Az egyik mellemből nehezebben ürül a tej illetve kevesebb termelődik ugyanannyi idő alatt. Sokkal kevesebb. Tudnék valahogy változtatni ezen?
Köszönöm a válaszaid. :)
Bocsánat, ha elsiklottam felette, de az utolsó kommentedből felmerült, hogy miért gondolod, hogy kevés a tejed? Illetve hogy a babád keveset eszik egyszerre?
Mert általánosságban azt lehet mondani, hogy senkinek sem egyforma a két melle, a tejtermelő-képességet illetően se. Illetve hogy nincs olyan, hogy mennyit kellene ennie egy babának - ha esetleg emiatt érzed úgy, hogy kevesebbet eszik a babád, mint pl. az előírt.
Ha és amíg úgy ítélik meg, hogy tényleg kell a pótlás, akkor valóban jobb lenne, ha nem üvegből adnád, hanem más, számotokra kényelmesebb megoldást tudnál találni. Főleg, ha már "ügyetlenkedik" is néha, ahogy írod.
A poharazás mindenkinek nehéz kezdetben, úgyhogy ne érezd magad rosszul attól, ha eleinte "béna" vagy! A babádnak is meg kell tanulnia így inni és neked is adagolni. :) - Ebből a szempontból érdemes olyan poharat használni, aminek van egy kis pereme, vagy akár csücske is, mint egy kiöntőnek, így nagyobb eséllyel megy a baba szájába a tej, mint hogyha egy kerek kivágású pohárból öntenéd. Jó lehet bármilyen ilyen kiképzésű pohár, de lehet kapni ún. svéd itatópoharat is, ha gondolod. (Utóbbi is 2000 Ft-on belül van még.)
Az SNS is egy nagyon jó kütyü, bár ez már jóval húzósabb és a használata is kicsit macerásabbnak tűnik. A szakemberek azt szokták javasolni, hogy SNS-ben inkább akkor gondolkodjunk, ha tartósan és/vagy nagy mennyiséget kell pótolni, ill. ha nagy szükség van a mellen történő pótlásra, pl. cumizavar vagy sztrájk miatt. Vagyis érdemes előbb az egyszerűbb módszereket kipróbálni és csak utána az SNS-t, mert sokszor már azok is elegek lehetnek. - De ahogy te jobbnak gondolod! Ha szükségét látod, rákérdezhetsz erre egy tanácsadónál is.
Bocsi el voltam havazva.
Szoval azért tudom hogy kevés a tej mert lassan gyarapodotta súlya és mérnem kell.Pobalkoztam a gyakori mellretétellel sőt most is ha fenntvan megkínálom. De max 50gokat eszik ciciből és én olyankor nemigazán tudok lefejni. max 10milit. Ezt az 50 got 1-óra alatt eszi. Igy egy nap max 360 milit evett és nagyon nyugtalan volt. Nem sírt keservesen csak sirdogalt vagy nyügös volt.. a sulyához ha kiszámolom a minimumot ugy ahogy a doki mondta akkor majd 100 milivel evett kevesebbet és ez a minimum. Nem volt csak max 5 pisis pelusa de hálisten időbe észrevettük. szoval kevés a tejcsi.
Nagyon jó, hogy nézted a pisis-kakis pelusokat, ez tényleg fontos. Bizonyos értelemben még pontosabb információkkal is szolgálhat, mint a gyarapodás önmagában(!).
A pelusok száma pontosan hogyan alakult, ha vissza tudsz még emlékezni?
A mekónium rendben kiürült? Szépen kitisztult a kaki?
Hogy látod, mostanában rendben van a pelusok tartalma? Szín, szag, állag?
Szoptatási tanácsadóval beszéltél már a problémádról?
Amiota tápszert kap azota a kakis pelus rendben van televan állagra jo "anyaggal" 2-3 naponta kis turoszerű is van benne (ugy tudom az a tejcsitől) .
Elötte kevés volt nagyon szinte csak összemaszatolta sokszor, innen is sejtettem hogy valami nem okés. . Azthiszem kiürült rendesen mert ami volt az aranysárga volt mig csak szopizot. mindent próbáltam már hogy több tejcsi legyen. dehát ez is több mint a semmi.
Az a baj hogy tuletetni sem akarom de mihelyt kiürül az üveg tömi a szájába mohon a kezét. ilyenkor visszarakom cicire de nem sokat tud szegénykém már enni igy kifárad és elalszik. De mostanában nagyon ügyesen szopizik mert kiüriti teljesen. Gondolom nagyobb adag kéne mar neki. De nem merek többet adni. Másnak már 100g a minimum neki 90nél többet nem merek adni . Ja és mist megint kétciciből kap. Délután már muszály potolni mert akkorra kevesebb van és látszik hogy még nagyon éhes.... Hajnalba meg felkelek sokszor fejni (amikor nem alszok vissza) és azzal potolik amig csak lehet de ez max 2 etetés. 6-7szer eszik egy nap délelött nem mindig kell potolni, felkeltem eszik, fenntvan egy orát majd megint eszik picit és alszik.igy tudtuk megoldani. Amikor potolok akkor meg ...azt mar leirtam.
Értelek.
Az mindenképp jó, hogy nem emeled (még) a tápiadagot:), mert azzal ugye ez a meglévő tejed csökkenne le...
Szoktad írni, hogy mikor mennyit pótolsz neki? Ha pár napig csinálnád, meglátnád, hogy mennyi a napi össz mennyiség és az hogy oszlik el - és akkor esetleg meg lehetne próbálni tartani, vagy akár lassan csökkenteni az egyszer pótlás-adagokat. Ha az megnyugtatna, akkor pár naponta nézni a gyarapodását is, ill. tovább figyelni a pisire-kakira, valamint a kedélyállapotára. És persze menne tovább az igény szerinti szopi is. - Ezzel a módszerrel szerintem kiderülhetne, hogy tudna-e nőni a tejmennyiséged a gyakoribb szopitól, vagy tényleg nem megy.
irom egy hete kb. Reggel délelőtt van több tejcsi estére ügye kevesebb. Bár ytegnap délután 5kor már éhes volt. cicire raktam makd 6kor meg 7kor is. 3× 15 perc alatt 100 ml tejcsit nyomott be. majd aludtfürcsiig. Tegnap nem fejtem szopik után lehet azért silerült ez neki.
Szoval a felirt adagokbal az lxátszik hogy vannak napok mikor farkaséhes és összesen 200-220milot kell plusszba adnom de van amikor csak 100at. A tejcsi az kb állando mennyiség akármit iszol eszel hetente kb 20milivel növekedett az elmult 3hétben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!