Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 3 hetes a kisbabám, szabad a...

3 hetes a kisbabám, szabad a következő dolgokat ennem?

Figyelt kérdés
Nagyon figyelek arra, hogy mit eszem iszom. Így szerencsére rengeteg tejem van, de ma este egy kicsit ki akarok kapcsolódni egy film nézés keretében... a kérdésem az, hogy szabad-e hagymás/tejfölös chio chipset esetleg kis mogyorót ennem? A lányom még csak három hetes, árthat neki?

2014. márc. 31. 20:34
 1/9 anonim ***** válasza:
Én már megettem pár zacskónyit mióta szoptatok (10 hete), nincs baja a babónak.
2014. márc. 31. 20:36
 2/9 anonim ***** válasza:

úgy tudom pont a fűszeres cuccok, meg a magvasak váltják ki a hasfájósságot babáknál

"Kerülendő ételek, italok A gyümölcsök közül csökkenteni kell az eper, málna, narancs, citrom és mandarin fogyasztását. A málna és az eper ízét adó anyagok nagy mennyiségben jutnak át az anyatejbe, amelyet a babák rosszul tűrhetnek, esetleg allergiát okozhatnak. A zöldségek közül kerülendők a kelkáposzta, karfiol, karalábé, káposzta, paradicsom, fokhagyma, kukorica, zöldborsó, bab és a lencse, mivel az aromaanyagok átjutnak az anyatejbe, és puffasztó hatásuk miatt hasfájást okozhatnak a babának. Emellett a paradicsom, a fokhagyma és a sóska aromaanyagai megváltoztatják az anyatej ízét. Kerülni kell a sót, az erős, magas illóolaj tartalmú fűszereket, ízesítőket (fokhagyma, bors, erős fűszerpaprika, borsmenta, zsálya, fahéj), mert ezek szintén megjelennek az anyatejben.

[link]

2014. márc. 31. 20:40
 3/9 anonim ***** válasza:
5 hónapos a kisfiam és terhesen is szoptatás alatt is mindent ettem, soha nem fájt a hasa, van tejem bőven. 4kg fölött született, teljesen jó volt a vérképem mindig, hüvelyi szülésem volt. Szerintem ez hülyeség hogy ezt vagy azt nem szabad enni-inni (kivétel alkohol, koffein, drog stb.)
2014. márc. 31. 20:51
 4/9 anonim ***** válasza:
Még annyit hagy tegyek hozzá, hogy szerintem pont azért lesz allergiás a gyerek mindenre mert nem szokja meg ezeket az ételeket sem a méhen belüli életben sem az anyatejen keresztül.
2014. márc. 31. 20:53
 5/9 anonim ***** válasza:

én ehettem mindent, a gyerek nem reagált rá...

nem volt hasfájós, és éjjel jól aludt, nappal nem annyira, de mondjuk ilyen típus.

ittam kávét, ettem enyhén csípőset, igaz, az elején óvatosan mindenből.

(3 hónapos kora után már ittam egy két deci lightcolat, persze nem rendszeresen, ettem csípőset, savanyút, puffasztót. semmi gond nem volt. sohase)

én szerintem lehet mindent enni, az alkohol, gyógyszer és a cigi tilos csak, feltéve, ha nem hasfájós a gyerek.

a chipsz nem gáz, ha nem nagy mennyiségben, gyakran eszed. (önmagában azzal van a baj, hogy nagyon sós és olajos, ezek káros dolgok, rád nézve főleg, de a gyereknek is jut belőle)

mogyoróval semmi gond nincs, csak ne legyen sós, és szerintem még jó is. a földimogyoróra lehet allergiás a gyerek, de ha holnapig nem lesz pöttyös a baba, akkor nem allergiás valószínű, így egyszer egyszer azt is lehet :)

2014. márc. 31. 21:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szoptatás alatt mindent szabad enni, kivéve az alkoholt meg a sok koffeint. Puffasztós és fűszeres dolgokra érzékeny lehet a baba, ezeket érdemes először kis mennyiségben kipróbálni, hogy okoz-e nála problémát. Allergiát pedig szinte minden élelmiszer okozhat, szinte lehetetlen lenne semmi ilyet nem enni.
2014. márc. 31. 21:23
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Remelem megetted! Egeszsegedre! ;)
2014. márc. 31. 22:05
 8/9 anonim ***** válasza:
A babák legtöbbször nem az ételtől pöttyösödnek ki (a kis arcuk elsősorban) ha nem a női hormonok miatt. Bár ha ilyen van azt már biztosan tapasztaltad nála és nem fogod azt hinni, hogy most attól a kis chipsztól lett pöttyös. No és ha lesz rajt pár pötty a chipsztől, akkor mi van? Semmi legközelebb majd akkor majd más ízű chipszet választasz, vagy majd eszel chipszet 2 hét múlva. Egyél nyugodtan, K-betűseket, zöldet, húst, tejterméket meg tudom is én miket szoktak még tiltani. Ha valóban látod, hogy hasfájást, pösstöt okot akkor majd legközelebb neme szed.
2014. ápr. 1. 07:54
 9/9 anonim ***** válasza:

2-es, a cikk, aminek a linkjét írtad, ellentmond azzal, amit idézel:

"Egészséges szoptatós anyuka elvileg mindent ehet, de javasolt a magas allergénaktivitású fehérjék, pl. tej, tojás, hal mennyiségének korlátozása (napi 2 dl tej, heti 3 tojás, heti 1x hal). Ugyanakkor a kifejezetten allergénkerülő, tejmentes, halmentes, földimogyoró mentes stb. anyai diéta allergiát megelőző hatása nem bizonyított, ezért egészséges baba esetében nem indokolt."

2014. ápr. 1. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!