Igény szerint szoptatott babánál hogy alakíthatok ki napirendet?
2 hetes múlt a babám és nem tudok mellette semmit betervezni.
Az most még kevésbé zavar, hogy ha hozzánk jönnek és akkor akar enni akkor nyilván megoldom de mi lesz ha el szeretnék menni vele valahová ( nem fejek)? Vagy a nagyszülőknél hagyni picit?
A fürdetés is össze-vissza jön ki időben...
Én kb. sehogy nem tudtam kialakítani, bár ez nem is zavart annyira, mert első baba volt, így ráértem.
Ő nagy cicifüggő volt, bárhová elmentünk (pl. orvoshoz), az volt az első, hogy kellett keresni egy helyet ahol lehetett szoptatni (szerencsére szinte mindenhol volt, de szoptattam már fogászati röntgen székben is, persze nem volt bekapcsolva a gép). Vagy ha elmentünk valahova, ha máshol nem tudtam, a kocsiban szoptattam.
Nekünk nagyon sokára alakult ki valamilyen napirend (kb. 8 hónapos körül lehetett).
Arra ügyeltem, hogy a sorrendiség meglegyen, de az időt nem nagyon néztem, de nem is vettem véresen komolyan ezt a napirend dolgot.
Most a másodiknál nem tudom, hogy lesz, csak abban bízom, hogy ő nem lesz ilyen cicifüggő.
Én nem akartam beidomítani, de nem is tudtam, mert csak a cici nyugtatta meg, semmi más, az viszont mindig mindenre gyógyír volt.
De tényleg nem nagyon tudtam elmenni sehova, nem tudtam ráhagyni senkire (max. mikor tudtam, hogy most 3 órát fog aludni, volt ilyen időszak), de igazából nem nagyon zavart. Mondjuk mi a szüleimmel lakunk egy telken ikerházban, úgyhogy nem őszültem meg az egyedülléttől, sokszor átjöttek, stb., szóval aránylag könnyű dolgom volt.
2 hetesen még nagyon picike, szerintem ilyen pici baba mellett még tényleg nem nagyon lehet semmit csinálni, hacsak nem magadra kötöd, ha szereti (az enyém sajna utálta).
És ha éppen alszik amikor letelik a 2-3 óra akkor ébresztitek?
Vagy ha üvöltve sír 1,5 óra után akkor hagyjátok addig sírni míg kb letelik a kitűzött idő?
Tehát belövöm hogy mondjuk kb 9kor van a fürcsi. Akkor is tartsam be ha alszik, ébresszem fel?
Bocs, lehet tök apró kis problémának tűnik amiket kérdezek de annyira szerencsétlennek érzem magam. Úgy érzem bele másztam egy mosógép programjába ami össze vissza mos és sose lesz vége....
2 hetes babától miért kell rögtön elvárni h napirendje legyen??? Hihetetlen h milyen nagy elvárásaik vannak az anyukáknak pár hetes babával... 1-2 hónap alatt gyönyörűen kialakul, ha nem akkor kezd idomítani... 9 hónapig ott volt veled, kaja mindent volt most meg elvárod h pár nap után teljesen katonás legyen!!! Le lehet nyugodtan pontozni....
Fürdetést csináld kb fix időbe, a többit meg szép lassan kialakítja... ha annyira menni akarsz fejj le tejet es akkor mehettek v maradhat a nagyival mert 1 adag kaja neki...
én 3 óránként etettem, nekem mindenki így mondta (orvos, védőnő és a kórházban is) Nagyjából így egész jól beállt és nagyjából valóban 3 óránként evett.
Az igény szerinti szoptatás szerintem olyan, mintha mi felnőttek egész nap nassolnánk szóval kb fél egy óránként ennénk valamit. Nem is bírtam volna.....
Hozzáteszem nem sok tejem volt, lehet emiatt is, de tényleg senki nem tanácsolta az igényszerinti szoptatást..... én így utólag sem tenném.
Tudom le leszek pontozva mert nem lógott a cicimen a gyerek egész nap és nem tettem cicire minden nyekkenésre. Én 3 óránként etettem és így teljesen rendben volt, ha közben felsírt akkor kapott egy kis vizet. De az etetéseknél rendesen megette a korának megfelelő adagot.
A legelején volt gond, mert besárgult és aluszékony volt, így mikor evett kicsit ébren kellett tartani hogy még egyen, ne aludjon be. Akkor kicsit simiztem, szóltam hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!