Ha igényt szerint szoptattok, akkor később hogyan sikerült napirendet csinálni?
Ugyan mi még szopizunk 5 hósan és csak anyatejesek vagyunk, már egy hónapja kóstoltatok, reggeli és ebéd között, kb. fél 11 körül.
Én is igény szerint szoptatok, de nálunk még így is kialakult egy relatíve feszt napirend, persze néha van csúszás, de nem jelentős... vagyis a napirendet a kislányom alakította ki magának, én pedig odfigyelek, hogy túl nagy csúszások ne legyenek. Éjjel valamikor szopi, utána 9, 12, 3, 6, és fél 8, persze nem percre pontosan, fél-egy óra csúszás is lehetséges, meg attól is függ, hogyan sikerülnek az alvások.
Szóval én azt tanácsolnám kedves kérdező, hogy vedd egy kicsit kontroll alá a szopikat és próbáld azonos időben szopiztatni a babádat.
Én elsőként 6 hósan az ebédet, vagyis a 12-es szopit szeretném kiváltani úgy, hogy 9-kor szopi, utána nevezzük a fél 11-es kóstit uzsinak, utána az ebéd és délutántól megint szopi. Ha ez sikerült, akkor a 3 órás jön... Remélem sikrül :))))
Én nem próbáltam kiváltani egy szopit sem. Egyszerüen megkóstoltattam, lassanként hozzászokattam az ízekhez, szopi kérésétől függetlenül. Csak úgy: gyere, akkor most ezt megkóstoljuk...
Persze ha a baba éhes, talán jobban elfogadja az új ízeket. Nekünk így ment, míg meg nem szokta...
Aztán meg, amikor már szerette a "nagyos" ételeket is, akkor kapott szopi helyett, de akkorra már nagyon be volt állva a kis gyomra. Bár igény szerint szopizott, de mégis volt egy rendje, amit ő magának alakított ki.
Nálam a baba ébredése határozza meg. Van, hogy 5-kor szopik először, van, hogy 7-kor.
Én olyan napirendet tartok, hogy szopik hajnalba, akkor "reggel", majd a következő alkalommal kanalast kapott, utána újra szopik jöttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!