Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van aki "direkt" kb.3 óránként...

Van aki "direkt" kb.3 óránként szoptat de előtte igény szerint tette? Én most próbálom kitolni a 2 órát, mert 2 hónaposom sokszor 1.5 örát szopik vagyis max. Fél órás szünetekkel a cicin van.

Figyelt kérdés
Éjjel végig nyög meg sírva kakil. Jobb lesz így?
2014. márc. 3. 21:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Eleget eszik jól lakik? Azért nyög sírva mert fáj neki a hasa. Kerüld a puffasztó ételeket, adj neki valami cseppet hasfájásra, célszerűbb lenne hason is altatni.
2014. márc. 3. 21:02
 2/11 A kérdező kommentje:
Hason alszik. Pont a hasfájás miatt akarok változtatni, mert szerintem a folytonos evés a baj. Nem eszek puffasztót.
2014. márc. 3. 22:38
 3/11 anonim ***** válasza:
30%

nem jó ez az időre etetés hidd el. mindenkinek a maga tempójában kell ennie.

hidd el, az én babám 3, 3 és fél hónaposan jutott el oda, hogy két óránként evett, de végzett 10/20 perc alatt, előtte órákig szívogatta.

kezdőként én is megpróbáltam sűrgetni, annyit kínlódott, mert szeretett cicizni, meg a gyors evéstől sok levegő ment le, és feszítette.

ha te akarod megszabni neki, hogy mennyi ideig egyen, abból csak sírás lesz...

bízd rá a kicsire, hidd el, négy hónaposan már gyorsan végez az evéssel.

gondolj bele. ha valaki borzolná a hajad evés közben, hogy siess, siess, nincs idő itt a komótos evésre.

ha gondolod, próbáld is ki :)

ja, és gondolkodj, vajon miért van az, hogy ilyen lassan, komótosan eszik a gyerek... biztos nem mástól leste el, vagy szórakozik. megvan rá az oka, talán elfárad az evésben, talán így tud pihenni, ez jelenti neki a biztonságot.

rá kell bízni a kicsire! én ezt a kísérletezést mai napig bánom, ráment egy hetem, egész nap stresszeltem magamat, és a babámat is...

nincs erre szükség, legyél türelmes :)

mi köze van szerinted a nehéz kakilásnak ahhoz, hogy sokáig eszik? pont hogy a sok folyadék könnyíti a székletet. ha megsürgeted az evését, pont ugyanúgy fog kakilni, mert ez nem függ össze. de még ráadásul fájni is fog a hasikája, síkítozva fog sírni neked, mert az anyatej és a cicizés fájdalomcsillapító is és nyugtató is neki, ezt te most elveszed. sírni fog csak. higyj nekem.

az éjjeli ébredések kellenek a tej szaporításához (kettő, három hónapos kor környékén van növekedési ugrás) meg az éjjeli szopizások gondoskodnak arról, hogy legyen tej elegendő... (akik teáztatnak éjjel, nem szoptatnak 12hónál gyakran tovább, pl) ha nem kap cicit, sírni is fog, és akkor pláne nem lesz alvás.

bízz bennem, én is két óránkét voltam fent éjjelente, most meg alszik a babám majd végig, 9 hós, és még alig táplálok hozzá. nálunk mindig minden olyan vidám, mert én nem szólok bele a babám ösztönös viselkedésébe, könnyek nélkül, boldogan telik nappalunk, éjjelünk. :)

2014. márc. 3. 23:11
 4/11 anonim ***** válasza:
54%
én kb 3óránként etettem-a baba igényeihez alakitva.én nem voltam hive,hogy cicit a szájba-ha sir.másfél óra?jézusom,wc-re azért el tudsz menni?nem létezik,h ennyit kell enni.elvileg 15-20perc alatt kiüriti a mellet.ha nem elég neki,pótold,de ez nagyon sok.mikor alszik ez a baba?neki még ezek között legalább másfél órát aludni kellene.nem éhezhet meg ilyen hamar,ha jól lakott.ha van mérleg,mérd le,hogy kb mennyit evett.én áttérnék a kb 3óránkénti evésre.vagy azért is sirhat,mert sokat evett.-fájhat a pocak.
2014. márc. 4. 08:44
 5/11 A kérdező kommentje:
Utolsó, kb. 5 percem van enni, wc-re menni stb. plusz a tesója is itt van... nem eszik az tuti, max. fél órát, de üvölt utána és tátog. 60-80 körül eszik, volt már 100 is, de akkor ki is jött a felesleg. Áá, nem alszik, max. 20 perceket..
2014. márc. 4. 08:56
 6/11 anonim ***** válasza:
Mérd le mennyit eszik. Lehet nem lakik jól. Amúgy simán fájhat a hasa az álladó cicizéstől. Nálunk legalábbis ez volt a baj. Az igény szerinti szopi nem az, hogy állandóan cicin van a baba.Nyugodtan lehet lepontozni a válaszom :)
2014. márc. 4. 09:50
 7/11 anonim ***** válasza:
én 25 perceket szoptattam/cici a lányom, de csak az elején, kb 4 hónapos korára egészen belejött és gyorsabban végzett, de 6 hónapos korára értem el, hogy 8 perc volt az "ideje" per cici. Bealudt közben meg ilyenek, én próbáltam ébren tartani, maceráltam, stb. Mondjuk kell idő is nekik, amíg megerősödnek az arcizmai (belefárad és pihen, azért hosszú az ideje), de azért 1,5 óra soknak tűnik. Megnézetted, hogy nem-e lenőtt nyelv akadályozza a szopizásban? Hasfájásra adj neki espumisant vagy infacolt
2014. márc. 4. 16:19
 8/11 xStefix ***** válasza:

Túl vagytok már a 6 hetes ugráson?? Mert ha nem, akkor az időhúzással éppen rosszat teszel a tejmennyiségednek.

Kap mást is a szopin kívül?

2014. márc. 4. 17:55
 9/11 A kérdező kommentje:
Stefi, ma kb. óránként cicizett ha nem kapott ordított plusz egész nap egy órát aludt...ez nem normális így. Csak anyatejes.
2014. márc. 5. 00:26
 10/11 anonim ***** válasza:
57%
Ez igy tényleg nem normális. Szerintem ki kéne deríteni, hogy van e elég tejed. Mert szopizhat 20percenként is, ha valakinek nincs elég teje, nem lesz több tőle. Mennyit gyarapodik a babád? Tudsz fejni szopi után?
2014. márc. 5. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!