Az egyik mellemből nehezebben ürül a tej illetve kevesebb termelődik ugyanannyi idő alatt. Sokkal kevesebb. Tudnék valahogy változtatni ezen?
Szoval mostmár 6hetes lassan7,pelusok 6-8pisis megvan egy nap 2-3naponta kakis is van.
4hetes kora ota potolok, ddig kevés pisis kakis pelus volt .azota nőtt ugyan a tejcsi mennyisége de nagyon lassan. Ha csak cicizik miota jobban szopizik akkor épp 400mlit eszik egy nap és nem tudok fejni. Nem merem elhagyni a potlást félek hogy éhezik.
A súlya lassan gyarapodott de amiota potolunk nő mint a gomba. (300got hizott 4hét alatt most majd 2hét alatt ugyanennyit. Szoval eddig 600got. )
ha csak cicizik hamar beszunnyad és nem eszik eleget Illetve olyan szépen beállitotta a napirendet hogy mikor mi legyen mikor mennyit alszik. De csak ha időben megeszi azt a mennyiséget amit akar. Viszont ha beszunnyad a szopik nagyon elhuzodnak az egész nap egy nagy egybefüggő szopizás lenne mint amit leirtam. Ha nem adok neki egyszerre többet akkor nem alszik csak félórákat és nagyon nyűgös én meg kimerült igy ő még nyűgösebb. Reggel elég a csak cicizés de délután már nem tud annyit enni csak 20-40miliket. Lusta a drága intenziven szopizni ha nincs tele a cici. Szerinted menne? Valoban rástresszeltem mert megijjedtem hogy éhezik szegény. van ugy hogy 20-30perc alatt azthiszem csak cumizgat mert alig szív intenziven erre 60at eszik. Van hogy 45percig cumizgat 10-20milivel. Nem merek kisérletezgetni mi lehhe ha...Vagy azt kéne?
Amugy azthiszem el vannak zárodva a tejcsatornáim. Fáj ha szopizik belül.Illetve este ilyen fehér pöttyök voltak a bimbon. Nem kemény hanem iluen .. sűrü fehér valami jött ki ahogy piszkáltam. Mint mikor sokaig nincs fülbevalo a füledben és a lukban összegyülik valani..ehhez tudom hasonlitani. És viszket most picit....
Szoval mostmár 6hetes lassan7,pelusok 6-8pisis megvan egy nap 2-3naponta kakis is van.
4hetes kora ota potolok, ddig kevés pisis kakis pelus volt .azota nőtt ugyan a tejcsi mennyisége de nagyon lassan. Ha csak cicizik miota jobban szopizik akkor épp 360-420mlit eszik egy nap és nem tudok fejni. Nem merem elhagyni a potlást félek hogy éhezik.
A súlya lassan gyarapodott de amiota potolunk nő mint a gomba. (300got hizott 4hét alatt most majd 2hét alatt ugyanennyit. Szoval eddig 600got. )
ha csak cicizik hamar beszunnyad és nem eszik eleget Illetve olyan szépen beállitotta a napirendet hogy mikor mi legyen mikor mennyit alszik. De csak ha időben megeszi azt a mennyiséget amit akar. Viszont ha beszunnyad a szopik nagyon elhuzodnak az egész nap egy nagy egybefüggő szopizás lenne mint amit leirtam. Ha nem adok neki egyszerre többet akkor nem alszik csak félórákat és nagyon nyűgös én meg kimerült igy ő még nyűgösebb. Reggel elég a csak cicizés de délután már nem tud annyit enni csak 20-40miliket. Lusta a drága intenziven szopizni ha nincs tele a cici. Szerinted menne? Valoban rástresszeltem mert megijjedtem hogy éhezik szegény. van ugy hogy 20-30perc alatt azthiszem csak cumizgat mert alig szív intenziven erre 60at eszik. Van hogy 45percig cumizgat 10-20milivel. Nem merek kisérletezgetni mi lehhe ha...Vagy azt kéne?Igy ilyen 20gokat eszegessen óránként egy pár napig és akkor többlenne?
Amugy azthiszem el vannak zárodva a tejcsatornáim. Fáj ha szopizik belül.Illetve este ilyen fehér pöttyök voltak a bimbon. Nem kemény hanem iluen .. sűrü fehér valami jött ki ahogy piszkáltam. Mint mikor sokaig nincs fülbevalo a füledben és a lukban összegyülik valani..ehhez tudom hasonlitani. És viszket most picit....
