Újszölött babáknak mit adnak a kórházban a picinek amig nincs teje az anyukának? Tegnap született a baba.
Semmit, hacsak nem nagyon kis súlyú. Akkor cukros vizet. Vagy tápszert. De 1-2 napot kibír a baba az előtejjel is.
Én péntek este szültem, és vasárnap reggel indult be a tejem. Akkor is csak 5 millit evett elsőre. És szép fokozatosan egyre többet.
Az én babám sem kapott semmit. És csak sírt és sírt... Nekem meg a szívem szakadt meg! (az utolsó kórházi nap indult meg a tejem, de önmagában nem volt elég, kezdettől hozzataplalt tapszeres baba)
Komolyan, annyira kiborultam ettől, h már sírtam. Ahogy elnéztem a többi anyát, akik már vígan szoptattak a babajukat, én meg nem voltam ra képes, és a picikem ehezett, hát az valami szörnyű érzés volt!!!
Aztán jött anyosom, intezkedett, és már jöttek is a csecsemosok a tapszerrel! :-) és végre megnyugodott a Drágám!
Szerencsére bababarát kórházban szültem (Miskolc), így semmit nem adnak a babáknak, viszont egész nap velünk van, akármikor mellre lehet őket tenni.
A csecsemő akkora energiatartalékkal jön világra, hogy akkor se lesz semmi baja, ha pár napig nem eszik semmit.
Ráadásul a kolosztrum annyira tápláló, hogy tényleg pár csepp is elég belőle nekik.
Nálunk ha végképp nincs semmi teje az anyukának és/vagy nagyon határozottan kéri, akkor adnak kis pohárban tápszert a babának, de ezt jobb nem igénybe venni 1-2 napos babánál, mert ilyenkor lehet nagyon elrontani az egész szoptatást a legelején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!