Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most fejem a mellem szoptatás...

Most fejem a mellem szoptatás után vagy sem? Több tej termelődik ha kivárom a 3 órát míg felkell a babócám vagy nem? Vagy akkor termelődik több ha lefejem szoptatás után?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre néha kevesebb a tejem .

Én úgy vettem észre ha 3-4 órát alszik a babám több a tejem.

Viszont ha felkell 2 óra múlva akkor nem olyan sok.

Előre is köszönöm a tanácsokat

2013. okt. 10. 12:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Azért mert a három négy órához van szokva. Nem kell fejni. 20 hónapos a fiam reggel 6kor és este 8kor még szopizik és nem csináltam semmit. Régen 3 óránként evett
2013. okt. 10. 12:44
 2/11 anonim ***** válasza:
29%

Egy ideig több a tejed, ha 3 órát vársz, de egy idő után elapadhat.

A tej a szopástól termelődik, nem a pangástól, vagy a fejéstől. Minél többször szoptatsz, érzékeli a tested, hogy szükség van tejre és termeli. Ha kevesebbszer szoptatsz, lassan csökken a mennyiség és végül elapad.

Az első pár hétben, 1-2 hónapban törekedni kell a gyakori mellre tételre, majd beáll magától a kereslet- kínálat. Addig kell kitartani, igény szerint szoptatni, nem fejni, vagy csak nagyon extrém esetben. Addig kell elviselni, hogy egy zombi vagy, aki éjjel- nappal szoptat. De hamar elmúlik ez az időszak és beáll a tejtermelés.

2013. okt. 10. 12:44
 3/11 anonim ***** válasza:

Persze, hogy több a tejed, ha 3 órája szopott mint ha 1 órája szopott volna.

Szerintem ne fejjél addig míg a babának elég, nem sír, nincsen probléma.

Fejni amúgy sem szabad csak úgy, hanem akkor közvetlen a szoptatás után kell a maradékot kifejni, ha úgy érzed kevesebb a tejed.

Ha felébred 2 óra után és nem éhes akkor várjál még egy órát. Közben ha tudsz zuhanyozz le meleg vizzel az is serkenti a termelödést.

2013. okt. 10. 12:50
 4/11 anonim ***** válasza:

"Ha kevesebbszer szoptatsz, lassan csökken a mennyiség és végül elapad."

Ez nem igaz hogy elapad, 2 hónapos korától kezdve 3 - 4 óránként szoptattam, ma már 2 éves és most jött le a szerről :D Pedig egyre ritkábban szoptattam... és nem apadt el!

2013. okt. 10. 13:11
 5/11 anonim ***** válasza:
Igazad van, rosszul fogalmaztam. Nagyobb az esélye, hogy elapad. De nem 100%. Illetve, hogy kevesebb termelődik és az anya bepánikol, vagy a gyerek sír, hogy éhes és akkor nyúl az anyuka a tápszerhez, utána pedig még nagyobb az esély arra, hogy elapad.
2013. okt. 10. 13:20
 6/11 A kérdező kommentje:

Ez nálam is így volt mert tegnap éjszaka már tápszert vettem elő . Köszönöm lányok sokat segítetettek.

De ha most az én babám 3 órát alszik , akkor nem tudok mit csinálni gondolom nem kell felkelteni és cicire rakni, hagyam aludni azért?

2013. okt. 10. 14:11
 7/11 xStefix ***** válasza:

A tej ugyan folyamatosan termelődik a mellben, de a termelés üteme (idővel) már nem egyenletes: a legnagyobb rész szoptatás KÖZBEN termelődik, a köztes időkben pedig csak egy kisebb, "vésztartalék"-mennyiség raktározódik a mellben. Egy példán keresztül:

Ha kb. 3 óránként szoptatsz, az 24 órán belül mondjuk 8 alkalom.

Ha kb. 2 óránként szoptatsz, az már +4, azaz 12 alkalom.

Értelemszerűen 3 óra alatt valamennyivel több tej gyűlik össze a mellben, mint 2 óra alatt - viszont a tejtermelés legfőbb ingere a mell alapos és gyakori kiürülése! Vagyis az csak rövid távon jó neked, ha egyszerre sokat szopik a baba. Hosszú távon ezzel maximum csak szinten lehet tartani a tejmennyiséget, de növelni nem lehet. Ha valamiért több tejre lenne szükség, éppen az a jó módszer, ha gyakrabban szoptatsz. Ez a fokozott gyakoriság ugyanis azt fogja jelezni a testednek, hogy még több tej kell, amennyi most van (3 óránként összegyűlik és termelődik), az kevés. Hiába érzed úgy, hogy "üres" a melled, bátran szoptass csak tovább, pár nap múlva(!) érezhetően növekedhet a mennyiség.

De, ezeken felül a legjobb, amit tehetsz, ha nem az órát nézed vagy számolgatsz, hanem a babádat figyeled: tedd mindig mellre, ha úgy látod, hogy azt szeretné! Ha 3 órát alszik, hát aludjon, de ha utána esetleg óránként szopizna, akkor onnantól úgy. Ezzel - az igény szerinti szoptatással - tudod biztosítani, hogy mindenkor elég tejed legyen. A baba szopása generálja a tejtermelést.

2013. okt. 10. 14:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha letelt a 3óra én azért felkelteném enni.
2013. okt. 11. 09:28
 9/11 xStefix ***** válasza:

Vannak (kicsi) babák, akik napjában egyszer alszanak egy hosszabbat, akár 4-5 órásat is. (A lányom is ilyen volt egy időben, de a fiam sose.)

Kérdező, hacsak nincs valami különösebb indok (pl. sárgaság, aluszékonyság, nagyon lassú gyarapodás), amiért szükség lehet a gyakrabb, rendszeresebb szoptatásra, akkor szerintem nyugodtan hagyd aludni, amennyi jól esik neki. Max. utána jó nagyot szopizik. :)

2013. okt. 11. 13:03
 10/11 A kérdező kommentje:
Tegnapelött lesem tudtam rakni a kicsi fiam délelött aludt 2 órát aztán 12 től fent volt egészen 23 óráig és cicizet max ilyen 15-20 percekre aludt be , és tényleg több tejem lett :). Igaz tegnap pedig bepótolta a alvást mert 18 órától egészen 19:30 ig aludt utána evett 30 p és vissza aldut éjfélig.
2013. okt. 13. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!