Létezik olyan, hogy egy baba csak éjjel anyatejes, nappal tápszert eszik?
Igen létezik!
A lányom is ilyen volt. Igaz nappal is próbáltam szoptatni,de soha nem volt elég így nagyrészt tápszert evett vagy csak azt. Éjjel viszont csak szoptattam!
Nincs elegendő tejcsid, hogy tápszert is adsz neki ?
Mert ha van elegendő szerintem akkor hülyeség a tápszer.
Első vagyok.
Kb 1,5hónapos koráig próbáltam csak szoptatni a lányom,de soha nem volt elég neki a tejcsi(sajnos sokat sírt). Elég nehezen indult be a tejem,és elég problémás volt a szoptatás.:( Aztán elkezdtem tápszert is adni,és fényéveket javult a helyzet,de sajnos az volt a hátulütője hogy nem nagyon akart szopizni tovább(bár előtte sem nagyon ment). Éjjel félálomban elfogadta a cicit!:) Nappal még 2hónapig fejtem,utána fokozatosan elapadt a tejem.
Elég korán 3,5hónaposan kezdtem hozzátáplálni(orvos tanácsolta),hatalmas súllyal született a gyerek az orvos szerint ezért nem volt neki soha elég a tejem,és ezért kellett hozzátáplálnom mert alig hízott.
"A személyes látogatás díja egyénenként változhat.", ezt az IBCLC honlapról idéztem, én hallottam már 5000 Ft- ról is de ismerek olyat, aki szükség esetén egy egész csirkéért elfogadott fizetségként. Egy telefont megér szerintem:). Az lll.- esek telefonon segítenek, illetve szopis csoportot tudnak ajánlani a környékeden.
A különbség annyi a két lehetőség között, hogy IBCLC csak felsőfokú egészségügyi/ segítő diplomás lehet, míg az lll.- ben inkább anyatársi segítségről van szó (persze ahhoz, hogy valaki tanácsadó lehessen, ott is elég szigorúak a követelmények(minimum egy saját, hat hónapos korig kizárólagosan szoptatott baba, tanfolyam...) )
Mennyi idős??
Mert bizonyos életkorokban normális lehet, ha a baba nappal kevésbé aktívan szopizik! Ez legtöbbször nem tejgond és nem is cumizavar jele (már ha nem kap a baba cumit, üveget, bimbóvédőt), hanem életkori sajátosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!