Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Igény szerint szoptatott...

Igény szerint szoptatott babánál hogy alakíthatok ki napirendet?

Figyelt kérdés

2 hetes múlt a babám és nem tudok mellette semmit betervezni.

Az most még kevésbé zavar, hogy ha hozzánk jönnek és akkor akar enni akkor nyilván megoldom de mi lesz ha el szeretnék menni vele valahová ( nem fejek)? Vagy a nagyszülőknél hagyni picit?

A fürdetés is össze-vissza jön ki időben...

2014. aug. 6. 11:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
34%
Nem hiába van kitalálva, hogy 3 óránként tökéletes ha megeteti az ember. Neki is meg kell tanulni várni, hozzászokni, hogy más is létezik és mást is el kell végezni, nem csak az ő etetését. Próbáld meg betartani ezt az időt. Neked is jobb, mert tudsz mihez igazodni, neki is jobb, mert ő is tud igazodni. Lesz szabad időd amivel gazdálkodhatsz és nem kell adott esetben 10-20 percenként megszakítani amit épp csinálsz. Nem is biztos, hogy feltétlen éhes, lehet, hogy csak anyára vágyik, vagy szomjas. Ezt pótolhatod vízzel, vagy teával. Nekünk ez a módszer vált be, de egyébként is nyugodt babám volt. Így 3 hetes kora óta át tudta aludni az éjszakákat. (sokat szeretett aludni, tehát minimum 9 órát aludt)
2014. aug. 6. 11:49
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
En ezt ket honapig csinaltam.fel orankent cici ejjel nappal.vedono mondta h ne adjak neki csak 2 aztan 3orankent.azota tapszeres lett es lassan fel eves de ez bejott.akkor igazanehes volt es jol is lakott.es eleg volt neki a kovetkezo etetesig.kicsit regimodi modszernek tunik de bevalt nalunk.persge nem szigoruan percre pintosan csinaltam de igy legalabb tudtam tervezni.
2014. aug. 6. 11:55
 3/14 anonim ***** válasza:
83%
Egy ket hetes babanak sem vizre sem teara nincs szuksége. A pici gyomra megtelik akar par korttyal is es az ertekes tej majd nem kell neki. A 3órankenti szoptatas igen elavult tobb szempontbol is. Aki meg ennyire az elejen van igenis igeny szerint kell szoptatnia ahhoz hogy a tejhozam megfelelöen bealljon. En is igeny szerint sziptatok 4 hos a bbabam. Maga fogja alakitani a napirendet egy ket honapot legyel turelemmel. Az esti furdetes legyen most meg csak fix. Nalunk ugy van h apaval ebred amikir elmegt cicizunk..alszunk cicizunk
2014. aug. 6. 12:00
 4/14 anonim ***** válasza:
50%

Én kb. sehogy nem tudtam kialakítani, bár ez nem is zavart annyira, mert első baba volt, így ráértem.

Ő nagy cicifüggő volt, bárhová elmentünk (pl. orvoshoz), az volt az első, hogy kellett keresni egy helyet ahol lehetett szoptatni (szerencsére szinte mindenhol volt, de szoptattam már fogászati röntgen székben is, persze nem volt bekapcsolva a gép). Vagy ha elmentünk valahova, ha máshol nem tudtam, a kocsiban szoptattam.

Nekünk nagyon sokára alakult ki valamilyen napirend (kb. 8 hónapos körül lehetett).

Arra ügyeltem, hogy a sorrendiség meglegyen, de az időt nem nagyon néztem, de nem is vettem véresen komolyan ezt a napirend dolgot.

Most a másodiknál nem tudom, hogy lesz, csak abban bízom, hogy ő nem lesz ilyen cicifüggő.

Én nem akartam beidomítani, de nem is tudtam, mert csak a cici nyugtatta meg, semmi más, az viszont mindig mindenre gyógyír volt.

De tényleg nem nagyon tudtam elmenni sehova, nem tudtam ráhagyni senkire (max. mikor tudtam, hogy most 3 órát fog aludni, volt ilyen időszak), de igazából nem nagyon zavart. Mondjuk mi a szüleimmel lakunk egy telken ikerházban, úgyhogy nem őszültem meg az egyedülléttől, sokszor átjöttek, stb., szóval aránylag könnyű dolgom volt.

2 hetesen még nagyon picike, szerintem ilyen pici baba mellett még tényleg nem nagyon lehet semmit csinálni, hacsak nem magadra kötöd, ha szereti (az enyém sajna utálta).

