Betartsam a tápszerrel a három órás etetést?
ha a dobozra írt mennyiséget eszi meg1-1 evésnél akkor tartsd be,mert abból könnyen túl eheti magát és hányás lehet a vége.tudom,tapasztaltam.
ha kevesebbet eszik meg az előírtnál akkor adhatsz neki gyakrabban de a 2-2 és felet várd meg!!!de azért szoktasd a 3 óránkénti evésre,esetleg közbe adj neki egy kicsi vizet,úgy hátha kibírja
2. vagyok.
mennyi tápszert eszik?
nem vitatkozni akarok,de nekem is tápszeres a babám és mint írtam már egyszer túl etettem.azt hittem az a jó ha adok még neki,de tévedtem!
megnéztem a mi tápszerünkre az van írva hogy 2 hetesen 90 ml kell ennie és 3-4hetesen 120 ml.ha nem adsz neki csak 90 ml akkor adj most már 120-at mert lehet már nála bekövetkezett az az ugrás.
de lényegesen többet ne adj neki!!!és túl gyakran se!ha megeszik 120 ml akkor elégnek kell lennie 3 óráig,de minimum2és félig.
ha viszont csak kisebb adagokat eszik meg az előírtnál akkor etetheted gyakrabban!!!
de ha megnézed a dobozt akkor láthatod hogy 2 hetesen 6 étkezést ír egy nap és ha kiszámolod akkor még 4 órát is várni kellene vele.
de nyugi idővel már be fog állni nála az étkezés és nem akar majd állandóan enni!!nekünk is így volt már most nagyon ügyes fiú nekem is!
jol csinálod szerintem!ha kevesebbet eszik meg összesen anyatej plusz tápszer mint ami a tápis dobozra van írva akkor adhatsz neki hamarabb.
pláne azért is mert az 15 ml tej nem túl sok meg valószínűleg az nem is zsíros tehát ezért nem is olyan laktató.
esetleg próbáld meg hogy nem közvetlenül tápszer előtt adod oda neki a cicit hanem 2-2 és fél órára rá miután evett tápit és így hátha még kibír azzal a tejcsivel még 20-30 percet és csak aztán ad a tápszert.így máris növelted az időt két etetés között.
nekem azt hiszem másfél hónapos lehetett mikor este cicizett kb 40 ml meg evett még 130 tápszert és még kérte én meg azt hittam jót teszek vele csináltam neki még és még 70-et megevett.na erre kb egy óra múlva sugárba jött ki belőle meg még éjszaka egyszer hányt.utána másnap is alig evett csak már éjszaka evett újra normálisan.
de te ne ess ebbe a hibába,mert a picik még állandóan ennének,ezzel nem is volna baj ha cicizne mert az nagyon könnyen és hamar megemésztődik!de a tápszer nem!!!
próbáld legalább a 2 órát megvárni vele ,aztán adj neki cicit azzal megint elvan egy kicsit és csak aztán adj neki tápszert újra!
de hidd el idővel könnyebb lesz,nem fog állandóan enni-meg enni!!!nekem 3 hónapos a kicsim de minimum 2 hete szépen beállt neki az étkezés.hajnalba fél 4- 4 között kel és eszik,reggel fél 9kor eszik, dél-fél 1 ebédel,délután 4kor megint eszik majd este 7 után vacsi.és kibírja.persze vannak ilyen fejlődési ugrások amikor beiktat plusz 1 étkezést.
kitartás neked!!!tudom hogy nehéz én is kétségbe voltam esve!de túl éltük :)
nekem a lányom után furcsa volt mert ő cicizett és ha neki kellett újra 1 óra múlva akkor kapott nem volt gond vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!