Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Pótoljak éjjel, vagy sem?

Pótoljak éjjel, vagy sem?

Figyelt kérdés
Nappal nagyrészt tápszeres a 3 hónapos fiam. Úgy 10-20ml tejem van még alkalmanként. Éjjel egyszer kel, akkor csak szoptatom. Eddig vissza is aludt mindig szopizás közben, de mostanában látom rajta, hogy nem elég a tej. Nyúljak éjjel is a tápszerhez, vagy szokjon hozzá, hogy kevesebb a tej és így egy idő után már nem kelne éjjel?
2013. júl. 31. 09:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Hát ez nagy vitaforrás lehet, ezt magadnak kell érezned...én próbáltam éjjel többször szopiztatni, hátha jobban beindul a tejem kb. 3-4 napig próbálkoztam, de nem sikerült, és nem tudtam tovább nézni, hogy éhes a kicsim, így pótoltam neki..de mondom ezt Te érzed...hallgass az ösztönödre!

Nekem mondta a védőnő, a szomszéd, a doki, a még a postás is,:-DD, hogy éjjel ne etessem, de én nem bírtam hogy sírt, sajnáltam. Még 1,5 évesen is evett hajnalban 1x, és 2 éves korára szépen elhagyta magától.

Pont most van egy fejlődési ugrása, tehát tuti tényleg kevés neki a tejcsid...

2013. júl. 31. 09:21
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

lányom 3 honaposan minimum 3 szor kelt szopiznio

soha em, nyultam tápszerhetz epdig az elsö lányomat már 3 hetesen tápszereztem

6 hos a kislányom már csak 2 szer szopizik....azt hiszem mivel mellettem van önkiszolgáló rendszer müködik:)

2013. júl. 31. 09:39
 3/13 anonim ***** válasza:
68%

Én meg azt mondom ha éhes marad,akkor adj neki tápszert,nem értem,minek kell csak azért éheztetni egy babát,mert éjszaka van??!!

Attól,hogy mi nem kelünk fel éjjel enni,még a babák nem így működnek,ők többször esznek kicsit,és természetes,hogy éjszaka is éhes.Az én kisfiam is 3 hónapos,nekem mondjuk már zömében végig alussza az éjszakát,de csak akkor,ha késő este eszi tele magát(22 óra felé)..akkor nem kell csak 4-5 óra körül enni.Ha viszont este korábban eszik(20-21 óra),akkor felkel éjszaka fél3-fél4 körül enni..nem éheztetem,adok neki enni,és alszunk tovább..sajnos az én kisfiam is félig tápszeres lett,2 hós koráig csak anyatejes volt,sajnos egyre kevesebb lett a tejem,neki pedig nőtt az étvágya,hiába szoptattam,nem állt be a kereslet-kínálat és mindig éhes maradt,így jött a tápszeres pótlás..sajnos most már mellre sem tudom tenni,mert az utóbbi időben ordított ha mellre tettem,volt,hogy sikerült,volt,hogy nem,ha sikerült is nem ürítette ki a melleimet,mindig fejnem kellett utána.Így már nem szoptatom,hanem 3-4 óránként lefejem a tejem és üvegből megkapja.Ha nem elég,akkor tápszerrel pótolom neki.Éjjel is!!Had hízzon az a gyerek,az a dolga..és a fejlődéséhez kell a kajcsi!

2013. júl. 31. 11:05
 4/13 A kérdező kommentje:
Oké. Akkor marad az irigykedés, hogy más anyukák már nem kelnek éjjel a babájukhoz :)
2013. júl. 31. 12:19
 5/13 anonim ***** válasza:

:-DD hát igen, igen,

üdv, első

2013. júl. 31. 13:29
 6/13 xStefix ***** válasza:

Ő már a kistesó, ugye? Emlékszem a nevedre régebbről...

Akkor tudod, hogy a tejtermelő hormonok éjjel termelődnek a legjobban, ugyi? Vagyis ha éjjel pótolsz, akkor még jobban megnehezíted a tested dolgát, hogy több tejet termeljen.

Hogy mit tegyél ebben a helyzetben, az tényleg a te döntésed. Adhatsz pótlást, de akkor nagy az esélye, hogy rövid idő múlva teljesen elapad az a kicsi is. Vagy megpróbálod éjjel és nappal is lecsökkenteni a pótlást és mellette sokat szoptatni, hogy fokozatosan nőjön a tejed.

De az nem valószínű szerintem, hogy a kevés tej miatt éjjel meg fogja szokni, hogy ne keljen már fel.. Ha éhes, mindenképp ébredni fog, ha meg nem az a baja, akkor is. Az éjjeli átalvás idegrendszeri érettség függvénye is, amit nem lehet siettetni.

2013. aug. 1. 13:51
 7/13 A kérdező kommentje:
Igen, ő már a kistesó :) Még próbálkozom a szoptatással, de legtöbbször már csak éjjel fogadja el. Nappal meg csak a jobb ciciből. Igazából születése óta szenvedünk a szopival, pedig azt gondoltam, ha már egy gyereket majd egy évig szoptattam, akkor a következő nem lehet gond. Hát nem így lett. Egyelőre nem pótlom ki tápszerrel. Gondolom éjjel azért többet eszik 10-20 milinél. Maximum majd korábban kel, ha nem volt elég neki a tej.
2013. aug. 1. 19:15
 8/13 anonim ***** válasza:
És éjjel hogy szoptatod? egy vagy két mellből? Ha visszateszed az első melledre a második után (kvázi maratonszoptatod akár egész éjjel - feltéve, h tudsz pihenni és aludni közben?)?
2013. aug. 1. 22:57
 9/13 A kérdező kommentje:
Kettőből. Eddig úgy volt, hogy megetettem az egyikből, majd peluscsere és jött a másik. Be is aludt szépen. Most meg már az elsőn is nyűglődik és van, hogy nem alszik csak sokára alszik vissza a második után.
2013. aug. 2. 11:58
 10/13 xStefix ***** válasza:

Akkor gratulálok! :)

Hát igen, minden gyerek más, így a szoptatásuk is más. A rutin persze sokat segíthet, de még a sokadik gyereknél is lehetnek meglepetések vagy nagy küzdelmek...

A nyűglődésnek mi lehet az oka szerinted? Már azon kívül, hogy esetleg az ugrás miatt kevés most a tejed.. Üveg, cumi, védő?

2013. aug. 2. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!