Miért ellenszenves sokaknak az lll-munkája?
Többször olvastam már ezen a fórumon hogy" utálom,fanatikusok".De hát akkor kihez forduljunk tanásért?
Mi a fanatikusság bennük,a tanításukban,hiszen a legfrissebb kutatásokra épülnek,
Az első gyermekemnél semmilyen segítséget nem kaptam,a v-nő csak azt kérdezte: van tej bőven.A családomban senki nem tudott sokáig szoptatni,Abból az infóból éltem amit az lll-füzetekből olvastam(ennek már I4 éve).Azóta 3 gyerekes anyuka vagyok és van 7 év szoptatási tapasztalatom.
Kíváncsi lennék a véleményetekre.
NORMÁLIS VALASZOKAT VÁROK,KULTÚRÁLT HANGNEMBEN.
Szerintem azért ellenszenves sokaknak,mer rossz anyának érzik magukat amiért nem tudnak szoptatni.Aki meg anyatejjel tudja táplálni a csemetéjét az tényleg nem tud hasznosabb tanácsot adni mint azt,hogy:ne add fel,kitartás,bármi gondod van,akkor csak igény szerint szoptatni-szoptatni,mert biztos ez a legjobb amit tehtsz.
Ez elég irritáló lehet azoknak akik nem tudnak szoptatni.
Egyébbként szerintem a szoptatás csak hozzáállás,gyakorlatiasság,kitartás,és akaraterő kérdése.
Az előző válaszokban is azt láttam,hogy aki nem adta fel,az tudott szoptatni,még ha nem is mindíg addig ameddig szerette volna...
/Két gyermekem szoptattam,mellette anyatej leadó voltam./
Én minenkit hasznosra pontoztam.Nem csak azok értékelnek akik erre a kérésre válszolnak,hanem bárki.
Igen sajnos van olyan hogy valakinek minen próbálkozása ellenére nincs teje.Hormonális gond,valamiyen belgyógyászati betegség stb.
Lényeg az ha valakinek nem ment a szoptatás renezze el magában a dolgot,ne legyen lelkiismeret furalása,hanem élvezze a babázást.
Nekem pár dologban betettek. 1 Aludjon köztünk a nagyágyban. Minden áron szoptassunk még ha más a sebtől se látszik a mellünk. És szinte teljes zárjunk ki mindent és csak a gyerek. Ez nekem nagyon nem tetszik. 2: A sokat hordozott kisbabák immunrendszere és agya jobban fejlődik.
Nem tudom de nekem a hideg futkos a hátamon tőlük. A férjemmel ne töltsek egy kis időt se pl szex-re mert akkor a gyerek lelke sérül ha az anya nincs mellette. És ezt az utolsó mondatot ők mondták.
Csak röviden visszautalva, én azért pontoztam le a tápszeres anyukát, mert nem értek egyet az állításával. Nem azért, mert a babája tápis lett (ennek semmi köze sincs a témához), nem azért, mert sértő lenne a hangnem (tényleg nem az), sem azért, mert a hsz-ben ne lenne konkrét tartalom, használható válasz a kérdésre; hanem azért, mert nem osztom ezt a véleményt. Nekem a kérdés "hasznos"-sága többek között ezt is jelenti.
Már egy ideje próbálom itt a fórumon kideríteni, hogy miért nem sikerül annyi anyukának a szoptatás, de alig kapok konkrét és használható válaszokat. Mégis, az eddigi tapasztalataim alapján számomra (is) úgy tűnik, hogy a nem sikerült szoptatások hátterében igen sokszor a "helytelen" gyakorlat áll. Az, amit a Liga javasol, sok anyukának kisebb-nagyobb mértékben elfogadható, tolerálható - de mégsem teljes mértékben. Persze senki sem köteles 100%-ban átvenni a Liga felfogását/gyakorlatát és ez nem is mindig szükséges (a lényeg, hogy az anyának és a babának megfelelő legyen a szoptatási technika). De egyre inkább azt gondolom, hogy a Liga által javasolt módszerek a célravezetőek. (Pláne, hogy általában többféle javaslat is van egy adott problémára, tehát a tanácsadók sem tudnak egyetlen bombabiztos receptet adni!) Szerintem ha végeznének ilyen irányú kutatást, lehetne találni összefüggést a tanácsokkal/felfogással való azonosulás és a szoptatás hossza között.
És továbbra is úgy gondolom, hogy attól, mert nem mindenki ért egyet a különböző ajánlásokkal (pl. együttalvás, hordozás), még igenis van jogosultságuk, főleg, hogy jópár anyánál beváltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!