2014. aug. 6. 12:01
 5/14 A kérdező kommentje:

És ha éppen alszik amikor letelik a 2-3 óra akkor ébresztitek?

Vagy ha üvöltve sír 1,5 óra után akkor hagyjátok addig sírni míg kb letelik a kitűzött idő?

2014. aug. 6. 12:01
 6/14 A kérdező kommentje:

Tehát belövöm hogy mondjuk kb 9kor van a fürcsi. Akkor is tartsam be ha alszik, ébresszem fel?

Bocs, lehet tök apró kis problémának tűnik amiket kérdezek de annyira szerencsétlennek érzem magam. Úgy érzem bele másztam egy mosógép programjába ami össze vissza mos és sose lesz vége....

2014. aug. 6. 12:06
 7/14 anonim ***** válasza:
Nyilván már mostanra tudod, hogy mikor szokott fürdeni, ez legyen mondjuk 8-9 között, akkor kijelölsz egy időpontot és mindig, apró lépésenként közelíted hozzá az eddig megszokott időtt. Szoptatásnál legyen mondjuk3 óra, ha 1,5 nél kezd el sírni, akkor mindig akár percenként is egy picit tovább húzod az időt. Akár pelenkázással, akár más dologgal, pár hét alatt át lehet állni egy életszerű napirendre amihez már tudsz programot illeszteni.
2014. aug. 6. 12:50
 8/14 anonim ***** válasza:
2 hetes babanal meg felesleges ezen agyalnod. Ugy sem tudod meg massal lekotni. Akarmennyire fogsz igyekezni kitolni az idot, nem fog menni. O meg alig lat, a hangokra sem annyira erzekeny meg, a cicin kivul nem fogja mas erdekelni. Tudom, mert nekem 2honapos most a babam, nemreg vegigcsinaltam amit most te. Te sem mesz meg ugysem sehova, es egyenlore meg a nagyszulomre sem fogod rahagyni. Mikor fogekonyabb lesz a kulvilagra majd be tudod mar loni a 3 orat. Nalunk kb. 2 hete mukodik, de egy nyugosebb napon, meg most sem mindig. Egy ido utan o sem fog mar felorankent enni kerni. Nalunk az volt a baj az igeny szerinti szopival, hogy nagyon sok tejem volt, folyton teleette magat, es sokat bukott. Nem tartom en sem jo dolognak az igeny szerinti szoptatast. Ha sok tejed van, igen is megviseli a baba gyomrat, akarki akar mit mond. 2 honaposan mar majdnem megduplazta a szuletesi sulyat...
2014. aug. 6. 13:46
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

2 hetes babától miért kell rögtön elvárni h napirendje legyen??? Hihetetlen h milyen nagy elvárásaik vannak az anyukáknak pár hetes babával... 1-2 hónap alatt gyönyörűen kialakul, ha nem akkor kezd idomítani... 9 hónapig ott volt veled, kaja mindent volt most meg elvárod h pár nap után teljesen katonás legyen!!! Le lehet nyugodtan pontozni....

Fürdetést csináld kb fix időbe, a többit meg szép lassan kialakítja... ha annyira menni akarsz fejj le tejet es akkor mehettek v maradhat a nagyival mert 1 adag kaja neki...

2014. aug. 6. 13:53
 10/14 anonim ***** válasza:
79%

én 3 óránként etettem, nekem mindenki így mondta (orvos, védőnő és a kórházban is) Nagyjából így egész jól beállt és nagyjából valóban 3 óránként evett.

Az igény szerinti szoptatás szerintem olyan, mintha mi felnőttek egész nap nassolnánk szóval kb fél egy óránként ennénk valamit. Nem is bírtam volna.....

Hozzáteszem nem sok tejem volt, lehet emiatt is, de tényleg senki nem tanácsolta az igényszerinti szoptatást..... én így utólag sem tenném.

Tudom le leszek pontozva mert nem lógott a cicimen a gyerek egész nap és nem tettem cicire minden nyekkenésre. Én 3 óránként etettem és így teljesen rendben volt, ha közben felsírt akkor kapott egy kis vizet. De az etetéseknél rendesen megette a korának megfelelő adagot.

A legelején volt gond, mert besárgult és aluszékony volt, így mikor evett kicsit ébren kellett tartani hogy még egyen, ne aludjon be. Akkor kicsit simiztem, szóltam hozzá.

2014. aug. 6. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!