1 éves babám szeretném az éjszakai szopiról leszoktatni, hogyan csináljam?
lehet, hogy szomjúságra kel éjszaka... próbáld vízzel, teával kínálni. az is lehet, hogy melege van ezért ébred éjjel, hogy igyon.
én igény szerint szoptatom 9 hónaposom, de éjjel nem eszik nagyot, ebből következtetek, hogy inkább csak iszik, sőt, inkább csak komfortcicizik. (mi még csak játékból etetjük, nincs még kiváltva egy kaja se)
szerintem esti utolsó cicizés és utána legyen víz, vagy tea, bár szerintem szoptatás híve vagy te is, mert már elfáradsz, azért nem akarod így etetni, de közben kételkedsz :) pedig (sajnos) sok anyuka a fura régi tanácsoknak köszönhetően teáztatja még mindig éjjel a gyerekét szopi helyett (a tápszeres megint más történet) és mégis felnőnek ezek a gyerekek is és boldog babák, meg nem is alultápláltak.
szóval elméletileg ez a teáztatás, vizeztetés amúgy is leszoktathatja a babót az éjjeli ébredésekről, hisz ez már nem olyan jó buli, mint a cicizés, inkább alszik :)
de..
az átszoktatás fáradtságos folyamat ám, nem gyors, lehet, ez is kifáraszt...
esetleg egy szoptvtási tanácsadót keress meg LaLecheLiga szakembert, aki lehet, olyan ötletet ad, ami a legjobb ilyen esetben :)
lehet, neked kellene erősítened egy kis vas szedéssel, hogy bírjad a gyűrődést :)
kitartás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!