Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan szoptassam tovább?

Hogyan szoptassam tovább?

Figyelt kérdés
8,5 hós a babám, keveset eszik,bár próbálok szabályos időközönként szilárd ételt adni neki,de így is töredékét eszi, mint a vele egykorúak. A tejcsim kevesebb az utóbbi időben, ezt onnan tudom, h Ő egy cicifüggő baba, aki soha nem vesz el cumisüveget és tápszert. ma megitta....!Előtte persze szopott. Napközben kb. 8x, éjjel kb, 4 x szopik, gyorsan rövidet.Lehet h elrontom a szoptatást azzal, h nagyon gyakran kerül cicire, kb 2 óránként, ezért nem akar több szilárd ételt elvenni, és nincs ideje a mellemnek telítődni? Én úgy tudom, h a tej nagy része szoptatás közben keletkezik. Ha esetleg kevesebbet szoptatnék, például csak alváshoz és éjszaka, akkor egyszerre több gyűlne a mellemben? Nem akarom tápszerezni, de ha ennyi szopi ellenére sincs elegendő tej neki, akkor úgy is az lesz a megoldás.Gondoltam megpróbálom, h kevesebb szoptatás, hosszabb időközönkénti kihagyással, és több szilárd étel elvételével. Akinek van tapasztalata ebben, vagy tud segíteni szivesen veszem!
2014. ápr. 28. 19:15
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Az első 3 hónapban 0,9-1,2 kg között hízott, és 5 hósan volt úgy emlékszem 6800 g...3200/53-al született. Azóta 60, 35, 35, dkg-okat hízott, most 25-öt.7800 g/72 cm, 8,5 hósan.Most hízta a legkevesebbet eddig, és nagyon rosszul is eszik.Pár kanál/evés....ami szilárd és rágni kell csak azt akarja elfogadni a cicin kívül!
2014. máj. 3. 15:22
 12/17 A kérdező kommentje:
Figyelmetlen voltam...:)eddig nem stagnált a súlya, csak egyre kevesebbet hízik, ami tudom, h normális, de azért 25 dekától lehetne több! Iszonyatosan mozog....egész nap!!!ehhez képest eszik keveset!5 hósan már megduplázta a súlyát, heti súlygyarapodást sosem mértem, most 2 hó alatt hízta a 60 dekát, azt mondta a gy.orvos, h ezzel szerinte nincs baj!
2014. máj. 3. 15:26
 13/17 xStefix ***** válasza:
64%

Ha rá nézel, gondolom, nem egy alultáplált babát látsz, nemde? ;) Te is tudod, írod, hogy ilyenkor már bőven lassul a hízás, ráadásul ő sokat is mozog... Na igen, most jön a kérdés, hogy de akkor miből él? Hát a tejedből! Meg talán némi napfényből. :D

De komolyra fordítva, kizártnak tartom, hogy itt bármi gond lenne! A babád pontosan úgy fejlődik, ahogy az neki meg van írva. Szépen gyarapszik (már amennyire ez ennyi idősen még mérvadó lehet), sokat ficánkol, egyre figyelmesebb stb. - egyedül abban látsz "hibát", hogy keveset eszik. Nade ha minden egyéb rendben lévőnek tűnik, miért lenne baj, hogy nem nagyétkű mostanság?

Talán ide (is) írtam, hogy az enyém is épp ilyen korszakban van... de nem is baj, mert ezekben a hónapokban nyúlja le szépen azokat a hurkákat, amiket az elején felszedett.

Szóval szerintem nyugodj meg, minden oké. Tudja ő, hogy mikor mire van szüksége, és hidd el, hogy jelezni fogja neked, ha már mást ill. másképp szeretne.

Hajrá hosszú távú szoptatás! ;)

2014. máj. 3. 18:04
 14/17 A kérdező kommentje:
:) Kíváncsi vagyok, meddig tudom majd szoptatni!:)
2014. máj. 5. 09:46
 15/17 xStefix ***** válasza:
(Már megint nem szeret engem valaki. :D )
2014. máj. 5. 11:37
 16/17 A kérdező kommentje:
Miért is nem szeret téged valaki?
2014. máj. 5. 18:33
 17/17 xStefix ***** válasza:
50%
Mert nagyon vaskalapos vagyok, tudod. :) Dehát ez "munkaköri ártalom", szopis segítő vagyok, nem lehetek másfelé orientált. ;)
2014. máj. 6. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!