Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Napirendet hogyan tudtatok...

Napirendet hogyan tudtatok kialakítani?

Figyelt kérdés

5 hetes a babám, a kórházban összesen 3 hetet töltöttünk kivizsgálás miatt, ahol 4 óránként mentem szoptatni. Ez neki majdnem teljesen jó is volt, itthon viszont átálltunk a 3 óránkénti evésre megint.

Éjjel 1 esetleg két alkalommal eszünk, nappal 4-5 alkalommal, 80-120gr között.

A kora reggeli szopizás nem megy, 4-5 körül legkésőbb van hajnali evés, aztán fél9-ig alszik a kislányom.

Szeretnék valami kiszámítható rendszer bevezetni, de tapasztalatlan vagyok még. Fürdetés 8-9 körül van nálunk. Ötletek, amik már beváltak? Nagyjából azonos a rendszer, csak egy evést szeretnék kihagyni, mert így egész nap eszünk, alszunk. Esetleg még korai? Első babás vagyok.

Nagyon örülnék az ötleteknek.

2009. júl. 15. 15:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem meg egy 5 hetes baba tul pici ahhoz, hogy kihagyj egy etkezest. HA a 3 oras menetrend megvan, akkor maradjon is igy egy darabig. Az en kisfiam 2-2,5 orankent evett egeszen 3 hos koraig, aztan 3 orankent aztan 4 honapos koratol 4 orankent. De en igeny szerint szoptattam. Szerintem te se akarj meg nagyon napirendet, mert meg tul pici. Majd beall kesobb. Most csak szoptasd akkor, amikor keri, es ha egesz nap szopcsi es alvas van, az sem baj. Kesobb jobb lesz, es beall a napi rutin is.
2009. júl. 15. 16:39
 2/7 anonim ***** válasza:

Én úgy érzékeltem, hogy a baba maga állítja be a napirendjét. Mi szülők jóformán csak az esti fürdetést, illetve a sétát tudtuk saját szokásainkhoz igazodni (mi magunk is későn fekvők vagyunk, így viszonylag sokáig sétálunk és későn fürdetünk). A hamiidőpontokat születése óta ő határozta meg. Szép lassan beállt 3 óránkéntira az etetés, majd elmaradt az éjszakai, s most a hozzátáplálással megint változott.

Szerintem nyugodtan hagyd ezt a babádra, majd ő beállítja magának, s ti meg igazodtok. Max. negyedórákat, félórákat tudsz szép óvatosan elcsalni, tolni valamerre az étkezéseken.

Az 5-6 hét környékén növekedési ugrás is jelentkezhet, s lehet, hogy csak ezért esztek szinte egész nap. Majd beáll a tejtermelésed, s akkor lehet, hogy ritkábban is elég lesz ciciztetni, de az is lehet, hogy még hónapokig 3 óránként kér a babás enni. Az első időszak tényleg erről szól, evés, alvás. Kitartást és jó babázást!

2009. júl. 15. 17:15
 3/7 anonim ***** válasza:
4 hónapos lányom és nincs napirendünk, lehet sosem lesz :-)
2009. júl. 15. 22:06
 4/7 anonim ***** válasza:
Én először csak a fürdetést tettem fix-re, és néztem, hogy akörül mikor éhes a baba, van-e benne rendszer. Mikor felfedeztem a mintát, ahhoz igazitottam az időpontot, ez lett a támpont. Aztán a hetek alatt szépen beállt, hogy mivel ugyanakkor fürdött, ugyanakkor is kelt. Aztán szép lassan a napközbeni evések is. Szerintem figyeld a babát, de ne erőltesd, még úgyis nagyon pici, bármi lehet :)
2009. júl. 15. 22:58
 5/7 A kérdező kommentje:

Azért vagyok tanácstalan, mert a csecsemős osztályon igény szerint szoptattam, aztán átkerült a KORÁRA kivizsgálásra, oda 3 óránként lehetett menni szoptatni, aztán visszamentünk még egyszer a kórházba 1,5 hétre, de akkor már 4 óránként mentem és elég volt. Itthon viszont megint össze-vissza eszik a babám, és én hallgatok is az igényeire, de furcsa, hogy így visszaállt.

A fürdést már nagyjából sikerült belőnöm, most írom, hogy mikor és mennyit eszünk, és alszunk, remélem 1-2 hét alatt meglátom benne a rendszert.

Köszönöm a segítséget mindenkinek!

2009. júl. 16. 13:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Neünk 3 hónaposan magától kialakult a napirend. Addig csak a fürdetés időpontja volt biztos. Ne izgulj, semmi baj nincs ha még nincs napirendetek, hidd el, kialakul majd magától. 5 hetesen nálunk is össze-vissza volt minden, mivel igény szerint szoptattam.
2009. júl. 16. 17:43
 7/7 xStefix ***** válasza:

Szia!

Csatlakozom az igény szerint szoptató kaotikusokhoz. :) Szerintem teljesen jól csinálod, hajrá! A lényeg, hogy a baba irányít, te csak igénykielégítesz, még jóóó sokáig. Majd idővel meglátod a rendszert. Nálunk is a füri és a séta volt a két fixpont, a többi eköré rendeződött.

Ami még fontos lehet: A napirend változására később is számítani kell, többször is! Egyrészt a hozzátáplálás megkezdése után; nálunk mindegyik szilárd evés bevezetésekor volt némi szopi- és így napirendbeli csúszás. Másrészt a gyerkőc (mozgási, szellemi, lelki, társas) fejlődése, illetve (pl. alvási) szokásainak változása miatt is. Az első 2 év tényleg folyamatos változás. :)

17 hónapja szoptató anyuka

2009. júl. 17. 01:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!