Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 8 napja szült, nem megy a...

8 napja szült, nem megy a szoptatás. Tudtok tanácsot adni?

Figyelt kérdés
A barátnőmről van szó,Már teljesen kiborult.Próbálok segíteni,de nincs több ötletem.Teje se sok van,és hát a pozíciókkal is bénázik.Próbáltuk ülve kispárnával,oldalt fekve.Mondtam tartsa melegen a mellét,igyon egyen rendesen.Annyira rágörcsölt,hogy szerintem már az is baj.A családban sok az allergiás ezért a tápszert nem akarja.Van ötletetek?
2009. dec. 23. 17:55
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok jó tanácsot.Mindent kipróbálunk!Nem tudom ki sírt többet az éjjel,a gyerek vagy az anyja!Hogyha meg tudnám nyugtatni a babát talán az anya is megnyugodna.Teáztassam?Vagy az butaság?
2009. dec. 24. 08:44
 12/45 anonim ***** válasza:
100%

Minek teáztatni, akkor kevesebbet szopik.

Nyugalom az anyának, ez a legfontosabb, enélkül NEM fog menni a szoptatás. a görcsöl és sír, akkor szedhet bármit, ihat bármennyit, nem fog tudni szoptatni. El kell lazulni, félhomály, halk zene, közben egy lábmasszázs, babához sok türelem, s menni fog. Első a nyugalom!

2009. dec. 24. 08:58
 13/45 A kérdező kommentje:
De nem tud megnyugodni,ha folyton sír a pici! Még sétálni sem vihetem el.Gondolom folyton éhes.Vagy nem?Ha lenne valami a pocijában aludna kicsit ő is, a barátnőm is.Vagy rosszul gondolom?
2009. dec. 24. 09:38
 14/45 anonim ***** válasza:
77%

Forralt lehűtött vizet adhatsz neki egy kicsit kispohárból, lehet hogy csak nagyon szomjas.

Kicsit be lehet csapni ezzel egyes babákat de tényleg csak rövid időre, amíg a barátnőd is kicsit lazítana.

Elmehetne venni egy jó forró fürdőt, addig sem hallja ha sír a baba (ez is csodákra képes) én mikor a fiammal hazajöttünk a kórházból, tiszta ideg voltam és abszolut bénának éreztem magam hogy így üvölt a gyerekem és még megetetni se tudom, így amikor beálltam a tus alá és a férjem sétálgatott vele odakint addig sem hallottam a sírást és kicsit nyugisabban jöttem ki a víz alól :)

Javaslom az ügyelet felkeresését (mert ma már csak az van szerintem) HA-s tápi ügyében, mert már a tudat is megnyugtató hogy NEM fog éhenhalni a gyerek!

Főleg igy hogy itt jönnek az ünnepek, napokig semmi se lesz nyitva, ettől még jobban beparázik egy friss anya szerintem.

Legalábbis én igy voltam.

Mindazonáltal teljesen egyetértek az előttem szólókkal, folyadék, more milk kapszula meg szopi tea ügyben! Amiket írtam azok csak plusz dolgok esetleg megfontolásra:)

Sok sikert!!!

2009. dec. 24. 10:08
 15/45 anonim ***** válasza:
100%

10.08as vagyok ismét, jó nagy párnával támasszátok alá a babát szoptatásnál vagy sok sok kicsivel de a legjobb egy szopipárna beszerzése lenne (nekem legalábbis csak az vált be végül) illetve megpróbálhatná azt a pozitúrát hogy a babát mintha a hóna alá csapná :) úgynevezett hónalj tartásban vagy rögbi tartásban úgy teszi és akkor a feje szemben van a mellével sokkal könnyebb úgy helyesen a szájába helyezni a bimbót!!!

Plusz várjátok meg mig jóóó nagyra kitátja a baba a száját és akkor kell kicsit segítve, beletenni a bimbót a szájába, mert nem minden baba tud rendesen rácuppanni egyből :)

2009. dec. 24. 10:11
 16/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget.Minden jótanácsnak örülünk.Lassan haza kéne mennem,de nem tudom itt hagyni őket kettesben.
2009. dec. 24. 10:16
 17/45 anonim ***** válasza:
77%
Az is lehet, hogy a kicsi hasfájós. Lehet nem is az éhségtől sír. Anya meg csak adja a cicit elkeseredésében. Nekem a nagy fiam hasfájós volt. Azt hittem, hogy nem tudok szoptatni. Aztán eltelt egy kis idő még rájöttünk, hogy a hasa fáj. Addig sok éjszakát átsírtunk a pici is én is, meg a párom is. Próbáld meg egy picit tornáztatni a babát. Szopi után, pedig dajkáld te, hogy rendesen büfizhessen. Egyébként félóránál tovább ne nyúzzátok az evéssel. Ha éhes akkor úgyis mohón rákap. Esetleg evés után kínáld meg kevéske forralt vízzel, attól nem lakik jól, de lesz idelye a párodnak összeszedni magát. Én azt mondom, hogy a legfontosabb a nyugalom. S ha másképp nem megy akkor marad a tápszer. A baba egyébként a fáradtságtól is sírhat.
2009. dec. 24. 11:25
 18/45 anonim ***** válasza:
100%

A legfontosabb kérdés, van teje az anyukának? Vagy csak erőltetitek a szoptatást? Tényleg előfordulhat, hogy éhes a baba!

Szopi után is sír? Eleget szopik, mértétek már meg? Mennyit eszik, eleget? Ezeket nem írtad le, enélkül meg hiába a tanács, csak az ordító baba marad és az ideges anyuka!

2009. dec. 24. 19:26
 19/45 xStefix ***** válasza:
72%

Én nem javaslom a külön itatást (se víz, se tea), mert mind a tejtermelésre, mind a baba szopitechnikájára rossz hatással lehet.

Az, hogy a baba sokat sír, utalhat éhségre, hasfájásra, de arra is, hogy csak cumizni szeretne a mellen. Próbáljátok megfigyelni, hogy milyen gyakran mennyi időt tölt mellen és közben/utána hogyan viselkedik. Ha viszonylag rendszeresen cicit kér a sírással és az elején tempósan szív, akkor valószínűleg éhes. Ha sokat tekereg, fájdalmasan sír, esetleg böfizik/pukizik, akkor lehet, hogy a pocakja bántja. Ha viszont semmi (előre)látható oka nincs, akkor lehet, hogy csak anyával akar lenni (ez főleg a délutáni, esti órákra jellemző gyakrabban). Ilyenkor is bíztasd őt, hogy szoptasson nyugodtan. Minél többet van a baba mellen, annál biztosabban fogják ők ketten megtanulni egymást. A cumit, üveget lehetőleg kerüljétek, ilyen pici korban még elég kockázatos.

És én is melegen ajánlom a La Leche Ligát, nekem is ők segítettek anno. www.lll.hu A honlapjukon sok hasznosat olvashattok a kezdeti nehézségekről és a háttér-összefüggésekről is.

2009. dec. 24. 23:57
 20/45 A kérdező kommentje:
Köszönjük.Most egész jó éjszakánk van.Sok tej nem volt eddig,de mintha most beindult volna.Hajnalban 4 órát aludtak egyhuzamban,utána dőlt a tej.Talán ez most megnyugtatja a kedvesemet, és nem lesz feszült.
2009. dec. 25. 10:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!