Aki igény szerint szoptattak éjjel együtt aludtak baba legalább 4 szer szopcsizik még mikor tennéd külön szobába?
Nos, en igény szerint szoptattam, a gyerek viszont soha nem aludt velem, a saját szobájában volt.
OFF Ez a "párom nagyon el van tevedve, ha azt hiszi" szöveg elég lekezelő. Nem csodálkoznék, ha nem lenne hosszú életű a kapcsolatotok ilyen hozzáállással, mint a tied.
a saját ágyukban aludtak éjjel az első szopiig - utána mellettem
nem igazán azért mert én így akartam hanem elaludtam szopi alatt
:-)
akkor tedd át ha már éjjel nem szopizik ki tudja lehet 6 hónaposan már nem kell neki
de tényleg lekezelő amit a férjedről írtál már ne haragudj de szépen kedvesen is el lehet ezt mondani neki megbeszélni nem csak leugatni
De akkor sem tudom mindenki nyugodtan aludni a baba mellett, mert figyelni kell ne feküdjön rá, ne üsse meg a kezével ha fordúl...
Nem olyan pihentető egy dolgozó embernek az alvás babával egy ágyban, mint neked, aki egész nap otthon vagy, akkor ülsz le, pihensz, amikor akarsz
Nálunk a párom ment külön szobába.
Nem ezen múlik a kapcsolat (vagy ha igen, hát...)
Szóval beszéljétek át, hogy tud nálatok működni.
Nem tudom, mekkora a baba.
A második félév éjszakái sokszor mozgalmasabbak, mint korábban (fogzás, mozgásfejlődés, szeparációs szorongás)
A fiam 17 hónaposan választottam el éjszakára (akkor jött vissza férjem a nagyágyba), a kicsi aludt mellettünk a kiságyba. 3 éves korában jött kistesó, ő ment a nagyágy másik oldalára.
3 év 4 hónaposan a nagy önként saját elhatározásra átköltözött a gyerekszobába, azóta is ott van. (mondogattuk neki, hogy a nagyok ott alszanak, aztán egyszer csak nagynak érezte magát és nem is jár át éjjelente).
Aztán a kicsi fél éves kora körül egyre gyakrabban ébredt, apa kiment. Most 16 hónapos, érik az éjszakai elválasztás.
Azt hiszem, ő hamarabb fog átkerülni a gyerekszobába, hisz nem egyedül lesz már ott, hanem a bátyjához megy majd.
Ehhez persze az kellett, hogy a férjem is egyet értsen, ne vegye kirekesztésnek. Általában az első ébredésig vele vagyok, aztán megyek a kicsihez.
2 évesen tettem külön szobába.
Először úgy terveztem, hogy rögtön külön szobába teszem, de baromi fárasztó volt éjjel 4-5 alkalommal átmászkálni, megetetni, aztán elringatni (ha leraktam, csak ordított), vigyázni, hogy ne ébredjen fel, ha leteszem, ha felébredt, akkor pedig kezdeni mindent elölről... Úgyhogy magam mellé vettem, és a páromnak is mondtam, hogy én nem fogok szaladgálni, és ha zavarja, akkor inkább átköltözök a kicsi szobájába. De nem zavarta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!