3 hetes a kisbabám, szabad a következő dolgokat ennem?
úgy tudom pont a fűszeres cuccok, meg a magvasak váltják ki a hasfájósságot babáknál
"Kerülendő ételek, italok A gyümölcsök közül csökkenteni kell az eper, málna, narancs, citrom és mandarin fogyasztását. A málna és az eper ízét adó anyagok nagy mennyiségben jutnak át az anyatejbe, amelyet a babák rosszul tűrhetnek, esetleg allergiát okozhatnak. A zöldségek közül kerülendők a kelkáposzta, karfiol, karalábé, káposzta, paradicsom, fokhagyma, kukorica, zöldborsó, bab és a lencse, mivel az aromaanyagok átjutnak az anyatejbe, és puffasztó hatásuk miatt hasfájást okozhatnak a babának. Emellett a paradicsom, a fokhagyma és a sóska aromaanyagai megváltoztatják az anyatej ízét. Kerülni kell a sót, az erős, magas illóolaj tartalmú fűszereket, ízesítőket (fokhagyma, bors, erős fűszerpaprika, borsmenta, zsálya, fahéj), mert ezek szintén megjelennek az anyatejben.
én ehettem mindent, a gyerek nem reagált rá...
nem volt hasfájós, és éjjel jól aludt, nappal nem annyira, de mondjuk ilyen típus.
ittam kávét, ettem enyhén csípőset, igaz, az elején óvatosan mindenből.
(3 hónapos kora után már ittam egy két deci lightcolat, persze nem rendszeresen, ettem csípőset, savanyút, puffasztót. semmi gond nem volt. sohase)
én szerintem lehet mindent enni, az alkohol, gyógyszer és a cigi tilos csak, feltéve, ha nem hasfájós a gyerek.
a chipsz nem gáz, ha nem nagy mennyiségben, gyakran eszed. (önmagában azzal van a baj, hogy nagyon sós és olajos, ezek káros dolgok, rád nézve főleg, de a gyereknek is jut belőle)
mogyoróval semmi gond nincs, csak ne legyen sós, és szerintem még jó is. a földimogyoróra lehet allergiás a gyerek, de ha holnapig nem lesz pöttyös a baba, akkor nem allergiás valószínű, így egyszer egyszer azt is lehet :)
2-es, a cikk, aminek a linkjét írtad, ellentmond azzal, amit idézel:
"Egészséges szoptatós anyuka elvileg mindent ehet, de javasolt a magas allergénaktivitású fehérjék, pl. tej, tojás, hal mennyiségének korlátozása (napi 2 dl tej, heti 3 tojás, heti 1x hal). Ugyanakkor a kifejezetten allergénkerülő, tejmentes, halmentes, földimogyoró mentes stb. anyai diéta allergiát megelőző hatása nem bizonyított, ezért egészséges baba esetében nem indokolt."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!