Kinek mennyit szopizik 9 hónapos babátok? Főleg aki igény szerint szoptattak.
Reggelkeveset szopizik
délelőtt kifli vagy kenyér, gyümölcs (mikor mit fogad el)
11.30-kor szopi és elalszik
13.30 körül főzelék
16.30-kor szopi és alvás
késő délután, amit elfogad
19.45-kor főzelék vagy tejpép vagy (anya)tejbegríz/rízs
20.00-kor fürdés, majd szopi elalvásig
éjjel: kb 2-szer eszik 5-8 percen keresztül.
Igény szerint szoptattam és sokáig összevisszaság volt. Keveset evett, de sokszor. Már nem kéri napközben, csak alvások előtt. Nem rég alakult ki ez a rendszer.
Kérdező, ha igény szerint szoptatsz, miért lenne sok? A babád tudná megmondani egyedül, hogy ez sok-e neki - de láthatóan nem, azért szopik ennyiszer. ;)
Mindkét gyerekem 2x evett szilárdat ennyi idősen, ebédre főzeléket, uzsira gyümölcsöt és/vagy gabonafélét. A 3. étkezést 11 ill. 12 hósan vezettem be, a többi még szopi volt. A lányom ekkoriban még 1-2x szopizott éjjel, a fiam viszont kb. 3-4 óránként. A nappalra már nem emlékszem, de többször, mint 4-5 alkalom. Igényük szerint. ;)
Kérdező, akkor ez egy laktációs szaktanácsadónak való kérdés..! Ők biztosan tudnak segíteni neked abban, hogy mi lenne a számotokra legideálisabb megoldás. :)
Itt találod őket: www.ibclc.hu
Ha beszélsz közülük valakivel, majd írd le ide is, hogy mit javasoltak, légy szíves, engem pl. érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!