Nu, így már érthetőbb, köszi, hogy leírtad. :)
A mellfájdalom és a bimbófehérség kevésbé jó dolog, ezt leginkább látni kéne, hogy micsoda... Nem tudsz felhívni egy tanácsadót?
A többivel kapcsolatban leírom neked az én megérzésem, amit ennyi után gondolok (ez csak megérzés, úgyhogy lehet, hogy nem látom jól).
Egyrészt érezhető, hogy valamennyire stresszelsz, ami érthető, hiszen eleinte tényleg úgy tűnt, hogy kell a pótlás. (Bár abból, amit leírtál, én még nem vagyok erről meggyőződve, de mondjuk azt, hogy valóban kellett.) Viszont te is írtad, hogy mostmár inkább csak megnyugvásként adod a pótlást, biztos ami biztos-alapon, mert a korábbiakból kiindulva "szükségesnek" gondolod. - Ennek az eldöntéséhez egyébként egy jóval hosszabb és részletesebb kikérdezés kellene, amihez szopis tanácsadót lenne érdemes felkeresni.
Ami viszont valószínűleg létező dolog (szerintem), hogy te elsősorban étkezésként kezeled a szoptatást, annak ellenére, hogy természetéből adódóan ennél jóval többet jelent - feltéve, ha hagyod, hogy a maga teljességében működjön. ;) Arra gondolok itt, hogy a folyamatos méregetés, pótlás, a napirendben gondolkodás, az idő figyelése stb. általában akkor gyakori, ha az anyuka kizárólag táplálási módnak tartja a szoptatást. Természetesen ez a szemléletmód sem "rossz"!!!, így is lehet csinálni, mindössze annyi a helyzet, hogy ebben az esetben gyakrabban fordulnak elő félreértések, félreértelmezések ill. szoptatási nehézségek. Szimplán azért, mert a szoptatás akkor működik a legjobban, legolajozottabban, ha a rendszer saját magát működteti, tartja fenn. Ha semmilyen külső eszközzel (üveg, cumi, fejés stb.) és módszerrel (pótlás, napirend figyelése, méregetés) nem nyúlunk bele, hanem hagyjuk, hogy a kereslet-kínálat egyensúlya beállítsa a tejmennyiséget. Illetve a baba minél több (minden) szopási igényét a mellen elégíthesse ki.
Ahhoz, hogy ez így működjön, semmi mást nem kell csinálni, csak annyiszor és addig szoptatni, ahányszor és amíg a baba szeretné. (Ez az igény szerinti szoptatás. - Ha cicin kívül mást nem is kap a baba, akkor már kizárólagos szoptatás IS.) Ez így elég egyszerűnek tűnik (egyébként az is:), viszont eleinte azért lehet nehéz megugrani, mert minden fent felsorolt "kiegészítőt" el kell hagyni hozzá. És még nem is annyira az eszközök elhagyása a nehézség, hanem a LELKI RÁHANGOLÓDÁS: az, hogy elhidd magadról azt, hogy képes vagy csak szoptatni, mindenféle plusz kütyü és vargabetű nélkül. A gyakorlatban pedig az szükséges, hogy ELFOGADD, hogy a szoptatás egy gondozási forma! Vagyis, amikor a babád szopit kér, nemcsak azért teszi, mert épp éhes, hanem lehet, hogy szomjas, álmos, fáradt, nyűgös.. bármi gondja van, a cicit kéri, hiszen tudja, hogy ott megnyugodhat. Azaz, ha iszk szoptatsz, nem is igazán fontos, hogy éppen miért szeretne a babád szopizni; egy a lényeg: hogy ha kéri, kapja, és majd ő eldönti, mihez kezd vele.
Ez a megközelítés persze minden korábbi elgondolásodat alapjaiban fogja felrúgni:), hiszen hogy lesz így kiszámíthatóság, napirend, nyugalom? Háát, abban a formában, ahogyan ezeket TE eredetileg elképzelted, valószínűleg sehogy. - Viszont hamar megláthatod, hogy ez is működik, és sokszor sokkal jobban, mint a fenti kerülőutas szoptatás. A legtöbb baba minden terelgetés nélkül is kialakít magának egyfajta napi ritmust, szokásrendszert; ami viszont rendszeresen változik, hiszen a babák is változnak, fejlődnek.. szóval nem érdemes mindenáron valami bombabiztosat kiépíteni, mert hamar összedől. :) Ugyanakkor az iszk szopi, pont azért, mert a baba változásaihoz igazodik!, mindig képes lesz nyomon követni a változásokat, a szopiban is.
