Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » MEGŐRÜLÖK! Ilyen eset nincs...

MEGŐRÜLÖK! Ilyen eset nincs még egy! Kihez forduljak, aki megmondja, mi a baja a fiamnak?

Figyelt kérdés
Ki vagyok most már akadva teljesen! Elvesztettem minden türelmem! 3 hetes a kisfiam és falnak megyek már a szopási stílusától! Eddig tűrtem, most már tudni akarom, mi a baja! Szopi közben (hangsúlyozom, 3 hetes és csak szopi közben) rúg, karmol, morog, bevörösödik a feje, megfeszül, rángatja a fejét, letépi rólam a bőrt, 5 másodpercenként kirántja a bimbót a szájából, aztán idegesen visszaszippantja (már bőgni tudnék, úgy fájnak a melleim ettől), nyom, nyöszörög, erőlködik! (A szopikat leszámítva halálosan nyugodt baba, mindent eltűr, nem sír semmiért). Ha kidühöngte magát, azonnal bealszik és ugye éhen marad. Keltegetni nem lehet! Leteszem, ordít megint, hogy éhes, de kezdődik előről minden! Az idegbajos szopási fázisok közti elalvások miatt egy mellből 1 óra alatt szop valamicskét (van tejem bőven egyébként) és ez még nem minden, mert ő 2 cicit kér! Ha nem, jön a műsor... újabb 1 óra idétlenkedés! MI A FRáSZ FOLYIK ITT? (Nem evett cumisüvegből soha)
2009. dec. 17. 15:08
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Ja és ha szoptatás után egyáltalán nem tudsz fejni már a cicidből, akkor tuti nincs elég tejed. Egy 3 hetes kisbaba még nem tudja leszívni az egész cicit ha lenne elég tejed. Sürgősen beszéld meg ezt a dolgot a védőnővel mert lehet hogy pótlást kell neki adni.
2009. dec. 19. 15:39
 22/25 xStefix ***** válasza:

Utolsóhoz: Hiába 3 hetes a baba, van, akinél már ennyi idő alatt is beáll a tejtermelés egyensúlya. Ha az anyuka nem tud szopi után fejni, nem jelenti automatikusan, hogy nincs elég teje. Pótolni meg pláne nem kell, mert akkor biztosan nem lesz elég!

Az eddig elhangzottak szerintem is mind jó tippek, de rájönni csak te tudsz, hogy ezek közül mi van nálatok. Figyelj rá alaposan és főleg nyugodtan!

Amit még hozzátennék: problémázós babáknál (pl. sztrájkolóknál) gyakori tanács, hogy alvás közben szoptasson az anyuka, amikor a kicsi nyugodt. Szerintem próbáld meg te is. Nem biztos, hogy ezzel megoldod a konkrét problémát, de a babád legalább (nyugisan) eszik, te is lehiggadsz egy kicsit és a tejtermelésednek is jót fog tenni a "rendesebb" ingerlés.

És amit az idegeskedésről írtak itt, azt nagyon fogadd meg, mert valószínű, hogy te magad is fokozod a babád hisztijét azzal, hogy feszült vagy. Nálunk legalábbis szintén érezhető ilyen összefüggés.

2009. dec. 20. 01:37
 23/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, főleg kedves utolsónak, mert az előtted szóló hogyismondjam, belém rakta az ideget. :)
2009. dec. 20. 11:19
 24/25 anonim ***** válasza:
Együttérzek Veled, nálunk este ez a helyzet és én is ki szoktam akadni. Ugyanezt csinálja amiket leírtál, evés nuku. Először én is arra gondoltam, hogy nincs elég tejem, ezért fejésbe kezdtem, de aztán láttam, hogy van. Akkor a pocakfájásra gondoltam. Na akkor azt találtam ki, hogy a lefejt tejet cumisüvegből adom oda neki, mert így látom mennyit eszik és megnyugodva teszem le aludni. Ez bevált, megetettem és hasra tettem kb negyed órás bőgés, de pocakonfekvés közben mentek a pukik rendesen, aztán bealudt. Persze ez nem ajánlott, mert valamelyik baba cumizavaros lesz én is tudtam, hogy benne van a pakliban, de valamit muszáj volt tennem, mert tényleg nem könnyű ezt elviselni. Kitartás, remélem Te is megtalálod a Nektek megfelelő módszert!
2009. dec. 20. 12:50
 25/25 anonim ***** válasza:
Ugyanezzel küzdök egy pár napja a közel háromhetes babámmal. Kérdező, végül hogy alakultak a dolgok? Sokat segítene, ha válaszolnál. Előre is köszönöm!
2016. okt. 3. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!