Napirendet hogyan tudtatok kialakítani?
5 hetes a babám, a kórházban összesen 3 hetet töltöttünk kivizsgálás miatt, ahol 4 óránként mentem szoptatni. Ez neki majdnem teljesen jó is volt, itthon viszont átálltunk a 3 óránkénti evésre megint.
Éjjel 1 esetleg két alkalommal eszünk, nappal 4-5 alkalommal, 80-120gr között.
A kora reggeli szopizás nem megy, 4-5 körül legkésőbb van hajnali evés, aztán fél9-ig alszik a kislányom.
Szeretnék valami kiszámítható rendszer bevezetni, de tapasztalatlan vagyok még. Fürdetés 8-9 körül van nálunk. Ötletek, amik már beváltak? Nagyjából azonos a rendszer, csak egy evést szeretnék kihagyni, mert így egész nap eszünk, alszunk. Esetleg még korai? Első babás vagyok.
Nagyon örülnék az ötleteknek.
Én úgy érzékeltem, hogy a baba maga állítja be a napirendjét. Mi szülők jóformán csak az esti fürdetést, illetve a sétát tudtuk saját szokásainkhoz igazodni (mi magunk is későn fekvők vagyunk, így viszonylag sokáig sétálunk és későn fürdetünk). A hamiidőpontokat születése óta ő határozta meg. Szép lassan beállt 3 óránkéntira az etetés, majd elmaradt az éjszakai, s most a hozzátáplálással megint változott.
Szerintem nyugodtan hagyd ezt a babádra, majd ő beállítja magának, s ti meg igazodtok. Max. negyedórákat, félórákat tudsz szép óvatosan elcsalni, tolni valamerre az étkezéseken.
Az 5-6 hét környékén növekedési ugrás is jelentkezhet, s lehet, hogy csak ezért esztek szinte egész nap. Majd beáll a tejtermelésed, s akkor lehet, hogy ritkábban is elég lesz ciciztetni, de az is lehet, hogy még hónapokig 3 óránként kér a babás enni. Az első időszak tényleg erről szól, evés, alvás. Kitartást és jó babázást!
Azért vagyok tanácstalan, mert a csecsemős osztályon igény szerint szoptattam, aztán átkerült a KORÁRA kivizsgálásra, oda 3 óránként lehetett menni szoptatni, aztán visszamentünk még egyszer a kórházba 1,5 hétre, de akkor már 4 óránként mentem és elég volt. Itthon viszont megint össze-vissza eszik a babám, és én hallgatok is az igényeire, de furcsa, hogy így visszaállt.
A fürdést már nagyjából sikerült belőnöm, most írom, hogy mikor és mennyit eszünk, és alszunk, remélem 1-2 hét alatt meglátom benne a rendszert.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Szia!
Csatlakozom az igény szerint szoptató kaotikusokhoz. :) Szerintem teljesen jól csinálod, hajrá! A lényeg, hogy a baba irányít, te csak igénykielégítesz, még jóóó sokáig. Majd idővel meglátod a rendszert. Nálunk is a füri és a séta volt a két fixpont, a többi eköré rendeződött.
Ami még fontos lehet: A napirend változására később is számítani kell, többször is! Egyrészt a hozzátáplálás megkezdése után; nálunk mindegyik szilárd evés bevezetésekor volt némi szopi- és így napirendbeli csúszás. Másrészt a gyerkőc (mozgási, szellemi, lelki, társas) fejlődése, illetve (pl. alvási) szokásainak változása miatt is. Az első 2 év tényleg folyamatos változás. :)
17 hónapja szoptató anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!