Miért ítélik el sokan az olyan anyákat, akik tápszerrel etetik a babájukat?
látom sokan jöttök a császárral, nem tudom miért, de én úgy gondoltam mindig is, hogy aki császárral szül az vagy azért van, mert gond van vagy túl nagy a baba.. szerintem az elég buta, aki e miatt lenéz valakit.
én is majdnem császárral szültem a 31. héten, de szerencsére mégsem kellett, viszont nem foghattam meg a babámat, rögtön betették az inkubátorba.
bocsi az offért :)
a szoptatással úgy voltam, hogy próbálkoztam sokat, csak nagyon hasfájós volt a baba is, így elég nehéz volt olyat kitalálni, amitől ne fájna a hasa. a tiszta anyatejjel minden rendben volt.
meghát az első két nap nem kapott anyatejet és még csak a közelemben sem volt. aztán meg próbáltam magamnak csinálni, de aki tapasztalta, az tudja, hogy nem könnyű.
Úgy gondolom, hogy mindig lesznek olyan anyukák akik előszeretettel fognak vájkálni a másik életében, míg a sajátjukban nem tudnak rendet rakni.. :( Ezért mindig is lesz olyan aki lenézi azokat akik tápszereznek (és ezért írtam akár a császárt, akár az edát.. de lehetne sorolni pl hozzátáplálás terén is vannak ellentétek)
Ne meg aki kötekedni akar és hibát találni az úgyis fog.. és néha azt is látom, hogy önigazolásképp jó nekik mást bántani mert így esetleg meggyőzik magukat hogy az jó amit ők csinálnak. (Bocsi az általánosításért, de ilyenre is látok példát.)
Szóval a lényeg.. szerintem ne foglalkozzunk az ilyenekkel, úgyis mindenki a saját élete szerint teszi a legjobbat és pont. :)
Én ritkán nézek le anyát, aki tápszerezik, de megesett már.
A mai világban, ahol az internet már szülőszobán is elérhető, tele vagyunk információkkal, könnyen utána lehet nézni dolgoknak, ilyen például az újszülött gyomrának nagysága, vagy az anyatej fontossága. És amikor már a kórházban követeli az anya a tápszert, méh sem hallgatva a nővérkék tanácsát, hogy második nap még nincs tej, csak kicsi és az bőven elég, akkor igen, lenézem.
Akkor is, amikor azért kezd tápszerezni, hogy tudjon eljárni bulizni, hisz akkor már más is tudja etetni.
Vagy amikor tényleg lusta, mert ő nem akar éjjel kelni. Sorolhatnám.
Ezek miatt.
ja azt nem írtam, én esetemben azért nem kapott anyatejet 2 napig, mert nem indult be, mivel kézzel kellett megkezdenem, elég rossz volt :( és 2 napomba telt, mire az első csepp kijött :) meg is tapsoltak és büszkén szaladtam hogy odaadják a babámnak :)
és amit még elfelejtettem írni, hogy a tejem el is fogyott. de az utolsó cseppig adtam neki, mert szerette és jó érzés volt.
szerettem volna amúgy nagyon sokáig szoptatni, mert tisztában vagyok vele, hogy ez a legfontosabb a babának, ráadásul lelkileg is jó érzés, gondolom 2 hónap után is.
amúgy azt én sem szeretem, ha valaki azért nem szoptat, mert a saját dolgai fontosabbak a babánál, de nem nézem le, csak nem értem meg.
2 napig csak egy-egy cseppek jönnek, beindulni a 4. vagy 5. nap szokott!
Erről beszélek. Le van írva és azt írod kérdező, hogy nem indult be a második nap.
Mondok még valamit. Ha nem kapna enni két napig az sem lenne baj, mert az anyaméhben beraktározott rendesen magának. Sírni nem az éhségtől szokott egy újszülött, hanem a megváltozott életkörülménytől. De valamiért azt hiszik az emberek, hogy az újszülöttet is már muszáj tömni.
Ezt a fajta tudatlanságot azt hiszem én sem nézem le, inkább elkeserít, hogy az óriási, ingyen hozzáférhető szoptatási anyagok mellett van, aki ezt nem tudja, vagy felülbírálja, mert ő jobban tudja.
igen, értem :) igazából egy véleményen vagyunk, én úgy érzem :)
azt tudom, hogy a pici fiam sokat evett, többet, mint amennyit elvártak tőle. én rábíztam őt az orvosokra, ők tudják mit-hogy kell. persze kérdezgettem is, ha ők kérdeztek, akkor a javaslatukra bíztam, amúgy valamiért nagyon nagy szó volt, hogy szoptatni szeretnék. még a kiságyra is ráírták nagy betűkkel. elég furi volt..
hmm. most hogy ezekre a dolgokra visszaemlékszem, kezdem érteni miért olyan fontos ráírni mindenre, hogy az anyatej sokkal fontosabb.. :)
Engem is tápszerrel etetett anya, mert beteg volt és nem szoptathatott. És lám, itt vagyok :D
Amúgy szerintem csak az a bajuk, hogy most mi hangzik szebben? Az, hogy anya felkelt és bekeverte a tápszert, vagy az, hogy anya megszoptatta a kisbabáját? :D
Nem kell velük foglalkozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!