1 hetes a kisfiam, de 30 ml-nél többet szinte soha nem szopik. Egyszer sikerült eddig 50 ml-t szopnia. Mit csináljak? Pótoljak neki tápszerrel, vagy egyenlőre még ne?
Nem volt besárgulva a kórházban?
Nekem attól volt aluszékony
Tejed van elég?
Ha úgy érzed nincs fejj neki és úgy add oda.
A tápszer csak a legvégső eset legyen.
De az is lehet, hogy nem éhes mert ennyivel is jóllakik.
Szia, mintha én írtam volna ki a kérdést, hasonló problémával küzdünk, az én kisfiam 11 napos, és van tejem, de nagyon keveseket szopik, hamar elalszik a cicin, utána éhes, és tegnap mérte a védőnő, nagyon keveset hízott csak a hazaadási súlyához képest.
Mi nem vártunk, elkezdtük a mellé tápszerezést már pár napja, mert a szopások után éhes maradt, az meg senkinek nem jó, legfőképpen neki nem.
Végül ma elmentünk egy szoptatási tanácsadásra, amin a doktornő megnézte, hogy hogyan szopik, alaposan kikérdezett mindent, és
- megmutatta, hogyan kell mellre helyezni (eddig nem jól csináltam)
- hogyan kell fejni, hogy ha nem is szívja ki, akkor szívjam le én, és pótoljuk azzal
- ha tápszerrel pótoljuk, akkor se cumiból, mint eddig, hanem venni kellett Nurofent, és abban van egy fecskendő, és abból itatni vele, hogy szopjon
- sokat mellre tenni, de nem állandóan azon lógatni, mint eddig hagytam
És mondta, hogy jó, hogy elkezdtük a pótlást tápszerrel, mert ha nem elég a tej vagy a baba nem szív eleget, akkor sem szabad éhezni hagyni.
Az LLL-t én is néztem, de van ismerősöm, aki azt mondta, hogy amikor beszélt velük, csak bűntudatot keltettek benne, mert a tápszeres pótlás ellen vannak, de én azt mondom, hogy bármi jobb, mint hogy éhezik a gyerekünk, és nem hízik, én is nagyon elkeseredtem, amikor megláttam a mérlegen.
Ja, és ne méregesd, ezt nekem is tanácsolta a doktornő, azt mondta, max 3-4 naponta, mindig azonos időben, mert különben ördögi kör, és kikészülünk benne, ráadásul nem mindig ugyanolyan a szopási igényük.
Ha gondolod, írj nyugodtan privátot nekem, nagyon hasonló a "gondunk".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!