Milyen az, amikor a gyermek választja le magát a ciciről? Hogy zajlik? Én még nem készültem fel erre.9 hónapos a kisfiam és imád szopizni. Nem hiszem hogy előfordulna, de mi van ha? .
Nálam úgy történt, hogy egyik nap még 5 szopi és minden rendben, majd másnap egy sem és ez így is maradt sajnos.
Viszont ez nagyon ritka, szerintem kár ezen ok nélkül aggódni.
Szia!
Amikor 10,5 hónapos volt, egyik nap még volt reggel-délben-este, másnap már semmi. Ő is imádott szopizni, de utólag érthető volt, mert akkor derült ki, hogy jön a tesó.
Szia!
Nekem, péntek reggel szopizott utoljára a lányom, aki 15,5 hónapos. Nehezen tudtam az elején szoptatni,5 hónapig sírtam a fájdalomtól. Most viszont Nekem lett nagyon furcsa, és hiányzik. Úgy történt az elválasztódás, hogy a 15 hónapos oltásra 4 lapig lázas volt, teljesen össze volt zavarodva. A reggeli szopinál egy bolyhot talált a melltartómon, közölte, hogy "kaka" (bocsánat), abbahagyta a szopit, és látta, hogy egy kicsit tejcsis a cicim. Ismét "kaka" és "nem", azóta mindig ez a válasz. Sokat gondoltam én is rá, mikor jön el ez a pillanat. Örülök, hogy nem nekem kellett elválasztani, megsirattatni. Szóval, hiányzik, de ez az önállósodás első lépése, és a fülembe csengnek: Bagdi Emőke szavai: "Akkor nevelsz jól, ha el tudod engedni..." Bocsi, hogy hosszú voltam, és egy kicsit elérzékenyültem,de jól esett leírni.
Köszönöm a válaszokat.
Én még nem készültem erre fel lelkileg, de biztos, hogy rosszul fog érinteni, ha eljön ez az idő. De ahogy a kedves utolsó válaszadó is írta, jobb, ha Ő maga választódik, mint inkább az anya kezdje.
Még szeretném sokáig szoptatni, de azért ennek is örülök, hogy eddig a 9 hónap zökkenőmentesen ment. Sajnos az első kisfiamat nem tudtam szoptatni, úgyhogy nekem ez a hosszú idő, maga a csoda. Minden egyes szoptatás hihetetlen bensőséges tud lenni. De hát Ti ezt tudjátok :)
A "titok": lassú(!) hozzátáplálás, szoptatás az első helyen legalább 1 éves korig.
Nekem így sikerült, már 33 hónapja szoptatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!