Amíg nem indul be a tej a kórházban (kb 3-4 nap valakinél) addig mit eszik a baba?
Elso babámat nem tudtam szoptatni a korházban semmi tejem nemvolt, míg másbol folyt a tej és jókat lakmározott a babája, én tápszert kértem mert féltem éhen hal. Most hogy legyek okosabb a második babánál? Ti kibírnátok 4 napig hogy ne adjatok neki tápszert míg nemindul a tej?
Igazábol volt elotejem, de mindig akkor jott amikor pont nemvolt nálam a babám. Amikor mge kihozták semmi nem jott a mellembol és be sem akarta kapni csak orditott rángatta a fejét- tul nagy és lapos a bimbom.
Én az Istvánban szültem, ott pótlásként is anyatejet adnak, nekem is kellett többször kérni, mert nehezen indult meg, és én nem tudtam nézni, ahogy éhesen kapkod minden után és sír, ordít.
Meg azért is szükség van valami féle pótlásra, mert leeshet a vércukor szintjük.
Mégis rengeteg sok tejem lett utána, most több mint 2 évesen szoktattam le a ciciről.
Itthon már nem kellett pótlás (5 napig voltunk bent), csak a 4. napig.
Amúgy borzalmas volt, mert nagyon nehezen adtak pótlást, mindig beszóltak, porig aláztak, hogy szoptassam, holott szó szerint egész nap a cicin volt, éjjel is nagyon keveset tudtam aludni emiatt. És amikor nem volt mellen, akkor fejtem (vittem be mellszívót).
Nekem befelé forduló mellbimbóim voltak (most nem, mert két éve szoptatok), de az elején mindkét gyerekkel megjártuk a poklot. Én nagyon elszánt voltam, sokféle bimbóvédőt kipróbáltam, a nagyobbik gyerkőc ezzel tudott szopni. Így is sebes lett, de túléltem. A kisebbik nem fogadta el a védőt, de az egyik csecsemős nővér egy zseniális tippet adott. Minden szoptatás előtt kapott a baba egy korty vizet, amitől síkossá vált a szája és sokkal könnyebben rá tudott cuppanni.
A kórházban nem kaptak pótlást, de én 2.5 óránként szoptattam éjjel-nappal, mert mindkettő sárga volt. A második babánál már a második nap reggelén beindult a tej, 7 dekás gyarapodással jöttünk haza a szülést követő 3. napon. Az első babánál csak 4. napon indult be a tej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!