
Ezt avédőnő mondta
A seb begyógyult magától , antibiotikum nélkül, csak antibakteriális szájvízzel öblögettem.
Ne válaszd el!!!!
Kérdezz rá-DE GYEREKORVOSNÁL-hogy szedheted-e azt az antibiotikumot, amit adtak, lehet, tudni fogják.
De minig gyrekorvost kérdezz, felnőtt orvost, ők úgyis azt mondják, hogy válaszd el:-(((((
Igen sok antibiotikum lehet szedni szoptatás alatt is, én szülés után is kaptamm, vénásan meg bogyóban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!