Én sokszorosan azt látom, hogy a gyereknevelésben sokkal ésszerűbb olyan megközelítésben gondolkodni, aminek a BABA az alapja, ami az ő jelzései, igényei alapján működik, hiszen ő tudja, mi és hogyan a legjobb neki. Neked anyaként "csak" annyi a dolgod, hogy figyeld és felismerd ezeket a jelzéseket, igényeket és igyekezz őket kielégíteni. És ez a szopira is érvényes.
Sikerült téged összezavarnom, ugye? :)
:D
Egy picit!
Igény szerint szerettem volna szoptatni ugy is csinaltam az első 3-4 hétben. Szinte mindig cicin volt aztán kiderült hogy alig érte el a születési súlyát. Ekkor kellett mérnem mennyit eszik egy nap szopival . Figyelmen kívül hagytam azokat a tanácsokat hogy csak 3óránként 20-30perc , ill ne altassam cicin stb...
Nagy csalódás volt hogy tápszert kellett adnom elhiheted. Fejtem buzgón éjjel is hogy az a kevés tej ne menjen el igy lett több valamivel.
Nagyon jo lett volna megvárni hogy beállitsa magátol a maga kis ritmusát,és ne kelljen bezavarni tápszerrel.
Szerinted késő már valahogy visszaállni?ill ha nem akkor igy hirtelen hagyjak el mindent vagy hogy lenne számára a legjobb?
Itt a városban nincs hely ahol bármikor szoptathat az ember közterületen meg ...inkább nem. Szopis tanácsadot kerestem már de 60kmre van legközelebb... igy nem jutottam el.
A fehér pöttyök javát (1-2db marad ) sikerült kézzel kifejnem azota annyira jön a tejci h szegény fuldoklott... Nem gondoltam h ennyi tejcsatorna van. ennyi hejről még nem jött a tej tuti eddig se volt mind átjárhato....
Kérdező, még az is lehet, hogy ezeknek a kis göböknek a kiürülése lesz a megoldás (része)! Ha nagyon lassan megy a hízás, annak olyan oka is lehet, hogy valamiért nem megfelelő a tejátvitel. Pl. azért, mert nem minden csatorna átjárható. És mivel nem ürül rendesen a tej, a tejmennyiség is kevesebb a szükségesnél (pedig a probléma nélkül jó eséllyel lenne elég). Én még nem találkoztam "személyesen" ilyen esettel, de simán előfordulhat ilyesmi! Szóval nagyon kíváncsi lennék, hogy a következő napokban hogyan alakul a szopizás. Hátha ez is segíteni fogja a javulást, kívánom! :)
Én így látatlanban nem merném azt mondani, hogy azonnal hagyd el a tápszert.. A te eseted elég összetett, több apró, de fontos(nak tűnő) részlet lehet még benne, amit egy részletes kikérdezés tudna felderíteni. Ha személyesen nem tudsz találkozni tanácsadóval, telefonon még mindig tudsz velük beszélni, csak akkor időt és pénzt kell rá szánnod. Én így kívülről azt érzem, gondolom, hogy megérne egy próbát, főleg, hogy már te is látsz biztató jeleket. A szoptatás mellett "kiállni" azért is megéri, mert a szopiról bármikor át lehet váltani a tápra, de fordítva már sokkkal nehezebb - most még megvan a választási lehetőséged.
De természetesen úgy dönts, ahogy te helyesnek érzed, az a legfontosabb, hogy nektek kettőtöknek jó legyen! :)
Köszönöm a bíztatást.Igen ez volt az ami miatt nem adtam fel hogy visszatérni még nehezebb lenne.
Most miota kipiszkáltam ezeket a valamiket (azóta volt még pár és érzek is mélyebben ilyen bors nagyságu csomokat) Azota alig bírok fejni mert 10-20 perc alatt 50mlet eszik ciciből.Sajnos valoban kell a potlás mig valahogy fejjebb nem tornászom a tejcsi mennyiségét mert ma pl kevesebb volt.
Érdekes hogy most olyan érzésem van mint mikor "belövellt" nrm annyira de mindig érzékeny .Sztem ez lehet h kicsit ödémás. Futcsa tapintásra is. Szopi után fél órával telinek érzem de max 20milit tudok lefejni. ...Alig várom hogy felkelljen szopizni. Már hamarabb megindul a reflex is. Na kiváncsi vagyok a végére milesz kis idő mulva. Beindulnak e a dolgok... Nagyon remélem hogy ha más nem mikor elkezdődik a hozzátáplálás elhagyhatjuk a tápszert ha addig is igy vegyesen fog enni. Nekem mindegyis csak nőljön boldogan egészségesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!