7 hetes kisfiam lenőtt nyelvvel született. Felvágták neki, de azóta se tud normálisan szopizni. Lehet, hogy nem vágták fel normálisan? Vagy berögződött neki az a rossz szopási technika?
Már a szülőszobán jelezték nekünk,hogy fel kell majd vágni a kis nyelvét.Amíg a kórházban voltunk (3 nap) minden áldott nap legalább 5x kértem a gyerekorvost,csecsemős nővért,hogy vigyék el a babát és vágják fel a nyelvét,mert nehezen tud szopizni.Mindig elutasítottak azzal,hogy de hát szopizik,nem?
Hazajövetel előtt fél órával vágták neki fel.De addigra már csupa víz -és vérhólyag volt a mellbimbóm,a pici meg óránként szopizott mert mindig éhes maradt.Hozzáteszem tejem az volt,csak nem tudta kiszívni normálisan.
Most 7 hetes,ott tartunk,hogy fejem a tejcit és cumisüvegből eszi,de azt is nehezen tudja bekapni.
Valaki járt már így?
szia.
én szerintem beszéld meg ezt a védőnőddel.
nekem amúgy simán felvágták a nyelvét mert ő sem szopizott.
mondjuk soha nem is szopott vákummal született
azt mondták fáj a feje lehet azért nem szívja.én mindent megpróbáltam de semmi.. na mindegy.
szólj nyugodtan a védőnéninek :)
Szerintem ő egyszerűen nem tud, vagy lusta szopni. Lehet rossz a technikája, vagy túl sok a tej, vagy ki tudja. Próbáld meg kis kávéspohárból itatni. Nálunk ez megy, mert nem hajlandó elfogadni a cumisüveget.
A gyerekemnek a nyelve hegyéig ért a nyelvfék, hamar elfáradt a szopásban, de szopizott. Felvágás után sem volt semmi gond, csak hát jött a vére kicsit mikor szopott. Nem biztos, hogy csak a nyelve lehet a hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!