Milyen praktikátok van a szopiról leszoktatáshoz?
Kisfiam 22 hónapos múlt, és cicifüggő! Szeretném leszoktatni erről, mert napjában többször is kell neki a cici! Tényleg idegesítően sokszor! Tegnap is megfigyeltem, hogy csak cumizott rajta!
A cumi ill. cumisüveg nem kell neki. Cumit két percen belül leteszi, próbáltam már kinn hagyni az asztalon. Cumisüveget próbáltam varázsitatós fejjel és sima fejjel is, de alig iszik belőle, inkább a pohár kell neki.
Következő: nem adom oda neki, hanem mást kínálok helyette, vagy igyekszem elterelni a figyelmét a szopiról! NEM MŰKÖDIK! Hatalmas hisztit vág le, úgy sír hogy levegőt sem vesz, így fel kell vennem. A másik probléma ezzel, hogy apa irodája itthon van, ha nem megy áruért vagy tárgyalni, hát itthon van, és nem tűri a sírást!!!!Ebben a dologban hajthatatlan!
Hiába megy apa este a szobába, amikor megébred a gyerek, nem jó, csak anya, hisztizik érte!
Fokozatos leszoktatás, a fenti miatt szintén nem működik!
Nagyon szeretném már, ha sikerülne leszoktatni őt, úgy érzem túl sokat lóg cicin, és ez nem hasznos neki!
Bekentem cicit citrommal, hát észre sem vette a kisfiam, szopizta tovább, pedig amúgy nem szereti a savanyút!
Segítsen, aki tud valami jó kis ötletet! Leírtam mit próbáltam, láttam van itt hasonló problémával sok anyuka, hátha vannak jól bevált trükkök...
Szia!
En azt hiszem, hogy kicsi siras nelkul nem fog menni, mert neki mar inkabb lelkileg szukseges a cici, megnyugtatja, biztonsagban erzi magat ettol. Kisfiamat 2 es fel evesen valasztottam el, nem ment fokozatosan. Sajnos volt egy vetelesem, ami miatt 2 napra korhazba kerultem, es addig Apaval volt otthon a gyerek, nem sirt, nem kereste a cicit. Akkor dontottem el, hogy kesz, vege, ennyi volt. Amikor hazajottem, mondtam a kisfiamnak, hogy a cici beteg lett, a doktorbacsi azt mondta, hogy nem kaphat tobb cicit, mert beteg a cici. Volt egy fel oras siras, aztan este elalvasnal kb. 10 perc siras. Mindig az olembe vettem, vigasztaltam, amikor ejszaka felebredt, akkor is sirt egy kicsit, es ennyi volt. Masnap es harmadnap is kerte a cicit, de mar nem volt siras, es vegul elfogadta. Szerintem te is probald igy, az elso nap lesz siras (ezt a ferjednek is mond meg, talan jobb, ha hetvegere idozited a kezdest emiatt), de hidd el, mar eleg nagy a kisfiad, meg fogja erteni. Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!