Fekve szoptatás pro és kontra? Megijedtem.
Kisbabám 8 hetes és 3 szor kelünk este. Olyan szinten vagyok fáradt, hogy beülni a fotelbe sincs eröm vele hogy azt az etetésenként egy órát ébren legyek vele.. Éjjel nagyon hamar bealszik a cicin és èhes marad, ha meg ébresztgetem akkor utána nem nagyon akar vissza aludni, így jött az hogy kiveszem magam mellé és fekve szoptatok .
Ma reggel egy jó nagy tejtócsa volt a feje alatt, szörcsögött és rengeteget böfögött és kapálózott, hangosan sírt, mint amikor valami fáj... Így azt se tudom mikor lenne a következö etetès, mert ugye szinte egész éjjel cicizgetett..
Ami a baj, az az hogy én se pihentem ki magam, hogy jobban bírjam, vérszegény vagyok és nincs segítségem ésnagyon büntudatom van, hogy fájdalmat okozok neki és összezavarom a kis ritmusát...
Hogyan hozzam rendbe, hogyan állítsam vissza az éjszakai saját ágyában alvásra?
Amùgy szépen hízik, megvan a 2 kg plusz, de kis súllyal született 8 hónapra, így most 4,7kg ha ez számit.
Segítsegek kérlek!
A babád még nagyon pici és neki most sokkal inkább rád van szüksége, nem a saját kiságyára meg bármiféle napirendre. Egyáltalán nem baj, hogy magad mellé veszed:), de ha egyelőre még bukogat néha, akkor tényleg jobb, ha éjjel is böfizteted szopi közben/után. Ha már rutinosabb lesz és a gyomorszája is megerősödik, elhagyhatod a böfit is, akkor már nem lesz ilyen gondod.
Ha kipróbálod és beválik majd nektek az együttalvás, hamar megtapasztalhatod, hogy rá fogsz állni az ő alvásritmusára és meglepően kipihent leszel, hiába kelsz majd akár hosszú ideig is éjszakánként. Ennek a módszernek nagy előnye, hogy az anya alvási rendszere alkalmazkodik a babáéhoz, így a következő várható szopi idejére te is éberebb leszel, viszont (mivel minimális mozgással jár így a szoptatás) azonnal vissza fogtok tudni aludni mind a ketten. Nagy kincs tud ez lenni, ha a babád éjszakázós típusnak tűnik majd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!