8 napja szült, nem megy a szoptatás. Tudtok tanácsot adni?
Figyelt kérdés
A barátnőmről van szó,Már teljesen kiborult.Próbálok segíteni,de nincs több ötletem.Teje se sok van,és hát a pozíciókkal is bénázik.Próbáltuk ülve kispárnával,oldalt fekve.Mondtam tartsa melegen a mellét,igyon egyen rendesen.Annyira rágörcsölt,hogy szerintem már az is baj.A családban sok az allergiás ezért a tápszert nem akarja.Van ötletetek?2009. dec. 23. 17:55
31/45 A kérdező kommentje:
Kérlek,írj róla
2010. jan. 1. 19:42
33/45 anonim válasza:
ne idegeskedjen,sok folyadék, kitartás!
34/45 anonim válasza:
Nagyon együtt érzek veletek. Az én kislányom 5hónapos és az elején nagyon küzdöttünk.Legalább 2hét volt mire beindult vagy még több is. Én meleg cseresznyemag párnával dörzsöltem a cicit evés előtt 10perccel. Minden nap legalább 4liter vizet ittam, 1liter szopis teát(nekünk a naturlandos fitolak tea jött be)és ettem a homeopátiás bogyót. Nagyon hasfájós is volt. Erre az espumisan emulzió vált be.
De az is nagyon fontos, hogy egyen. Én néha sírva ettem, de mégis ettem. És végül tudom, hogy könnyű mondani, de a nyugalom segít a legjobban. Amikor azt mondtam, hogy most már mindegy akkor indult be. És végül, ha tápszeres is lesz az is jó a babának, a lényeg, hogy szeretitek.
Sok sikert!
35/45 anonim válasza:
Hol lehet ilyen apukát venni ????Le a kalappal elötte !!! Sok sikert , kitartást kivánok .
36/45 anonim válasza:
A 4 liter folyadék hülyeség, én is ennyit ittam, mert a szoptatós teától állandóan pukiztam és már úgy szégyelltem magam, hogy abba hagytam az ivását. Hallgattam másokra, hogy igyak sokat! A vége az lett, a szervezetem annyira megszokta a 4 liter folyadékot, hogy állandóan szomjas voltam, még éjszaka is folyamatosan a csapon lógtam. SZÓ SZERINT! 8 hónapos volt a picim amikor már a tejci is elkezdett apadni. Ekkor elkezdtem szedni az urtica urens 5 ch-t: 3 nap 3*5 golyó, 2 nap 2*5 golyó, és 1 nap 1*5 golyó. Ha minden igaz 2 nap szünetet kell tartani a kúrák között. Talán kétszer csináltam végig a kúrát egymás után és azóta is van tejem, most 11 hónapos a babó. De a legfontosabb, nem szabad idegeskedni.
37/45 anonim válasza:
Bocsánat elmaradt, hogy a folyadék fontos! Többet kell inni, mint máskor, de nem 4 litert. Egyen viszont minden nap levest! Az is folyadék. A 4 litert mikor elmondtam a védőnőnek, még az is kiakadt.
38/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Mindent kipróbáltunk,Úgy néz ki normalizálódik a helyzet.Ez a Ti segítségetek nélkül nem ment volna.Hálás Köszönet mindenkinek! A dicsérő szavakért külön!
2010. jan. 2. 08:55
39/45 anonim válasza:
Nem állandóan kell, hónapokon keresztül 4litert inni, hanem a szülés utáni időszakban.
40/45 anonim válasza:
Örülök, hogy rendeződik a helyzet. Hála neked a mama tudott pihenni ami kell a testi lelki gyógyuláshoz. A pihenés a tejecskéhez is kell. Az én párom is sokat éjszakázott a kis fiunkal, még én szunnyadtam két szoptatás közt. Ma is hálás vagyok érte. Talán ezért is sikerült szoptatnom. Egyébként mi is sokat küzdöttünk. Idő kell még kialakul a kereslet-kínálat és sokszor az üresnek látszó ciciből jön a laktató tej. Hiszen a tejecske legnagyobb része szoptatás közben termelődik. Néhány hetenként vannak a babának kiugró növekedési periódusai ezeket át kell vészelni. Ám mivel kitartóak vagytok szerintem menni fog. Sok sikert, sok boldogságot és harmonikus családi életet kívánok nektek. Nem csak az Újévre, hanem egész életetekre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!