Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » MEGŐRÜLÖK! Ilyen eset nincs...

MEGŐRÜLÖK! Ilyen eset nincs még egy! Kihez forduljak, aki megmondja, mi a baja a fiamnak?

Figyelt kérdés
Ki vagyok most már akadva teljesen! Elvesztettem minden türelmem! 3 hetes a kisfiam és falnak megyek már a szopási stílusától! Eddig tűrtem, most már tudni akarom, mi a baja! Szopi közben (hangsúlyozom, 3 hetes és csak szopi közben) rúg, karmol, morog, bevörösödik a feje, megfeszül, rángatja a fejét, letépi rólam a bőrt, 5 másodpercenként kirántja a bimbót a szájából, aztán idegesen visszaszippantja (már bőgni tudnék, úgy fájnak a melleim ettől), nyom, nyöszörög, erőlködik! (A szopikat leszámítva halálosan nyugodt baba, mindent eltűr, nem sír semmiért). Ha kidühöngte magát, azonnal bealszik és ugye éhen marad. Keltegetni nem lehet! Leteszem, ordít megint, hogy éhes, de kezdődik előről minden! Az idegbajos szopási fázisok közti elalvások miatt egy mellből 1 óra alatt szop valamicskét (van tejem bőven egyébként) és ez még nem minden, mert ő 2 cicit kér! Ha nem, jön a műsor... újabb 1 óra idétlenkedés! MI A FRáSZ FOLYIK ITT? (Nem evett cumisüvegből soha)
2009. dec. 17. 15:08
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Én kérdeztem, mióta csinálja. Szedd össze minden türelmedet. Tombold ki magad, mikor nem látja, mert érzi a feszültségedet. Ez a viselkedés nála sokmindentől lehet, fejlődési ugrástól, vagy mocoroghatnak a fogai, esetleg most fog csak igazán beindulni a tejbelövellés, és ilyenkor kicsit akadozik az "ellátás". 21 hónapig szoptattam, volt ilyesmink. Lényeg hogy te maradj nyugodt, mikor egymás közelében vagytok. Írtak itt jókat előttem, főleg a szopi előtti tejbeindítást tartom jó ötletnek. Néhány nap, és helyreáll minden! Nyugi!!! Ha van kérdésed, szívesen válaszolok priviben is. Üdv
2009. dec. 17. 15:59
 12/25 anonim ***** válasza:
75%
Mindenképpen kellene próbaszopást mérni,akkor kiderül elég-e a tej.A másikból azért folyik,mert a tejleadó reflex miatt az öblökből abból is folyik.Én azt javaslom szerezzetek egy mérleget,24 órás szopi mérés+esti fürcsinél csupi súly.Ha 24 óra alatt megeszi a testsúlykgX150-180-at,akkor elég a tej.Ha kevés 1-2 napig teával kinálhatod,ha mindkét melled kiszivta és még éhes.Közben egyél,igyál,tejserkentők,és akár óránként etesd amig be nem indul a tejcsi!Én már a semmit hoztam vissza 2 nap alatt!Ne add fel!
2009. dec. 17. 15:59
 13/25 anonim ***** válasza:

nekem 4 hós koráig csinálta születésétől a lányom délutántól éjjelig. Én hasfájásnak tudtam be. És semmi nem volt jó neki, nem lehetett megvigasztalni. Az egy, ami bevált a több órai sírás után: babakocsi és köröztem vele a kertben akár éjjel fél 12-kor is fél órát a hóban. Akkor elpilledt, és utána be lehetett vinni, szopi normálisan és elaludt.

Tudom, milyen rossz, tapasztaltam. És pont úgy, ahogy leírtad. Egyszer jött a védőnő, pont ezt nézte meg, h hogyan eszik, csak lesett, h ilyet még nem látott. Nekem is volt tejem rendesen.

Amikor esznek a babák, akkor indul be az emésztésük, én így tudom. Ezért lehet, h szopi közben nyom, erőlködik, ahogy írtad. Szerintem ez hasfájás. A fiam is csinál ilyet, de legalább nem ordít közben. Ő a 3. gyerek. Falra másznék, ha ugyanolyan lenne, mint a kisebbik nővére volt anno.

2009. dec. 17. 16:00
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
'5.17 és59 vagyok.Most ugrott be:menses ciklusod van!!!Ha nem is jön meg a petefészek müködik,más a tej,nem izlik,de éhes ezért szopik,közben"harcol"pár nap múlva elmúlik,és ciklusnak megfelően előjöhet pár napra." gyerkőccel igy volt pedig több mint 1 év múlva volt mense csak,a barátnőm kislánya csinálta ezt 2 hete!Kitartás!Vágj földhöz valamit(amit nem egy hétig takarithatsz-én gyümilével vezettem le a feszültséget,2 óráig takaritottam magam után-)
2009. dec. 17. 16:18
 15/25 A kérdező kommentje:
WOW! Érdekes ez a mensi-elmélet, köszike!
2009. dec. 17. 17:03
 16/25 anonim ***** válasza:
Szerintem is nála lehet a bibi. Úgy értem, talán nem tud nyelni, fáj neki, ha nyel... ilyesmi. Szerintem feltétlen konzultálj orvossal, védőnővel! És szerintem is mérd meg mennyit eszik.
2009. dec. 17. 19:30
 17/25 anonim ***** válasza:
Nagyon sok kisbaba szopi közben pukizik és kakil,szerintem itt lehet valami gond.A hasa.Az én babám is csinálta,bár lehet nem ilyen intenzitással mint a tiéd.
2009. dec. 17. 21:58
 18/25 anonim ***** válasza:
NÁlunk akkor volt ez mikor a tejem apadt, és hiába szívta nem jött olyan sugárral, kellő mennyiségben!
2009. dec. 17. 22:27
 19/25 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem egyedi az eseted, nekem is szokott ilyet csinálni. Nálunk az a baj, hogy ahogy elkezd szopizni, jön a tej, és annyira habzsolja, hogy egy csomó levegőt benyel közben. Így már szinte a 2-3. szippantás után rúg-vág-morog-nyüszít. Olyankor leveszem a ciciről, függőlegesbe veszem és büfiztetem. Már így 1 perccel a szopikezdés után is hatalmas büfik szakadnak ki belőle. Közben persze textilpelust szorítok a cicimre, mert a tej meg ömlik. Ha megnyugodott, visszateszem.

Ezt eljátsszuk párszor, aztán, mikor már nem habzsol annyira, bír rendesen is enni.

Ez az egyik. A másik, amikor pukiznia kell, szintén szopi közben. Ugyanezek a tünetek, rúg-vág-feszít-nyög-morog. Akkor meg simogatom ahasát körkörösen, meg felhajtom a térdét a mellkasához. Hát igen, néha visszajön így egy kis tejcsi is, de jó nagy pukik is jönnek, meg esetleg kaki, és utána megnyugszik, eszik szépen tovább.

2009. dec. 18. 11:24
 20/25 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű:

1. vagy nincs elég tejed (de azt hiszed, hogy elég van - nekem is volt ilyen)

2. vagy nehezen jön ki a cicidből mert nem tudod helyesen, megfelelő dőlésszögben a melledre tenni ezért képtelen kiszopni a tejet ezért rohadt ideges lesz mert nagyon nagyon éhes. Kérd meg a védőnőt hogy tanítson meg helyesen szoptatni!

2009. dec. 19. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!