Tapasztalatokra lennék kiváncsi: mi vált be valóban tejszaporításra? Kérlek írjatok le mindent, mit hogy csináltatok, hogy több lett a tejetek, mert már nagyon el vagyok keseredve, kezdek lelkileg teljesen belefáradni. :- (
8 hetes babámnak nem jut elég tej, két ciciből is nagy nehezen csak 70-et tud kiszopizni, de ezt is másfél óra alatt... pótlásként tápszert kap.
Köszönöm előre is a segítségeteket!!!
Kedves 1. válaszoló! Mennyit szedtél belőle? És mikorra érezted a hatását?
Folyadékból min. 2 l-t iszok, viszont a napközbeni pihenésre nincs lehetőségem. :( De szerencsére éjszaka csak egyszer ébred!
Nagyon köszönöm a válaszokat!!
- görögszénamag-tea. Ugyanazt tudja, mint a More Milk, csak tizedannyi áron
- pihenés. MUSZÁJ pihenned, lehetőleg fekve.
- éjszakai szopi, vagy ha a babád átalussza, akkor éjszakai fejés.
- 2 liter víz kicsit kevésnek tűnik nekem. Eleve minimum másfél liter kellene csak neked, de inkább több, plusz még annyi folyadék, amennyi tej kell a babádnak.
- f szopi éjjel-nappal, nonstop, az első nyikkanásra is. Szopi hiányában meg fejés, fejés és fejés . rendszeres, gyakori és kitartó fejéssel sok tejet lehet csinálni.
Ezt ismered? [link] Nagyon jó, fogadd meg a tanácsait.
Előző vagyok még mindig.
Én anyatejadó vagyok, ezenkívül a saját gyermekem mellett (aki sajnos nem szopik) az unokatesójánk is én adom a tejet. Amikor a fiam nem ébred meg éjjel, akkor én is alszom, amikor megébred, akkor etetés után ébren maradok fejni. És sokkal több tejem van azokon a napokon, amikor fejek éjjel, mint amikor alszom. Úgyhogy a minél több éjszakai szopi mellett teszem le a voksomat. A tej szempontjából nem annyira szerencsés, ha a baba átalussza az éjszakát.
Az első vagyok. A dobozán ott van a javasolt adagolás testtömegtől függően, azt hiszem olyan 3x2őt szedtem. Már első nap olyan lett a mellem, mint a tejbelölvelős első napokon! Végig sem szedtem a dobozt, de azóta is dől belőle:)
Tényleg a görögszéna mag a fő hatóanyaga, de ez azért koncentrátum! Nagyon megéri az árát, ami olyan 3-5 ezer, ha jól emlékszem.
Mondjuk ami még biztos fontos: enni, enni. Az elején folyton "elfelejtettem". Minden szoptatás után valami fehérjetartalmú.
Sok sikert!
Nagyon nagyon köszönöm a válaszokat!
A görögszénamag teát hogy kell elkészíteni?
Próbálok fejni legalább minden második szopi után, este pedig azt a 7-7-stb. fejést csinálom.
Növeltem a folyadékbevitelt, de sajnos napközben még mindig nem sikerül pihennem. (főleg, hogy a babám napközben alig alszik, 15 percekre szundít csak el. )
Próbálom minél sűrűbben mellre tenni (ha úgy igényli, akár óránként), de nem fog ettől fájni a hasa? Mert azt mondják, hogy min. 2 órának el kell telnie a szopik között.
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGETEKET!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!