Miért ellenszenves sokaknak az lll-munkája?
Többször olvastam már ezen a fórumon hogy" utálom,fanatikusok".De hát akkor kihez forduljunk tanásért?
Mi a fanatikusság bennük,a tanításukban,hiszen a legfrissebb kutatásokra épülnek,
Az első gyermekemnél semmilyen segítséget nem kaptam,a v-nő csak azt kérdezte: van tej bőven.A családomban senki nem tudott sokáig szoptatni,Abból az infóból éltem amit az lll-füzetekből olvastam(ennek már I4 éve).Azóta 3 gyerekes anyuka vagyok és van 7 év szoptatási tapasztalatom.
Kíváncsi lennék a véleményetekre.
NORMÁLIS VALASZOKAT VÁROK,KULTÚRÁLT HANGNEMBEN.
Mindenesetre az biztos, hogy sokan azért csalódnak a szoptatási tanácsadókban, mert nem ad(hat)nak dekára kimért tanácsot. A szoptatás nem olyan egyszerű, mint a tápszerezés, nem látszik, hány ml van a mellben, hogyan és mennyi fogy az "üvegből", mikor várható a következő evés stb. A szopi lelki oldaláról nem is beszélve.
Én is hónapokig görcsöltem, mert nem voltam biztos benne, hogy jól értelmezem a gyerekem jelzéseit, hogy jól csinálom-e. Nem (vagyis alig) volt külső viszonyítási pont, ami megerősített volna önmagamban. De a sok próbálkozás és nagyrészt a tanácsadás sokat segített, hogy megtanuljak hinni és bízni magamban. Pedig körülöttem is ment a "károgás"..
Szerintem a Liga egyik fontos feladata és érdeme, hogy igyekszik segíteni az anyukáknak abban, hogy a természetes ösztöneikre merjenek hallgatni. Egyébként evidens is lenne, ha ez az ösztön működne - de mégsem az, mert a mai általános világkép, hozzáállás stb. nagyban elnyomja a régi normákat. Ezért van az az ellentmondás, hogy bár szoptatni "mindenki" képes, mégis (újra) meg kell tanulni/tanítani a módját. És szerintem a helyes gyakorlatnál majdnemhogy fontosabbak a lelki és szellemi összefüggések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!