MEGŐRÜLÖK! Ilyen eset nincs még egy! Kihez forduljak, aki megmondja, mi a baja a fiamnak?
nekem 4 hós koráig csinálta születésétől a lányom délutántól éjjelig. Én hasfájásnak tudtam be. És semmi nem volt jó neki, nem lehetett megvigasztalni. Az egy, ami bevált a több órai sírás után: babakocsi és köröztem vele a kertben akár éjjel fél 12-kor is fél órát a hóban. Akkor elpilledt, és utána be lehetett vinni, szopi normálisan és elaludt.
Tudom, milyen rossz, tapasztaltam. És pont úgy, ahogy leírtad. Egyszer jött a védőnő, pont ezt nézte meg, h hogyan eszik, csak lesett, h ilyet még nem látott. Nekem is volt tejem rendesen.
Amikor esznek a babák, akkor indul be az emésztésük, én így tudom. Ezért lehet, h szopi közben nyom, erőlködik, ahogy írtad. Szerintem ez hasfájás. A fiam is csinál ilyet, de legalább nem ordít közben. Ő a 3. gyerek. Falra másznék, ha ugyanolyan lenne, mint a kisebbik nővére volt anno.
Egyáltalán nem egyedi az eseted, nekem is szokott ilyet csinálni. Nálunk az a baj, hogy ahogy elkezd szopizni, jön a tej, és annyira habzsolja, hogy egy csomó levegőt benyel közben. Így már szinte a 2-3. szippantás után rúg-vág-morog-nyüszít. Olyankor leveszem a ciciről, függőlegesbe veszem és büfiztetem. Már így 1 perccel a szopikezdés után is hatalmas büfik szakadnak ki belőle. Közben persze textilpelust szorítok a cicimre, mert a tej meg ömlik. Ha megnyugodott, visszateszem.
Ezt eljátsszuk párszor, aztán, mikor már nem habzsol annyira, bír rendesen is enni.
Ez az egyik. A másik, amikor pukiznia kell, szintén szopi közben. Ugyanezek a tünetek, rúg-vág-feszít-nyög-morog. Akkor meg simogatom ahasát körkörösen, meg felhajtom a térdét a mellkasához. Hát igen, néha visszajön így egy kis tejcsi is, de jó nagy pukik is jönnek, meg esetleg kaki, és utána megnyugszik, eszik szépen tovább.
Nagyon egyszerű:
1. vagy nincs elég tejed (de azt hiszed, hogy elég van - nekem is volt ilyen)
2. vagy nehezen jön ki a cicidből mert nem tudod helyesen, megfelelő dőlésszögben a melledre tenni ezért képtelen kiszopni a tejet ezért rohadt ideges lesz mert nagyon nagyon éhes. Kérd meg a védőnőt hogy tanítson meg helyesen szoptatni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!