3 hónapos a babám, csak anyatejes. Egy ismerős szerint nem elég tápláló neki a tejem csak mert nem hatalmas mennyiségeket hízik. Olyat tanácsol hogy adjak neki szopi helyett néha tápszert is. Én erre nem vagyok hajlandó, doki és védőnő szerint elég neki ez a hízás, szépen fejlődik.
2014. máj. 20. 08:25
1/9 anonim válasza:
van olyan tényleg, hogy vkinek nem elég tápláló a teje, de ha a te babád szépen fejlődik, nyugodt baba, nem akar óránként szopizni akkor szerintem minden rendben van...(orvos is, védőnő is ezt mondja, tehát biztos!) "imádom" az ilyen jóakaró ismerősöket akik mindenkinél mindent jobban tudnak...
2014. máj. 20. 08:30
2/9 anonim válasza:
Nem, nincs ilyen. Az anyatejbe minden olyan fontos anyag belekerül, amire a babának szüksége van. Ha kevés van valamiből, neked nem marad, de a baba akkor is kap belőle. (pl kalcium, nem véletlenül romlanak sokaknak a fogak szoptatás alatt). Nem elég tápláló tej nincs. Még a szegényebb országokban sem. Ha van tej, akkor az a babádnak tökéletes!
2014. máj. 20. 08:30
3/9 A kérdező kommentje:
Tejem az szerencsére van, 3-4 óránként kér enni. Teljesen kikészítenek már a sok hasznos tanáccsal. Mindenki meg akarja mondani mit hogy csináljak.
2014. máj. 20. 08:39
4/9 anonim válasza:
Majd amikor nem hízik a babád esetleg csökken a súlya stb stb stb nah majd akkor kell a táp. Azok alapján amit írtál eszedbe ne jusson az ismerősödre hallgatni!!!
2014. máj. 20. 09:00
5/9 anonim válasza:
Jaj, dehogy! Eszedbe ne jusson! Ha nem sír extra sokat, van elég pisis-kakis pelus, akkor elég és tápláló is a tejed.
Az én kislányom is csak heti 14 dekákat hízott, nekem azt mondták, ez a minimum, de ha a fejem tetejére álltam, sem akart többet enni a szokásos adagjánál.
Minden kisbaba más. Ha tápszerezni kezdesz, teljesen feleslegesen ráadásul, akkor fennáll a veszélye, hogy a babád átszokik a ciciről a cumisüvegre.
2014. máj. 20. 09:10
6/9 anonim válasza:
Az, hogy nem elég tápláló a tejed, maximum annyit jelenthet, hogy nem szopizza ki a hátsó, sűrűbb, zsírosabb tejcit, de mivel írod, hogy milyen időközönként szopizik, ezért bőven jó neki, ami kap. Ha sűrűbben, 1-2 óránként cicire kéne tenni, akkor lehetne erre "gyanakodni", de ez meg előfejéssel orvosolható. Vannak babák, akik lustábbak, hamarabb kimerülnek a szopiban, így csak a "hígabb" tej jut a pocakba, hamarabb éhesek is lesznek. Ilyenkor szoktak kicsit fejni szoptatás előtt, hogy a tápanyag dúsabb tejet igyák meg. Nálad teljesen normális a testfejlődése. A dokira hallgass, a jótanácsokra meg csak bólogass mosolyogva. :)
2014. máj. 20. 09:18
7/9 anonim válasza:
Ó, én is mindig megkapom, hogy biztos nem elég neki a tej, 4 hónapos, eddig minden hónapban fél kilót hízott, ha így halad fél évesen fog súlyt duplázni, gyerekorvos szerint is rendben van, mégis mindenkitől megkapom, hogy milyen pici, biztos nem elég neki, csak mert sok gyerek gyorsabban hízik. Ne foglalkozz csak a gyerekorvossal és a babával.
2014. máj. 20. 09:45
8/9 anonim válasza:
De igenis van ilyen, hogy nem elég tápláló az anyatej; túl vizes és nincs benne elegendő ásványi anyag, ami megfelelő tápanyag lenne a babának. Egyik barátnőmmel ugyanez volt a gond, DE ott jelezte a pici, hogy nem kap eleg táplálékot, mert folyton sírt, hogy éhes. Aztán a vizsgálatok is kimutatták. De ha Nálad nem sír a pici és nem jelzi, akkor nem hinném, hogy ilyen gond lenne. :)
2014. máj. 20. 10:57
9/9 anonim válasza:
Nekünk is van a családban oluan akinek nem volt elég táplálo a teje. DE! Hangsúlyozom DE ő 42évesen szülte az 5. gyermekét és csak nála volt ilyen probléma. És bizony jelezte a pici. Hiába evett grammra jó mrnnyiséget folyton sírt és az első mérlegelésnél kiderült alig hízott.Megvizsgálták nem találtak szervi bajt,addig kapott tápszeres pótlást és azalatt akisidő alatt többet hízott mint egy honap alatt addig.
Szoval ha szépen gyarapszik és nem sír ne adj, és hallgass az orvosra. Az én kislányom 8 hetes hosszra kinövi a legtöbb 62es méretű rugit de széltire beleférne még bőven. Testalkat függő. (50cmrel született, eddig 800-900got hízott).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!