Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem akar szopizni a...

Miért nem akar szopizni a 11hós kisfiam?

Figyelt kérdés
Napi 1x még szopizunk,este.3 nappal ezelőtt amikor rátettem,erősen megharapta,kivettem határozottan rászoltam,visszaadtam,megint megharapta.Megint kivettem rászoltam,először nevetettaztán elkelzdett sí,rni.Azóta mindig sírva tol el magától.Most jön a 5.foga.A 4.-nél is ez volt,de 3 nap után megint szopizott.Már nagyon bánom,hogy rászoltam,nagyon bánt a lelkiismeretem!!!Félek én ijesztettem el.De hát azt mégsem szabad engedni,hogy harapdáljon.Így akarta tudatni velem,nem kell több cici?Minden este megpróbálom óvatosan,gyengéden rátenni a cicire,de nem kell neki.Azóta lefejem és reggel papiban megkapja.De érzem,hogy egyre kevessebb,félek elapad.Sírás kerülget ha arra gondolok,nem lesz több szopizás.
2010. jan. 24. 21:22
 1/3 anonim ***** válasza:
Elképzelhető, hogy a kicsi el fogja választani magát. Igazad volt, hogy rászóltál, mert nem szabad hagyni, hogy harapjon, nem valószínű, hogy ezért nem kell neki. Próbáld mindig megkínálni, aztán majd látod, mi a helyzet. És ha végleg elválasztja magát, akkor a szopi helyett alakítsatok ki más módszereket az összebújásra, akkor nem fog annyira hiányozni. De az is lehet, hogy most jobban kínozza a fogacskája, és azért nem kell neki, vagy esetleg olyat ettél, aminek nem jó az íze. Mindenesetre kínálgasd gyakran, és hátha visszaszokik. Jó babázást!
2010. jan. 25. 10:35
 2/3 xStefix ***** válasza:
Az előzőhöz még annyit írnék, hogy próbáld meg nyugodt körülmények között (csönd, félhomály, félálomban stb.) szoptatni, úgy, ahogy szopisztrájk esetén is javasolják. Szerintem is a rászólás miatt lehet az elfordulás (azt viszont tényleg muszáj ilyenkor) és picit megilletődött miatta vagy dacol. Légy türelmes és mutasd neki azt, hogy (harapás nélkül) folytatódhat a szopizás. Van még esély, hogy újrakezdje.
2010. jan. 25. 14:58
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi,hát minden este megpróbálom,félrevonulunk,szerintem el akarja választani magát.Amikor megharapott,nem szopizás közben,hanem azonnal ahogy rátettem.Igazság szerint már előtte való napokban is inkább csak szopizgatott,5-6 percet cicinként.De fejem amíg van,és megkapja papiban.
2010. jan. 26. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!