Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Az egyik mellemből nehezebben...

Az egyik mellemből nehezebben ürül a tej illetve kevesebb termelődik ugyanannyi idő alatt. Sokkal kevesebb. Tudnék valahogy változtatni ezen?

Figyelt kérdés
Ez a mellem kissebb is illetve serdülö koromban kaptam rá egy nagy ütést. Lehet ezért? Valahogy tudnám fokozni? mert igy nem igazán elég a picinek pótolnom kell. Egy órát os eltölt ezen a cicin mire 50 g ot összeszed majd kifáradva elalszik. A másikbol 20-30 perc alatt 70-80 gokat eszik és jollakik. Majd fejek belőle 20-30at ezt szoktam odaadni neki ha a masikon van. De a két ciciből szopit is probaltuk az nem jött be mert ha mindkettőre raktam nem ürült ki sose illetve nem telt neg annyi idő alatt. egyik sem. Valamiért lassan termelődik. A pici meg nem mindig hajlando cumizgatni hogy több legyen föleg ha nagyon éhes. fejni azt az oldalt nem is tudom szinte...
2014. ápr. 28. 15:44
1 2 3 4
 21/37 xStefix ***** válasza:
Tanácsadóval beszéltél már erről?
2014. máj. 9. 14:15
 22/37 A kérdező kommentje:
Csak a védőnővel. Szerinte az a gond hogy lusta a baba, és az aluszékony volt az elején nagyon igy kevésre állt be a kereslet kinálat aztán hirtelen kellett volna több tej mert megerősödött és jobban szopizik,de akkor meg potolni kellett nehogy kiszáradjon. Szerinte fog fájni a hasa ha sűrün teszem mellre de ugy gondolja ha lassan is de fog nőni a tej mennyisége,mert egyenlőre nem apad.Igyak sokat és pihenjek. Na ez a kettő nem igazán megy. Azthiszem befigyel egy kis cumizavar is mostmar mert nyugtalan a cicin pedig jön belőle. Ha vissza könyörgöm a szájába akkor pár perc cumizgatás után megint nagyokat kortyol. Szoval lenne itt tejcsi. Beszerzek egy olyan itatos poharat még mielőtt csak a cumisüveg kell. Tegnap csak 80mili volt a potlás!
2014. máj. 9. 14:28
 23/37 anonim ***** válasza:

Ügyes vagy!

Medela sns-t kellene szerezned, az volna az igazi megoldás és nem szokna le általa ciciről sem.

2014. máj. 9. 14:35
 24/37 A kérdező kommentje:

Elgondolkodom/tam rajta. mai napunk ugy néz ki hogy 2 szer kapott ,60ml +40ml ,potlást .

ora- g

1:30…40g

6:30… 70g

9…60g

11…20g

12…20g

13…60g (iitt kapott 60ml tápszert de lefejtem 40et fél óra mulva.)

15…20g

16…40g(tápi)

17…20g

17:40…40g

most alszik de tenap is ezt csinálta egész nap ilyen kis adagokat eszegetett és délután óránként kérte. Szoval most kb 7kor fog felkelni és enni ha ugy lesz mint tegnap meg 9kor meg 11és 12közt majd hajnalban megint 1-2körül. Mindig cicirerakom előbb de van hogy tépi nagyon akkor adok neki potlást. a délelőtt lefejt tejcsit most majd 9kor odaadom neki mert oluankor mar nemigazán van tejem. Hajnalba meg reggel viszont van.

Eddig 390 G és még ha 2x eszik kb50-60got akkor megvan a napi kiszámolt adag. Biztos fog kelleni tápi mert a 40 miliből amit lefejtem kb felét kiöntöttem..Ilyen az én szerencsém. Szoval most ezért nem fejek csak ha pótlást kap mert hátha csinálja a tejcsit... 450-570közt kéneennie egy nap a súlya szerint (3,8kg kb) De ez a kisadagos evészet... ez nem baj?

2014. máj. 9. 18:08
 25/37 A kérdező kommentje:
márcsakazért is kérdezem mert multhéten egyszerre evett többet 60-80 gokatill hét elején volt hogy 90re kellett kipotolnom. Igaz akkormajd 4 oránként evett és több volt a pótlás. 150 sőt volt egy nap hogy 200. bár aznap 600 milit benyomott egész nap...
2014. máj. 9. 18:19
 26/37 A kérdező kommentje:
Megint eszünk. 40percet aludt nem sírt nem tömte a szájába a kezét csak megkináltam és eszik...remélem nem lesz beteg.....
2014. máj. 9. 18:39
 27/37 A kérdező kommentje:
10perc alatt 20 g és alszik tovább...kezdek aggodni. Nem ártok e ezzel neki...
2014. máj. 9. 18:54
 28/37 A kérdező kommentje:
..rafkós a kicsike. Nyamnyogott 10got bevert majd mikor odaadtam neki a lefejt tejcsitbehúzta. Cuppogott éhes még közben apa csinált 30 ml tápszert...kiköpte a cumisüveget és egy két perc alatt 20!!!got megevett még majd mint aki jol végezte dolgát nyujtozkodott gügyögött.És mosolygott. Ez a gyerek okosabb mint én tuljárt az eszemen..
2014. máj. 9. 21:27
 29/37 A kérdező kommentje:
ja bocsi kicsit értelmetlen szal 10got szopizott nyamnyogva kelletlenül majd 50g tejcsit(hajnalrol maradt 30ml plusz aminek a felét kiöntöttem) majd nem kellett a tápszer köpte ki az üveget,cicireraktam és még 20at szopizitt.
2014. máj. 9. 21:31
 30/37 xStefix ***** válasza:

Akkor szerintem most összegezzünk, mert én már teljesen belezavarodtam, de szerintem te is... ;)

- Mennyi idős a babád?

- Hogyan alakult eddig a súly?

- Mióta pótolsz, mivel és kb. mennyiket?

- Pisis-kakis pelusok száma hogyan alakul?

- Ha jól értem, akkor a sárgaság, álmosság elmúlt és most már szépen szopizik, csak néha türelmetlen?

- Egyébként milyen a hangulata? Relatíve kiegyensúlyozott?

Van egy olyan érzésem ebben a pillanatban (főleg az utolsó komment-sorodat olvasva), hogy simán menne ez akkor is, ha nem méricskélnél és nem pótolnál - nem lehet, hogy kicsit rástresszeltél ezekre..? Én ezt olvasom ki az írásodból.

2014. máj. 11. 15:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!