Igény szerint szoptatott babánál hogy alakíthatok ki napirendet?
2 hetes múlt a babám és nem tudok mellette semmit betervezni.
Az most még kevésbé zavar, hogy ha hozzánk jönnek és akkor akar enni akkor nyilván megoldom de mi lesz ha el szeretnék menni vele valahová ( nem fejek)? Vagy a nagyszülőknél hagyni picit?
A fürdetés is össze-vissza jön ki időben...
utolsó vagyok, ha alszik akkor ne keltsd etetni, úgyis kelni fog. Én hagytam aludni amennyit akart, tehát ha letelt a 3 óra akkor nem ébresztettem fel enni, de úgyis felkelt mondjuk fél óra múlva, tehát akkor nagyjából 3,5 óra múlva evett. Szóval nem kell óra pontosan mindent!
Keltegetni akkor kell ha be van sárgulva és aluszékony, vagy pici a súlya.
A fürdésnél sem ragaszkodtam, hogy akkor ha kitalálom hogy 7-kor van akkor ha pont alszik akkor felkeltem fürdetni.
A napirend később alakul ki, amikor már nem eszik nagyjából 3 óránként, meg már nagyobb mondjuk 1 éves.
Köszönöm mindenkinek a választ :)
Kedves utolsó, én nem pontozlak le csak azért mert nem tetszik a válaszod vagy nem értek vele egyet. Ráadásul most erről szó sincs. A férjem és anyósomék cseszegetnek és már a hajamat tépem...
Tehát a fürdetést egyelőre elég belőnöm a többit meg hagyjam alakulni hozzá? Vagy a babakocsis sétát is próbáljam napközben belőni fix időre?
Én most azt írom le ahogyan csináltam a két gyerekkel, hátha neked is beválik...
De nem muszáj így tenned ha nem látod jónak...
Mindkét gyermekemet igény szerint szoptattam. Próbáld meg lazábban venni, nincs azzal semmi gond, ha nem órára eszik, mi sem óra után eszünk, hanem amikor éhesek vagyunk.
Az első gyerekemmel pont ezen bajoltam én is: anyuéknál laktunk és ha esti fürdetésre felébresztettem , akkor szegény gyerek, miért költöm fel, ha nem keltettem, akkor éjjel fogod fürdetni?
A másodikkal már tök egyedül voltam és két gyerekkel már.
A fürdés fix volt, ez volt az esti rutin. Ez valamennyire a szopikat is "beállította", mert az esti szopi mindig ugyanarra az időre esett. Mielőtt elmentünk valahova megszoptattam, így nem volt gond (ha rövidebb sétát terveztünk). Ha hosszabb időre mentünk valahova, mindig tudtam találni egy kis zugot a szopira - ha nem máshol az autóban, öltözőben...bárhol.
Ha igény szerint eteted kb 6 hetes korára beáll a babád szervezete arra ami neki jó, és neked is lesz tejed elég. Nem költöttem fel őket enni, de ha esti fürdés jött vagy el kellett menjek valahová és át kellett öltöztetnem, akkor felköltöttem. A babák nagyon rugalmasak, ha el akarsz menni vele - nem lesz semmi gond. Én nagyobb pánikot csináltam abból, hogy most hogyan fürösztöm meg hol fog aludni, mint amilyet kellett volna.
A szoptatás miatt pedig - ha nem fejsz , valószínűleg a babához leszel kötve eléggé. Én sem fejtem, elfogadtam ezt a helyzetet - és cumisüveget sem mertem adni nekik soha, nehogy felcseréljék a cicit vele.
20 és 24 hónapig tudtam szoptatni ezzel a módszerrel.
Sok sikert neked!
És ha úgy érzed, hogy tudnék segíteni, írj bármikor privit!
utolsó előtti vagyok
én ilyenkor a napirendet úgy csináltam, hogy lementünk délelőtt sétálni meg délután is a fürdés kb 7-kor volt. De ha éppen aludt nem ébresztettem, ha 8-kor fürdettük akkor akkor tettük meg.
Minket is cseszegettek, párom anyukája folyton kérdezte, hogy pontosan akkor fürdetjük-e és van-e napirend...... Egy darabig mondtuk, hogy nincs, én nem neveztem annak, nagyjából 1 év körül volt mikor már tényleg napirend lett.
Amúgy igény szerinti szoptatásnál nem is értem hogy lenne napirend. Nem rosszból írom, csak ugye nálunk a kaja is a napirend része. Én akkor mondtam hogy van napirend amikor már így volt : reggel nagyjából ugyanakkor kelt fel, reggeli, séta, közben egy pogit evett vagy valami pékárut, ebéd, alvás, kaja, séta, fürdés, kaja, fogmosás. Ezek nagyjából ugyanabban az időpontban vannak. Ezeket elég jól ki lehet alakítani. De nem 2 hetesen!!!!! Nyugi ennyi idősen nekik sem volt napirendjük, csak arra emlékeznek, hogy egy gyereknek fontos a napirend. Ez így van, de 2 hetesen még fölösleges ezen görcsölni.
Egyelőre most így van ahogy írod, és még marad is egy darabig ez az összevisszaság. Majd jön a hozzátáplálás és jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!