Szertintetek kezdjem el a tápszert, vagy csak szoptassam így tovább?
MA voltunk tanácsadáson, de 1 órás késéssel kezdték, így mire sorrakerültünk, minden a feje tetején állt.
Picim pontosan 4 hete 5580 gr volt, ma pedig 6140 gr.
Elvileg heti 150 gr-t kellene hízni, de mi csak 140-et híztunk. A védőnő iratott tápszert, hátha kell, ill. azt mondta fejjek, és evés után adjam a babának.
Szerintetek is ezeket csináljam, vagy szopiztassam úgy mint eddig.
Én azt a heti -1 dkg-t nem tartom annyira súlyos problémának, hogy üvegből is adjak neki, vagy esetleg tápit. A bébi 3 hós, evés után teljesen jó kedvű, játszik, alszik rendesen. A kakival vannak csak kisebb gondok, elég szorulásos, talán pont emiatt?
Nem mondod komolyan, hogy a 10 dekás különbség miatt akarnak neked tápszert írni?????? Te szent ég! Hát most padlót fogtam! Uramisten, ekkora sötét emberek vannak!
El ne hidd nekik ezt a marhaságot! Tudod, mi a normális? A heti min. 10-12 deka hízás! (A szoptatási szakirodalom szerint is.) Azt pedig simán meghízzátok. Ha a babád ennyire jól van, ahogy írod, akkor meg pláne minden rendben. Csakis őrá figyelj, mert ő mutatja meg neked, hogy van-e valami gond vagy sem! Nem a mínusz 10 deka..!
Anyám borogass.
Itt a szakirodalom egyébként, olvasd bátran és nyugodj meg: www.lll.hu
És itt vannak még ilyen, a tiedhez hasonló rettenetek: [link]
Köszi a választ. Én is így gondolom, sztem se kellene neki táp, főleg, hogy nem jelzi, hogy nem lakott jól. A cicit hiába adom neki vissza, kilöki. erre mondták, h fejjem le, és adjam úgy...
De teljesen jól van, nagyokat nevet, fél órákat eljátszik, nem nyűgös,csak ha kezd álmosodni.
Egyébként már fel is írták, nem csak akarták, mildibé 1-t, itt a recept mellettem:) De nem váltom még ki, csak ha esetleg valóban szükséges lesz.
Jól teszed! :)
Anyatejjel is csak akkor érdemes pótolni, ha a baba nagyon kéri vagy ha mondjuk házon kívül vagy. Mindig a mellből szoptatásra kell törekedni, hogy hosszú távon is mindig megtermelődjön a megfelelő tejmennyiség.
A védőnődre meg ráférne egy alapos továbbképzés... :'-(
10 deka??? Az annyi, mint 100 mili tej, azaz alig egy etetésnyi. Honnan az őskorból szalasztották azt a védőnőt, aki ennyiért tápszert akar íratni??
Te tudod, mit teszel, de én nem kezdeném el a tápszert. Bármit inkább, pl fejni, tejet serkenteni, ha szükséges, de minek a tápszer egy ilyen esetben, amikor a baba nem alultáplált, egyenletesen hízik, éber, jókedvű?
Elképesztő amit írsz, én személy szerint köpni-nyelni nem tudok. Egyáltalán nem vagyok tápszerellenes, nem emiatt, hanem, hogy mi az, hogy 150 grammot kell híznia egy babának?????
Ez a nő egy szakmai nulla. Nem hogy indokolatlan a tápszer és indokolatlan a saját tej adása szoptatás után, de még egy ilyen klasszul fejlődő és szopizó baba anyukáját is képes elbizonytalanítani.
Még ha igaza is lenne, akkor is az első lépés a gyakoribb mellretétel és ha úgy nem fejlődik a baba, akkor kell továbblépni valahogy.
Szóval ne hagyd magad, jól csinálod!
A székrekedés mit jelent a babádnál? Csak mert anyatejes babánál normális, hogy ritkán van kaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!