Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért ítélik el sokan az...

Miért ítélik el sokan az olyan anyákat, akik tápszerrel etetik a babájukat?

Figyelt kérdés
És miért hívják fel a figyelmet a tápszereken, hogy inkább szoptasson az anya.. Nem gondolnak az olyanokra, akik nem tudnak szoptatni? Tudom, hogy van, aki azért tápszerezi, mert nem akar szoptatni, de ez akkor is olyan rosszul tud esni.
2013. jan. 9. 23:57
1 2
 1/20 Jégtánc ***** válasza:
100%
Csak a buta emberek ítélkeznek ismeretlenül mások felett.Ne foglalkozz azzal ki mit mond.Nem attól jó vagy rossz anya valaki ,hogy szoptat e vagy sem.
2013. jan. 9. 23:59
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

A tápszereken mert törvény kötelezi őket erre.

Az elítélés pedig simán birkaság. Sajnos, pont azért mert sokszor indokolatlan a tápszer adása, általánosítanak, és így azok "isszák meg a levét", akiknek valódi szüksége van a tápszeres táplálásra.

2013. jan. 10. 00:08
 3/20 anonim ***** válasza:
91%
Miért figyelsz ilyenekre van aki elítéli aki 30 felett szül van aki a tápszeres anyukát ítéli el ilyen a magyar. Tudod más szemében a szálkát is meglátja, a magáéban a gerendát sem.
2013. jan. 10. 00:19
 4/20 anonim ***** válasza:
58%
Én nem találkoztam elítélő emberekkel. Nekem az a sajnálkozó pillantás esett rosszul, amikor elmeséltem a játszótéren, hogy 3 hónap után elkezdett rohamosan fogyni a tejem, így a babám már tápszert is kap, meg elkezdtem hozzátáplálni.
2013. jan. 10. 00:23
 5/20 A kérdező kommentje:

sajnálkozással is találkoztam, de az a ritkább.

tényleg nem kéne ezzel foglalkoznom, csak vannak pillanatok, mikor úgy felbosszantanak ilyen apróságok is :)

amúgy a kedvencem az volt, mikor a baba védőnője kezdett el nekem arról beszélni, hogy mit képzelek, hogy egy 2 hónapos babának tápszert adok. a doki írta fel, és a védőnő nem olvasta el a baba orvosi kiskönyvét, csak miután leoltottam, hogy talán nem kéne ítélkeznie.

2013. jan. 10. 00:36
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Általánosítanak, vagy a csoda tudja.. bár hogy őszinte legyek, ezen nem múlik semmi.. lehet attól még rossz anya valaki ha szoptat és jó anya aki tápszerez.. na meg ugye kinek mi köze hozzá.. ez a császár kontra természetes szülés vagy a eda vagy fájdalom stb stb..

(A tápszerrel egy nagyon rossz élményem van, bementem egy gyógyszertárba, letettem a pultra a receptet, a hölgyemény elvette, majd felnézett és közölte hogy talán tejserkentőt kéne venni nem tápszert.. Ki tudok állni a véleményemért, meg magamért.. de ott lefagytam, megsemmisültem.. fizettem és eljöttem. Azóta sem voltam ott. Igaz volt ezer más bajunk akkor, betegségek, rendellenességek, örültem hogy élünk és mégis.. hirtelen még én szégyelltem el magam, így utólag azért nyilván másképp oldanám meg a szitut, de ott akkor még friss volt az élmény minden téren.)

2013. jan. 10. 01:11
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy nagy baromsag. Az en fiam 3 honapos koraig anyatejes volt, majd egyik naprol a masikra el kezdett apadni a tejem. Probalkoztam en mindenfele tejserkentessel de mar nem lehetett visszaforditani. Igy most mar tapszeres. Nekem tobbet er egy kiegyensulyozott nyugodt baba tapszerrel mint egy nyugos allandoan ehes anyatejes baba. Hozzateszem az elso 3 honapban meg volt is hogy tobbet hizott anyatejesen mint a tapszeresek. Ugyhogy ezt a tapszer kontra anyatej vitat marhasagnak tartom.
2013. jan. 10. 04:47
 8/20 anonim ***** válasza:
80%
Nagyon nem értem, hogy miért kell más orrára kötni, akár neten, akár a játszótéren, hogy ki mivel eteti a babáját. És azt sem értem, hogy miért az minden idegen embernek az első kérdése miután belebámul a babakocsiba, hogy "szopik-e". Szerintem elég nagy pofátlanság.
2013. jan. 10. 09:48
 9/20 anonim ***** válasza:
72%
Kedves utolsó, aki még pofátlanabb azt is megkérdezi, hogy hogy szültél.. egyébként nem tudom, mi közük hozzá és minek kérdezik. Gratulálni kéne meg minden jót kívánni (szerintem), de nekem is ahogy mondod ez volt az első, hogy mit eszik és hogy született.. mintha nem lenne édesmindegy, csak él és jól van.. ennyinek kéne lennie a lényegnek szerintem.
2013. jan. 10. 11:42
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Na az meg a másik. Egyszer megkérdezte az egyik lakó, hogy hogy szültem, mondom császárral. Erre ő: "mi van nem bírtad megszülni?" Pffff... Azóta inkább senkinek nem mondok semmit.
2013. jan. 10. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!