Létezik, hogy ilyen sok az előtej, vagy ilyen rossz minőségű az anyatejem?
Az hígabb része, ami először ürül, ez anormális.
Rossz anytej meg nincs!!
A babád meg 100x hatékonyabban tudja kiszívni a melledet, mint te akármivel is kifejni.
Betti válasza:
Igen,ez normális.Attól is függ,hogy mennyi a hígabb tej,hogy mennyi tej van a melledben és milyen régen evett a babád.
Én lassan egy éve fejek is a szoptatás mellett,mivel anyatejleadó is vagyok és hát elég sok mindent sikerült már kitapasztalnom.Ha 80 ml van a melledben,abból kevesebb a híg,de amint írod már majd szétdurrant,tehát jó sok volt benne,ezért lehetett több az első tej.Nekem reggelente 350 ml van egy ciciben,ilyen esetben a híg rész is több.Arra is rájöttem,hogy minél több idő telik el két fejés vagy szoptatás között,annál hígabb a tej.Ha mondjuk délben szopizik a babám és utána 3 órán belül fejek sokkal sűrűbb,sárgább a tej,mintha mondjuk 5 óra múlva fejnék.Ha még több idő marad ki két szopi között,akkor még hígabb.Nem tudom miért van így ,de én ezt vettem észre.
Üdv
nehogy pótolj minden étkezésnél! az a legrosszabb amit tehetsz
Rossz anyatej nincs. Ahogy előttem is írták az eleje egyszerűen hígabb mint a későbbi tej.
Betti tapasztalatai teljesen korrektek. Én is ezeket vettem észre anno. :)
Teljesen pontosat én se tudok, de így gondolom: a tej egész nap termelődik a mellben és ennek a nagy része szerintem elsőtej lesz. Ez az, ami a szomjat oltja ill. meghozza az étvágyat is, tehát logikusnak tűnik, hogy ilyen legyen "mindig kéznél". Azért is tippelem így, mert úgy van, hogy a zsírosabb rész szoptatás közben és kicsit később kezd termelődni.
Tehát, nappal folyamatosan termelődik és tárolódik a hígabb rész - tehát minél többet "áll" benned (minél jobban telítődik a mell), annál több lesz részarányosan. Ezért van az, ilyenkor sok elsőtej jön ki belőle.
És fordítva, minél gyakrabban szoptat valaki, annál több lesz a hátsó zsíros rész. Ha pl. sokáig egyfolytában fejünk, akkor x idő után már szinte csak tömény fehér tej ürül. (De az indőnkénti tejleadások alkalmával ilyenkor is jön még egy kevés híg tej. Nem tudom, hogy az elsőtej vajon könnyebben ürül-e, mint a hátsó, hogy ez-e az oka. Az biztos, hogy az ürülésnek a tej mennyiségéhez köze van, de lehet, hogy a minőségéhez is.)
Kérdező, ez a magyarázata a dolognak, nincs semmi baja a tejednek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!