Szoptatás kontra szex?
:)Semi baja nem lesz a gyereknek.Szex utjàn nem fog bele màszni a melledbe bacilus.Viszont ha a pàrod a melled szopogatja,ahogy i^rtad,akkor tej fog jönni belöle:)Ha öt nem zavarja akkor hajrà.Azon kivül meg mi is együtt vagyunk a pàrommal mindenféle pozituràban,annyi hogy mi szex utàn azonnal zuhanyzunk,mig a pici alszik,és fogat mosunk,meg van kézfertötlenitö alkoholunk,azt is hasznàljuk rendszeresen.
Ha meg a kicsi felébred,és nem volt idöd tusolni,akkor egyszerüen vizes kendövel töröld àt a melledet.Ennyi.A gyerek is a ti intim kapcsolatotokbol lesz,ne paràzz.
Ha majd szoptatsz, lehet, hogy megváltozik a melleddel kapcsolatos hozzáállásod. Sok nő ilyenkor a gyermeke 'tulajdonának' tekinti a ciciket, és nem igényli, hogy a párja erotikusan játsszon vele. Ha nálatok is így lesz, akkor máris megoldódott a higiénia-kérdés, ugyebár:-)
Másrészt, nem tudom, olvastál-e róla, de a szoptatás alatt nem olyan gördülékeny a nemi élet, mivel sokkal szárazabb a hüvely. Persze ez is orvosolható :-)
hát nem akarlak elkeseríteni, és le is lehet pontozni, de tapasztalatból beszélek: ha megszületik a babád, akkor örülsz, ha éjjel aludni tudsz!!!! eszedbe nem jut majd egy ideig a szex, ha mégis, akkor örülsz, ha egy rövid menetre jut idő...az én babám lassan 3 hónapos, és szülés óta nem voltunk együtt a férjemmel!!!! estére annyira kikészülünk, hogy már 9-kor ágyban vagyunk, éjszaka még mindig 2x kelünk. arról nem beszélve, hogy a cicid elég érzékeny lesz, ha benne van a sok tejci, és nem biztos, hogy jól fog esni, ha azt birizgálja a párod...
persze minden baba más, lehet, hogy egy nagyon nyugodt babád lesz, aki mellett még a házaséletre is jut sok idő, és még pihenni is tudsz, szóval ez majd kiderül, de hidd el, az első hetekben eszedbe sem fog jutni a szex. én sem akartam elhinni, de hát a hormonok....az első hetekben szerintem koncentrálj arra, hogy a babád igényeit maximálisan ki tudd elégíteni, aztán jöhetnek a saját és párod igényei!
Akkor most én leszek az ellenpélda a fentiekre.
Két gyerekem van. A nagyobbik elsős, a kisebbik 5,5 hónapos. Reggel 6-kor kelek, mert a nagyobbikat suliba kell vinnem, este 10 előtt nem jutok az ágyba. Egész napom rohanás, főzök, mosk, takarítok, vasalok, a nagyobbikkal tanulok, a kisebbiket nevelgetem. Mindezt egyedül, mert apa reggel 6-tól este 7-ig dolgozik. Éjjel a kisebbikhez minimum kétszer kelek.
DE!!!!! A szülés utáni hatodik hét szörnyen hosszú volt, alig vártam, hohy megkapjuk a nőgyógyásztól az engedélyt. Utánna apa éppen nyári szabadságát töltötte, szóval éjjelente nem unatkoztunk... Semmi gond nem volt, és ma sincs, nekem az adja az energiát. Mi is sokat voltunk együtt azelőtt, igaz, ez egy kicsit kevesebb lett, heti 2-3 alkalom, de soha nem tudnám hanyagolni.
Ha a baba közben hirtelen felébred, egy gyors mosakodás, ha nem, utánna tusolás. Ne félj, nagyon jól ki tudod majd úgy alakítani, hogy éppen aludjon, mert lesz egy napi ritmus, erre nyugodtan lehet számítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!