Nők, akik nem szoptattatok vagy nem szoptattatok, milyen lett a melletek a végén?
Az orvosom szerint, ha valaki nem akar szoptatni, akkor az kap a szülés UTÁN egy gyógyszert (Magyarországon tablettát, Amcsiban injekciót), ami elapasztja a tejet.
Ez rendben is van, na de, a melled már megtelt tejjel szülés előtt is? Mert van, akinek csordogál. (Vagy ha mástól nő meg, az eredmény ugyanaz.) A melled megnő, és visszahúzódik szülés után, ha nem szoptatsz.
Ugyanúgy lógni fog akkor is a melled, ha nem szoptatsz, de már terhes voltál, vagy az is sokat nyom a latban, hogy a gyerek rajta csüng évekig, és termelődik mindig újra a tej?
Mit gondoltok?
Bizony úgy értettem. Nem is lehetne másképp. Ki akartál röhögtetni, amire teszek egyébként, mert nem én vagyok a fontos, ám közben biztos vagyok benne, hogy az az álláspont, amire helyezkedtél, elrettent sokakat. Ergo, a te szempontodból kontraproduktív.
De, ha már számon kéred rajtam, az Én elméletemet, ami természetesen nem elmélet, hanem gyakorlat, és nem az enyém, hanem tudományos, akkor tessék:
Felteszem, ez a fórum, ez a szervezet elég hivatalos még a te számodra is.
Tudod, mi általában baromi toleránsak vagyunk a nem szoptató édesanyákkal, pláne, ha nem a szándék, hanem a képesség hiánya vezet(ett) az esetükben az alternatív tápláláshoz, de az perverz intolerancia, hogy te/ti gúny tárgyává teszitek azokat, akik a teremtett természet eredeti módján táplálják a csecsemőjüket, és akiktől ti feltétlen és korlátlan elfogadást követeltek magatoknak.
Mindenkinek, aki ide ellátogat, joga és lehetősége van mérleget vonni tényekből, tévhitekből, emberségből, valódi toleranciából és emberségből. A kérdésed már rég túlmutat önmagán. Sajnos...
Elnézést, az "én" elméletemnél természetesen nem volt szándékos a nagy kezdőbetű.
Utolsónak pedig nagyon szépen köszönöm. Tényleg. Bár nem osztod, amit én, mégis szívből és szeretettel ajánlom a Te figyelmedbe is mindazt, amit én korábban megtudtam, és elhittem. Ha másért nem, az érdekesség kedvéért olvasd el a linket, ha van kedved és időd. :)
"akik a teremtett természet eredeti módján táplálják a csecsemőjüket"
nem, félreértettél, nem az a baj, hogy szoptatsz, ez hogy lehetne baj? ne vedd magadra! az elméleteddel van a baj, és azzal, hogy te nem vagy toleráns azzal, aki bármilyen okból nem szoptat. engem ez rettent el. és elszomorít.
ha te ezt csinálod másokkal, nem kell megsértődni, ha veled meg más csinálja ezt.
Mondom, kezeltesd magad!!!!! És próbálj meg megtanulni szöveget értelmezni.
Természetesen várom, hogy kiidézd (szó szerint), miben voltam/vagyok intoleráns, valamint az LLL-Liga súlyával felérő, a tudományos világban legalább ugyanakkora súllyal számon tartott intézmény kritikai cáfolatát, már ami a Liga szoptatás/anyatej - ételallergia-megelőzés vonatkozásában tett és tartott állításait illeti.
Majd, ha mindezzel készen vagy, és linkek, dokumentumok sora áll itt, akkor visszavonulót fújok.
ÉDESANYA az, aki képességei szerint a legjobbat adja a gyermekének. Legyen az tápszer, vagy anyatej. Az sosem lesz ÉDESANYA, aki a dudái védelmében megvonja a saját gyermekétől a legjobbat, amit amúgy módjában állna biztosítani a számára.
Elszomorít és elrettent? Na ne mondd! Átmentél bűbájba? Most így kelleted magad?
Inkább húzd le magad! Az hitelesebb és őszintébb!
Ha folytatod, amit eddig, azzal csak te leszel undor és közröhej tárgya! Csináld csak!
Az a baj, hogy eddig indokolatlanul nagy tisztelettel beszéltek hozzád! Na, ezt nem kellett volna...
Dolgoztam...ahogy édesapám mondja, valakinek azt is kell:)
De jól van, elfogadom, hogy vannak emberek, akik hisznek ebben a dologban. Csak ne mondjátok ezt szoptatni nem tudó ismerősöknek bántásból. Az én orvos ismerőseim nem hisznek ilyenben. Biztos kivételek.
Nézd én abszolút pártolom a tápszert, nekünk szükség volt, kevés volt a tejem. Megmondom őszintén nem gyötörtem magam, hogy mindenáron szoptassak, bár valamennyi tejem volt, persze ezt megkapta a gyerekem. Viszont abba belegondoltál, hogy nem minden gyerek fogadja el a cumisüveget????? Mert bizony ismerek ilyet aki csak azért szoptatta, mert a cumisüveg nem kellett...... Így kapott anyatejet sokáig, de ezért jól megkínlódtak, mert nem mindenkinek van csak úgy elég teje, hanem sokszor kell érte szenvedni, de megtette!!!! Miért ????? MErt éhen halt volna a gyerek.....
Szóval lehet neked a mell a központi témád, de hidd el az évek alatt öregszel annyit, hogy az már nem oszt szoroz semmit. Ha szülsz akkor a mell csak egy kis része a testi változásoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!