Nők, akik nem szoptattatok vagy nem szoptattatok, milyen lett a melletek a végén?
Az orvosom szerint, ha valaki nem akar szoptatni, akkor az kap a szülés UTÁN egy gyógyszert (Magyarországon tablettát, Amcsiban injekciót), ami elapasztja a tejet.
Ez rendben is van, na de, a melled már megtelt tejjel szülés előtt is? Mert van, akinek csordogál. (Vagy ha mástól nő meg, az eredmény ugyanaz.) A melled megnő, és visszahúzódik szülés után, ha nem szoptatsz.
Ugyanúgy lógni fog akkor is a melled, ha nem szoptatsz, de már terhes voltál, vagy az is sokat nyom a latban, hogy a gyerek rajta csüng évekig, és termelődik mindig újra a tej?
Mit gondoltok?
Rendben. Úgy veszem, hogy feladtad (mondjuk nem is csodálom). Nekem ez elégtétel. :)))))
Részemről a szerencse!
Valaki írta, hogy genetika is. Ez így van!!!! Mint ahogy alapesetben is minden nőnek más a melle, van akinek eredetileg sem a legszebb, relatív kinek mi a szép, van akinek meg amúgy nagyon szép a cicije. Szülés után is nagyjából így van, van akinek jobban változik és üres zacsi lesz van akinek meg semmit vagy éppen egy picit csak. Az hogy te melyik táborba tartozol majd, az előbb utóbb kiderül.
De ez igaz a hasra is, terhesség alatt a bőr sokat nyúlik, van aki szétreped és örökre tele lesz fehér csíkokkal van aki meg egyáltalán nem.
Amúgy fura hogy az orvosod ezt mesélte neked, mert elvileg nagyon messze vagy a gyerekvállalástól. Nem tudom hogy kerülhetett szóba.....
Az hogy valaki nem akar szoptatni nemcsak a mell miatt van amúgy. Van aki idegenkedik ettől, vagy már az elején úgy van vele, kevés a tej így abbahagyja nagyon hamar. Vagy a baba nem akar a ciciből enni, nem jó a technikája, a ciciből jobban kell szívni mint a cumisüvegből. Így van olyan gyerek aki kap párszor cumit és utána köszöni szépen nem kéri többet a cicit. Így az anyuka esetleg feji a tejet, de lehet inkább hagyja és jó a tápszer is.
De van fodítva hogy a cumisüveg nem kell, amit írtam már.
Ugyan hagyd rá, utolsó, kár időt én energiát pazarolni erre a kérdésre.
Feketén-fehéren be lett bizonyítva, hogy nincs igaza.
Majd ha egyszer szigorúan nyugaton, mert Magyarország az büdös neki, véletlenül kipottyant egy gyereket, mert jól mutat majd a kocsija hátsó ülésén, akkor beadatja magának azt az injekciót, megfosztja a gyermekét az egyetlen ideális tápláléktól, az anyatejtől, szépen versenyhátrányba hozva ezzel szerencsétlent, ő meg elégedetten nézegeti magát a tükörben deréktól felfelé.
Figyelj! Ezek szerint van, akinek ennyi az élet!
Ennyi ész adatott meg neki, nem tehet róla, de kár olyasmivel érvelni ellene, amit képtelen felfogni. Disznók elé felesleges gyöngyöt vetni...
Igazad van! Miután személyeskedve ideböffentette nekem, hogy le mertem írni az igazságot, naná, hogy nem hagyom magam.
Biztos neked is az a bajod, hogy a téveszméid cáfolatát olvastad, ha olvastad.
Nekem mindegy, ki szoptat és ki nem, de hogy valaki annyira infantilis legyen, hogy a saját hiedelmeit a nyilvánvaló tények fölé helyezi, aki meg rávilágít arra, mi a valóság, azt kérdőre vonja, az nem mindennapi.
Ne szoptasson, higgye azt, hogy a babák eleve tápszerre lettek kitalálva, ki a fene törődik vele!!! Felőlem a gravitációt is tagadhatjátok!
Na pá!
Az allergiára hajlamos gyerekek kockázatait nagy mértékben csökkenti az anyatej! De higgy Te is, amit akarsz, biztos hiteltelen forrás Neked is a WHO, az LLL, A Szoptatásért Egyesület, a SOTE! Nyilván képzettebb vagy náluk!
Mindenkit a hite boldogít!
"Amúgy fura hogy az orvosod ezt mesélte neked, mert elvileg nagyon messze vagy a gyerekvállalástól. Nem tudom hogy kerülhetett szóba..... "
csak dumáltunk, jóban vagyunk, és engem sok minden érdekel a jövővel kapcsolatban. Vagy pl. múltkor arra terelődött a szó, hogy miért van hártya az ujjaink között. Mint egy rendes beszélgetés:)
Nem mindig csak az aktuális dolgokkal foglalkozhat az ember, ha szeret agyalni, tervezgetni, gondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!