Fiam 18hos nagyon cicis és ugy is alszik el. Terhes vok 6hetes. Szoptasam tovább v kezdjem elválasztani? Enyire cicist hogyan lehet elvalasztani? De ha nem sikerül és már szülni megyek bent leszek a kórházban mi lesz vele ithon cici nélkül?
Én 21 hónaposan szoktattam le. Nekem az okom: semmit nem akart enni az anya tejcsin kívül, túl sok foga volt kint, szét cincálta a cicimet, éjjel még mindig háromszor kelt fel.
Én úgy csináltam, h fokozatosan, napközben mindig mikor jött volna cicizni, mindig mutattam neki valamit, h nézd anya mit vett a boltban neked, vagy mit főztem neked, eltereltem a figyelmét és így lassacskán ki estek a cicizések. A végére már az éjszakai maradt, arról meg úgy szoktattuk le, h először csak egy cicizési időt helyettesítettünk pár korty vízzel. Aztán a többit is. Sok időbe tellett, de leszokott. Furi így beszélnem róla, mert én is rettegtem, h nem fog sikerülni, most már 2 és fél éves. Evés zavaros, most már mondhatom, h az éjszakai alvásról is leszokott. Rengeteg türelem kell és kitartás, mert ez nem fog menni az egyik napról a másikra.
Bocsi, elírtam, nem az éjszakai alvásról szokott le, hanem az éjszakai ivásról :D
Kicsit még reggel van nekem :D
Ha neked az megfelel akár tandemben is szoptathatod mindkét gyereket. Azt a pár napot kibírja simán míg kórházban vagy, az apjától eszébe sem jutna cicit kérni. Ha nem is szopik addigra akkor is hiányozni fogsz neki, azon a szoptatás nem változtat.
Ha el akarod választani, akkor csináld fokozatosan, először napközbeni szopásokat ritkítsd/rövidítsd, mikor már csak reggeli esti maradt akkor a reggelit hagyd el. (szerintem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!