Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Pótoljak tápszerrel?

Pótoljak tápszerrel?

Figyelt kérdés
3hetes a babam.az elejen kin szenvedes volt a szoptatas de egy hete mar minden oke.viszont masodik napja azt csinalja hogy masfel ket orankent ker enni az eddigi negy ora helyett.kevesebb ideig is szopizik es utana uvolt.felhivtam a vedonot azt mondta vegyek tapsuert es minden szopi utan ha ehes adjak neki.de akkor nem jobb ugy h minden masodik etetes szopi?kevesebb lehet a tejem h surubben keri?tegnap fejtem is es olyan vizes volt eddig surubb volt.ez lehet az oka?
2014. márc. 14. 17:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
76%
Persze ki van ez találva, csak éppen nem mindig működik. A cicák is meghalnak pl. születésközben, cica mamának is szüksége van időnként orvosra,ha nem elég erős ahhoz, hogy egyen, cicáknál is van, (ha szerető gazdija van), hogy külön kell etetni mert különben éhen halna. A cica mama nem stresszel a hiteleken, a betegségeken, nem eszik tartósítószert stb. Engem már kicsit idegesít a "természet mindent tud" felfogás. Akkor miért is megyünk kórházba szülni? Akkor miért is várjuk terhesség során annyira az uh eredményeket? Akkor ha egy baba korán születik miért is teszik inkubátorba? Ha egy baba gyöngye ahhoz hogy egyed miért adnak neki tápszert? Ha egy anyukának akármilyen okból nincs elég teje (stressz, hormonzavar, kevés folyadék fogyasztás, kialvatlanság stb.) ne adjon pótlást mert a természet mindent tud?
2014. márc. 16. 19:13
 12/12 moncsi.81 ***** válasza:
Természetesen mindez igaz amit írsz, csak sajnos sokszor tapasztalom, hogy akkor is tàpszerhez fordulnak, ha még nem lenne rà szükség. Mert ha sűrűbben kér a baba és kap is akkor nem éhezik. Ha mégsem indìtanà be a tejet akkor persze muszàj kiegészíteni. Sok oka lehet ennek, főleg az, hogy anyuka stresszel, mert fél, hogy nincs elég tej. És úgy tényleg nem lesz, ezért is jó ha valaki próbàlja megnyugtatni. Hàtha sikerülne. Persze betegségtől kezdve a befelé forduló bimbókig sok oka lehet annak ha valaki nem tud szoptatni, de feltételeztem, hogy kérdezőnél nem ez àll fenn. Én az első babàm az első héten màr tàpszereztem volna ha anyu nincs mellettem és nem nyugtat hogy lesz tejem elèg, ( sűrűn szoptattam egy két napig, ezalatt a babàm nem éhezett, sokszor evett keveset)ezért tapasztalatbóltanàcsoltam.
2014. márc. 16. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!