Ti hogy csináltátok hogy legyen tejetek?
Én napi 1-2 liter tejez ittam. Szoptatás után pedig kifejtem a maradékot.
Mostanában azt ajánlják, hogy tegye az anyuka sűrűn cicire., Lehet, hogy használ, de így az állandó szopással sok levegőt nyel a baba, a gyomrának nincs ideje feldolgozni a tejet, és hasfájós lesz. Napirendet sem lehet így kialakítani.
Megpróbálhatod, de ha azok közé tartozol, akinek nincs elég teje, nem fog semmi segíteni.
Enned mindenképpen kell.
Szerintem: pihenj amennyit csak lehet (csak a legszükségesebb dolgokat végezd), egyél sokat(én amikor többet ettem érezhetően több volt a tejem), igyál sokat (védőnőm 4l/nap folyadékot javasolt). Szoptatás előtt légy vízszintesbe (segít, hogy jobban áramoljon a tej). Tejserkentő tea és a Karamalz (kapható Rossman-ba, TESCO-ba) is sokat segíthet. A fejés segít a tejképződésben elsősorban az elektromosat ajánlom, a kézi mellszívók nem igazán hatékonyak.
Most ennyi jutott eszembe, remélem tudtam számodra hasznos dolgot írni.
Állandóan szoptattam, nem fejtem, eszembe se jutott, hogy elfogyhat, így nem féltem, nem szorongtam. Most egy éves a babócám, és szeretném ha elapadna, vagy csökkenne a mennyisége.
Tudom ez nem vigasztal, de így történt, mindenesetre ha nem tudsz tovább szoptatni akkor se legyen bűntudatod, a tápszer is jó, és sok nyűgtől is megkíméled magad(hidd el a szoptatásnak is megvannak a negatív oldalai).
Többnyire persze a nyugalom(ne görcsölj a dolgon,és az állandó szoptatás(minden nyikkanásra cici) segíteni szokott, ámbár tudom ez nem túl jó tanács.
4-es vagyok, egyik ismerősömnek kevés a tejképző mirigye. Most a fia 5 hónapos és még mindig tud pár mili tejcsit adni a babájának. Ha neki sikerült neked is fog.
Nekem mindig volt otthon keksz vagy nápolyi és amikor nem tudtam letenni a babám abból falatoztam. A tejet a védőnőm nem javasolta az első pár hónapban, attól is görcsölhet a pocija a babának.
Most két hetes a babád, te még nem tudtad kipihenni magad és nálunk ilyenkor kezdődött a hasfájás. Kitartást hamarosan neked is több erőd lesz, és bízz magadban.
A reggel úszott el nekem is mindig az elején. Ha még otthon van a férjed amikor ébred a baba, akkor egy kicsit ringassa babusgassa - ha nem ordít nagyon. Még mielőtt cicire tennéd, gyorsan szaladj ki a mosdóba, tedd rendbe magad vmennyire, egyél, igyál vmit. Én volt,h már előző este készítettem szendvicset, hűtőbe beraktam, és azt ettem reggel. Így ha a 6 órási szopi után vissza is alszol, már azért magadat is rendbe raktad egy kicsit. nekem az lett az alapvető "szabályom", h az első,h a saját létszükségleteimet gyorsan kielégítsem, mert így jobban el tudom látni a picit. Ez amúgy ma már jóval könnyebb: ha felébred nem kér cicit rögtön, nézelődik, gügyög, így sokkal nyugisabb az egész (kb 2 hónapos korától jobb).
És minden este megiszok 1-2 doboz alk.mentes radlert :)
(Napközben természetesen kb 1,5-2 liter vizet).
Sok sikert, ez egy ilyen fárasztó időszak :D, biztos lesz tejed is rendesen!
Az én babám nem szopizott soha.Én fejtem mindig,ez segített,vagyis ez az egy lehetőség volt(kézi mellszívóval)
Amikor rendbe jöttem a szülésből,kb 5-6 hét után lett több tejem.3 óránként fejtem eleinte,mostmár 4 óránként,mert több van és elég is.Lassan 4 hónapos a baba,alig kell pótolni tápszerrel.Szóval az idő is segíthet,először felgyógyulsz,aztán biztosan több tej lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!