Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nők, akik nem szoptattatok...

Nők, akik nem szoptattatok vagy nem szoptattatok, milyen lett a melletek a végén?

Figyelt kérdés

Az orvosom szerint, ha valaki nem akar szoptatni, akkor az kap a szülés UTÁN egy gyógyszert (Magyarországon tablettát, Amcsiban injekciót), ami elapasztja a tejet.

Ez rendben is van, na de, a melled már megtelt tejjel szülés előtt is? Mert van, akinek csordogál. (Vagy ha mástól nő meg, az eredmény ugyanaz.) A melled megnő, és visszahúzódik szülés után, ha nem szoptatsz.

Ugyanúgy lógni fog akkor is a melled, ha nem szoptatsz, de már terhes voltál, vagy az is sokat nyom a latban, hogy a gyerek rajta csüng évekig, és termelődik mindig újra a tej?

Mit gondoltok?

2014. júl. 8. 13:36
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:

3 gyereket szoptattam, a harmadikat 2 teljes évig, de a mellem az első terhességem félideje óta semmit sem változott.

Nekem a terhesség alatt ereszkedett meg, már amennyire, a szoptatás/fejés miatt már nem romlott tovább.

Ez főképpen genetika.

De az az igazság, hogy tényleg fontos az anyatej, ha van amúgy, na.

2014. júl. 9. 23:03
 12/55 A kérdező kommentje:
11-es: lehozol az életemről:) a többiek eddig álomba ringattak a sztorijaikkal:D
2014. júl. 9. 23:06
 13/55 anonim ***** válasza:
46%

Ne haragudj, akkor pontozz le nyugodtan! Nem az volt a célom, hidd el.

Nekem is fontos (volt) a mellem. Nem dicsekvésképpen, de fiatal koromban tényleg szép volt.

Férjem 1-es típusú cukorbeteg, és minden sz@.ra allergiás vagyok, mi mást tehettem volna, mint hogy szoptatok?

Édesanyám révén laza kötőszövetű nő vagyok sajnos. Nem eltántorításként írtam neked, hanem azért, hogy láthasd, nem biztos, hogy a szoptatáson múlik. Ha nagyon zavar, lehet plasztikáztatni. Ma már szinte mindenre van megoldás. De én sosem tudnék szép mellekkel élni (ha olyan maradt volna, mint rég) azon az áron, hogy nem tettem meg mindent a gyerekeimért, amit megtehettem volna. Feszes cickókkal mire mentem volna, ha szteroidos spary-vel fújkálhattam volna mondjuk őket szájon át, hogy ne fuldokoljanak az allergiától, mint én szoktam?!?

60 évesen meg már mit számít, mi mitől lóg?

Most úgy gondolod, ahogyan, de az esélyét annak, hogy esetleg ez még változik benned, sose vesd el.

2014. júl. 9. 23:18
 14/55 A kérdező kommentje:

utolsó: dehogy pontoznak le, csak viccből írtam:)

abba most nem megyek bele, hogy milyen fokú biológiai ismereteket feltételez az, amit a tápszer és az allergia összefüggéseiről mertél itt leírni, majd ezt fejtsd ki újra egy tápszeres kérdésnél is, hadd örüljenek:D

2014. júl. 9. 23:26
 15/55 anonim ***** válasza:

Nézd, igazán én se mennék bele, mert nem ez volt a főkérdés. Mindenkinek meghagyom a lehetőséget, hogy azt higgyen, amit akar. Vannak vágyálmok, vannak hiedelmek, meg vannak tények.

Próbálj ettől függetlenül jól aludni, csak nem vittem el az álmod! Üdv.

2014. júl. 9. 23:29
 16/55 A kérdező kommentje:
Nem, de tényleg írd már be ezt az elméletedet egy szoptatás-tápszer topikba, annyira röhögnék a válaszadók reakcióin, hogy ez nem normális:D
2014. júl. 9. 23:32
 17/55 anonim ***** válasza:
Megbocsáss, de abszolút jó szándékkal válaszoltam. Most persze kiröhöghetsz, lelked rajta, de az jó neked, ha engem dolgoztatsz azért, hogy másokkal is kiröhögtess??? No, nem mintha nagyon érdekelne, ki min röhög, csak az egész helyzet lélektanát kezdem nem érteni...
2014. júl. 9. 23:35
 18/55 A kérdező kommentje:
szerintem nagyon egyszerű, neked van egy elméleted, aminek semmi alapja, és szeretném, ha ezt sokan megismernék:)
2014. júl. 10. 09:20
 19/55 anonim ***** válasza:

Kezeltesd magad! A legjobb indulattal mondom.

És csak azért nem töröltetem a kérdést, hogy eleven bizonyítéka legyél mindannak, amit itt magadról közszemlére kitettél. Minden, szoptató és nem szoptató ÉDESANYA számára hasznos, ha lát ellenpéldát és tudja, kitől, mitől határolódjon el, és miért.

2014. júl. 10. 10:17
 20/55 A kérdező kommentje:

Szerinted az anyatejes babák nem allergiásak, míg a nem anyatejesek azok? Vagy egyszerűsítve: szerinted az allergia kialakulásában szerepe van a nem szoptatásnak?

Tehát szerinted a tápszeres babáknak rosszabb az élete, mert nagyobb eséllyel allergiásak? Te tényleg így gondolod? Orvostól hallottad ezt?

Teljes jóindulattal kérdezem. Mert ha nem így értetted, akkor visszavonom azt, amit írtam. De ha így, akkor nem.

2014. júl. 10. 10:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!