S. O. S. Szopiról történő leszoktatáshoz tudnátok tippeket írni?
Nálunk ugyanez a helyzet, bár még csak 1éves. A bolt közepén is cibálja a polómat, aztán ha nem kap levágja magát és üvölt. Éjjel 3x szopizik, kistesó meg úton van. Én is az " apa adjon vizet neki" ötletet kaptam, csak sajnos a férjem hajnalban megy dolgozni és pont mostanában léptették elő, van rá 1hónapja, hogy átvegye a céget, szóval nem hinném, hogy fel fog kelni a gyerekhez éjjel.
Én is nagyon szívesen veszem az ötleteket :)
Nappal Te hányszor adsze neki? Védőnő mondta, hogy csak az ebéd utáni alváshoz és este kapjon. De sajnos még nem gyűjtöttem elég erőt, és 4x is kihisztizi magának.
Ha már tényleg nagyon eleged van, akkor elég erősnek kell lennie az elhatározásodnak, hogy éjjel nincs cici és pont. Akkor sem, ha sír. Nem kell rácsukni az ajtót, vele lehet maradni, lehet ringatni, énekelni neki, bármit, de cici nincs. Én mindkét gyerekemmel eljutottam erre a pontra 1 éves korukban, nem volt egyszerű, de kőkemény volt az elhatározás, mert már nagyon szenvedtem.
Egy 15 hónapos pedig objektíven nézve nem kicsi már az elválasztáshoz. Ha te szeretnéd még szoptatni, az más, de ha nem, akkor léleknyugalommal abba lehet hagyni. Az én ismerőseim túlnyomó többsége 1-1,5 év között fejezte be a szoptatást.
A nappaliakról való leszoktatáshoz nem tudok tanácsot adni, nekünk ilyen problémánk nem volt, csak az éjjeliekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!